Ahojte ženy , začínam deviaty mesiac tt. Som prvorodička . Len jedna jediná doktorka povedala aké malé bruško . Ostatní vždy v pohode aj bábätko má podľa merania v pondelok 2,5 kg a zodpovedá týždňu tt . Mám veľmi malo plodovej vody , môže to byt tým ? Ospravedlňujem sa ako prvorodička som zúfalá … myslite že je takéto bruško v poriadku ? Ja som však pribrala cca 17 kíl zatiaľ ale naozaj neviem kde sú , teda sú vsade len ne na brušku / foto v komentár za názor dakjjem .
Neboj sa, mozno je dietatko ulozene viac dozadu, smerom k chrbtici.
Na foto ležíš? Ja som mala pri oboch deťoch také mini bruško, že keď som si ľahla, nemala som žiadne ani na konci tehotenstva 🤣 pokiaľ je dieťatko podľa všetkých vyšetrení zdravé a vývojom zodpovedajúce, nemaj stres.
Budúci týždeň začínam 9 mesiac a tiež odvšadiaľ len počúvam ako sme maličkí. Niekedy, ak si dám voľné veci a malý je natlačený na chrbát, ani by si nepovedala, že som tehu, len jemne nafúknutá 😁 hlavné je, aby ste boli v poriadku, zdraví a keď má 2.5, tak mu je dobre a je akurát 😊
Ja som tiež mala malé bruško. Velkost nie je až tak podstatne. Ake mas boky? Ja som mala skoro všetko tam🙈 týždeň pred pôrodom mi na utz doktor povedal, ze kde som nechala brucho 🤣🤣🤣 na poradni baby na mna kukali, ze co tam chcem.
Teraz bez toho, ze by som akokoľvek chcela uraziť ci inak sa dotknúť inych rodiciek - myslis ze taka čo má "kotlik" ako svet porodi extrémne veľké babo? Asi nie, ze? Nestresuj sa, este ti narastie, neboj. Ja som do 6 mesiaca vyzerala len akoby som sa viac najedla, až potom som mala bruško. Rodila som v zime, normalne som nosila svoju bundu. Ked sme si malú doniesli domov, susedia sa čudovali, ze kde sme ju vzali 😊😊😊 cize vibec neries veľkosť bruska, hlavne je babo. A plus ze nebudeš musieť tolko zhadzovať z neho 🙈😊
ha,ha... o mne nevedeli ani len susedia že som tehotná...
keď som vyšla s kočíkom na prechádzku tak sa suseda opýtala že komu to opatrujeme bábo....
bude to asi genetické - to isté sa stalo aj mojej mame - tiež susedia nevedeli....
Maminu vyhodili z porodnice, ze nie su navstevne hodiny. A ona prisla rodit tretie dieta. Vobec nemala brucho. Ja som za to mala aj za nu. Bud rada. Je to ostara s brusiskom.
@amelie2017 😁😁😁 mna zas 4 dni po pôrode v čakárni na prvej kontrole s novorodencom u pediatričky vyhodila sestrička, že s dietatom môže prísť len zákonný zástupca otec alebo matka, žiadna sestra ani teta a kde je matka? ..ja že ja som jeho matka. A ona a kde máte brucho po pôrode? 😁🙈 no nemám, to som nemala ani pred pôrodom 😁
Kazdy clovek ked si lahne ma ovela menšie brucho ako keď stoji.Mala si sa odfotit v stoji.
A ked si pribrala 17kg, dieta bude urtite okolo 3kg, ved chodiš do poradne a lekar stale odmeria velkosť dieťaťa. , Čo sa ho nespítaš..Bud rada ze mas male brucho , po pôrode budes mat pekne telo. S dcerou som mala tiez malicke, a s chlapcami nieco hrozne a boli velky, 4kg a 4,5kg, brucho mi ostalo velke ako pred porodom, dostala som diastazu a herniu pupka.
Ahoj, ja by som to neriesila/bola by som rada. Nebudes pmbojivat s vytahanou kozou na bruchu 😊
Bud rada, mat veľké bruško dá zabrať. Ja som mal obrovské, ostala mi aj diastaza. Radšej by som pribrala takto ako ty.
Ja čakám tretie a nikdy som nemala veľké brucho. Proste sú uložené tie deti viac vzadu. Nič také ako veľké a malé brucho neexistuje, veď každá žena má inú postavu predsa.
To je úplne normálne🙂 Nemusíš mať zakaždým pri tehotenstve veľké brušisko 😀 Zrejme aj bábätko bude malinké alebo uložené viac dozadu🙂
Dievčatá strašne vám ďakujem ste veľmi zlate , všetky ste má veľmi upokojili . Ďakujem aj za fotky , je to veľká podpora . Som ako prvorodička asi zo všetkého v strese a nemám sa s kým poradiť moj komunistický doktor ktorý má už asi 80 rokov povedal že je to ok a nič viac k tomu . Ešte raz vám všetkým ďakujem ste naozaj dobre mile . Pomohli ste mi sa upokojiť 🥺❤️
@roztlieskavacka áno presne že mám aj strie a teda riadne po tých bokoch ale brucho nikde … takze je takto do bokov no super som šťastná . Veď som pribrala 17 kíl možno je to už aj 20 nemám odvahu sa postaviť na váhu doma až na poradni hehe . Ďakujem za fotku aj podporu 😘❤️
Neboj nič, ja keď som bola už na pôrodnici 41+0 a doktor co ma vyšetroval sa pýtal sestričky ze hentá (akože ja) je kolky mesiac 🤦♀️ a ja týždeň po termíne, tiaz som mala malé brusko
@aurorastone2 Ježiš že henta… ako ja chápem tých doktorov že majú toho dosť ale občas dobre trepnu 😀 ďakujem za správu 😘 už to nejak dobojujem dúfam že nie ako ty po termíne to je další moj strach že má nechajú prenášať najradšej by som rodila uh teraz 🥺🥺🥺
Drzkaj sa, želám ľahký pohodovy pôrod a všetko dobre ❤️
Ja som bola celkom stihla a bruska som mala riadne, druhy krat velmi. Počúvala som uz od 7m ze ci uz idem rodit. Bolo strasne namahave chodiť na konci, postavit sa z postele ach.. A ak som si sadla na zem a odtial hore tak to bola tragikomédia. Nevidela som si na onú, oholila som sa na porod ach 🙈🤣. Nemala som si co obliecť, atd atd... Bud rada, ze mas mensie brusko kvoli sebe. A babo hlavne ze je zdravé, velkost brucha o tom predsa nehovorí..
Ak je dieťa veľkostne v poriadku tak by som sa tým netrápila, že je malé bruško, ja som mala zas opačne veľké a vystrčené dopredu, zozadu nebolo ani vidno, že som tehotná a aj po pôrode keď ma prišli pozrieť tak otec sa pýta, že či mi tam ešte jedno nezabudli.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?