Ahojte mamičky, len by som sa chcela opýtať, kedy ste začali zabezpečovať veci pre bábätko? Som prvorodička a vôbec neviem kedy je vhodné začať.
Ďakujem za každú radu 😊😍
Ako píše @layla123321 treba nakupovať postupne 🙂 tiež som bola prvorodička a začala som nakupovať kolo toho 21.týždňa po morfo sone keď sme vedeli, že budeme mať chlapčeka 👶 z každej výplaty niečo treba kúpiť lebo naraz by to bolo fakt devastačne a teraz tiež viem, že by som daktore veci úplne inak kúpila 😃🙈 ak chceš poradiť kľudne napíš ss 😊
@kristinka2021 Postupne. Cca od polovice tehotenstva. Ako píšu vyššie, dobre som urobila. V posledné týždne som bola rada, že som rada, mám nakúpené a nemusím sa s bruchom trepať po obchodoch.
Nemam este nic
presne tak, ako pisu baby, termin som mala v januari, od septembra som zacala premyslat co kupim, co potrebujem, citala som recenzie a tak, a od oktobra ked sme mali potvrdene ze cakame dievcatko som zacala nakupovat. Dobre som spravila, pretoze posledny mesiac som mala nariadeny kludovy rezim gynekologom kedze mi nenormalne opuchali nohy a mala som zavrate, ale mala som uz vsetko nachystane , dokonca aj zbalenu tasku do porodnice.
Ja som momentalne 23 tyzden a uz mam kocik,postielku, prebalovaciu podlozku, nejake oblecenie , bavlnene plienky a tak 😊😊😊😊 zacni skor postupne si urob zoznam a nakupuj 😊🥰
Ja som 27 tyzden a nemam este nic 🙂 ale uz pomaly chcem zacat.
@kristinka2021 a daj si poradit, kolko ks z coho. Aby si tu za par mesiacov nepisala, ze predavas, ci darujes 1 vrece😉
Nakup si ked to budes ty tak citit 🙂 ja som nakupovala postupne uz od 12tt, lebo mi to robilo radost 🙂 nakoniec som bola rada, lebo v poslednom mesiaci bolo strasne horuco a ja som toho mala plne zuby, vsetko bolo nastastir uz pripravene👍
Ja som začala robiť prehľad v januári, nakupovať sme začali niekedy vo februári, termín som mala začiatkom júla. Aj ja dom stále počúvala, že to není dobre takto dopredu kupovať, povery, atď. ... Ja si neviem predstaviť nakupovať všetko naraz v poslednej chvíli... Takže pre mňa bolo super, ze som mala čas porozhliadnut, čo sa mi páči, preštudovať kočíky, a kupovať postupne. Menšie veci zas som kupovala tak, že vždy keď som šla do mesta, som niečo kúpila, urobilo mi to radosť... Raz plienky, raz cumlík, raz hrebienok....
Mala som bezproblémové tehotenstvo, sle rátala som aj s tým, že čo keď sa ocitnem v nemocnici (moja mama obidve tehotenstva bola posledne 2-3mesiace v nemocke a prísne ležala), resp v maji/júni v teple by sa mi už nechcelo behať po obchodoch s veľkým bruškom.
Vsetci Vam pravdepodobne budu radit "az potom" ale potom nebude cas a tesne predtym sa asi budete "rozpadat". Ak k tomu zapocitam dodacie lehoty vsetkeho typu: na Vianoce, za pol roka, prestali vyrabat....😉...postupne je asi najlepsia odpoved. Drzim palce a tu najdete vela dobrych rad skusenych mamin, vedia co v praxi funguje a co nie, tak studujte, kym nieco kupite.
@kristinka2021 okolo 20tt ked nam povedali co cakame... Teraz som 31tt a som rada ze mame viac menej vsetko lebo teraz by ma do obcjodov dobrovolne nik nedostal 😆
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kristinka2021 ja som začala už niekedy okolo 25tt a nakoniec som dobre spravila... Všetci mi dohovárali, že stačí neskôr a bla bla... Ibaže neskôr som už strašne opuchala, takže žehliť som vydržala možno 15min vkuse.... A rodila som v 34tt, v nemocnici od 33tt.... Takže za mňa, nakupovanie netreba odkladať... Plus niektoré veci aj dlhšie trvá dodanie. A aspoň som nakupovala postupne niekoľko týždňov, nie v jednom mesiaci zrazu celá vyplata naraz.