Napínanie bruška v 24 týždni

milka1978
18. júl 2012

Ahojte tehuľky ... som na konci 24. tt preto píšem už do 3 trimestra. Má niektorá z Vás skúsenosti s napínaním bruška? Nemyslím napínanie pri nejakej činnosti ale tak, že keď napr. sedím tak cítim ako sa mi napína pokožka na brušku. Akoby mi bruško v kuse rástlo. Bruško mi netvrdne. Je to tým, že bábo rastie a všetko rozťahuje? Pri prvom bábu som toto nepociťovala. Mám si bruško viac natierať telovým mliekom? Ďakujem za všetky rady.

manittu
19. júl 2012

Ahoj, ja idem do 28tt a pocitujem to stale uz od neakeho 23 tiez. Dovtedy mi brusko velmi nerastlo len tak posupne, vela som do toho t nepribrala mozno neake 4kg, ale od toho 24t som tiez zacala pocitovat napínanie koze na bruchu, ako by sa mi roztahovalo- zvacsovalo- a aj to tak bolo- brusko sa mi zvacsuje niekedy to trva den- 2-3 a potom prestane, zase to necitim aj týzden a potom zase zacnem...je to asi normalne a prirodzene.... Ja som si zacala natierat odvtedy pravidelne kazdy vecer po sprche, niekedy aj rano. Vycitala som na diskusiach ze baby si chvalili obycajnu modru indulonu ( je najmastnejsia kupis v lekarni ). Zo zaciatku som pouzivala Dove telový krem no teraz behom 20 minut mi vsetko vsiakne a mam uz len trosku mastne. Indulonu mozem odporucit, este rano ked vstanem citim ze mam brusko namazane 🙂 zatial som len pomaly v 28t strie zatial nemam. No je to skor genetikou, ked sa ma popraskat tak sa popraska prvý krat aj pri porode :( a mozme natierat kolko chceme ale predsa podla mna si natieraj 😉

natalinda88
20. júl 2012

@milka1978 Ahojky.
Ono s tým napínaním bruška to je tak, že keď sa bábo v brušku naťahuje, tak ti akoby na určitom mieste stvrdne bruško...
Už to mám odpozorované, to s tvrdnutím bruška nemá nič spoločné, lebo zažila som aj to....
Takže to ti robí bábo, mne to robí každý deň ten môj drobec, takže žiadne strachy 😵
A natierať mliečkom bruško je preventívne určite dobré 😉 😉 aj keď strie sú vraj skôr záležitosťou elasticity pokožky a genetiky, no pri nadmernom pribratí sa môžu objaviť komukoľvek 😉 😉

slecnalu
22. júl 2012

@milka1978 Ahoj, ja mám posledné dni to isté, začala som akurát 24tt a bruško občas akoby mi malo roztrhnúť, podľa mňa je to normálne a keď už sa veľmi naťahuje, pomáha mi keď idem na wc aj keď mi netreba... 😀 stále všetko vyprázdnim ako sa dá a potom to väčšinou prejde 🙂

milka1978
autor
23. júl 2012

Tú indulonu určite skúsim .... pri prvom bábu som si kupovala aj drahé krémy proti striám a aj tak ich mám na celom bruchu a ešte aj stehnách .... sú o ničom .... no indulonu skúsim ..... dúfam, že nebudem mať ešte iac strii ako pri prvom bábu

manittu
24. júl 2012

@milka1978 ja si s nou natieram hlavne brusko, som v 28t zatial nic, to som tiez vycitala tu na MK ze baby pouzivali indulonu tak som si ju kupila.... zevraj drahe kremy su zbyocne, lebo nic ti nezaruci ze sa ti aj tak koza nepotrha ☹ je to genetikou dane asi ,krem je len preventivka...indulona je dobre mastna a podla mna prave to potrebuje brusko a ine partie, aby nebola sucha koza a aby nepopraskala... 🙂 vyskusaj

milka1978
autor
24. júl 2012

@manittu tak určite si ju dnes kúpim .... dúfam, že ma bruško už nebude tak napínať .... včera večer mi ho zase napínalo a skúsila som ho namastiť Niveou , no nepomohlo 😒 tak dúfam, že Indulona bude účinejšia 🙂

milota164
29. mar 2016

ja som pouzivala krem proti striam od Bepanthenu, super hzdratuje a premastuje a pritom nezostava pokozka po nom velmi mastna. Pomaha aj pri svrbeni bruska ktore je sposobene napinanim pokozky .

peterszalma
2. máj 2020

Ahojte baby chcem sa spýtať mal us niekto takéto malé bruško 5 mesiaci vizeram ako kebi som není tehotna

peterszalma
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
peterszalma
2. máj 2020

5mesiac a bruško nemám

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre