Ahojte 🙂)
Kedy ste začali nakupovať oblečko a nábytok pre mimi?
Som 26tt a dostala som už par vecičiek pre malú🙂) uvažujem už kúpiť komodu na vecicky ale meviem či to ešte neni skoro 🙂
@kikatina14 ja som až v 9m 😄 kočík prišiel 2tyzdne pred pôrodom, záleží od financií aj či môžeš naraz objednať napr postieľku,kočík,aj ti treba komodu, hniezdo a také extra doplnky,plus záleží kde chce kupovať oblečenie ,alebo si peniaze odkladaj a kúpiš neskôr, budeš mať zimné bábo,oblecko je teraz kupovať zbytočne , pekne teplé veci budú až v septembri
Podla toho ako sa citis, ale nenechavala by som to na koniec, nevies ako sa budes citit a ci nahodou nebudu komplikacie a budes musiet byt hospitalizovana, co snad nie, ale clovek nikdy nevie. Ja som bola s 2dcerou v 8mes v nemocke a na stastie uz som mala vacsinu veci poriesenu, tak som bola v klude aspon v tomto smere.
@kikatina14 nejak po 25.tt som zacala s prvymi vecickami pomaly. Kupovali sme komodu, ktoru som chcela, nech trochu aj vypachne od novoty, kym tam dam oprate veci pre mimco. Kym som sla na matersku, mala som doma uz vsetko a na materskej som uz len poprala a pozehlila.
Termín mám 14.10 :D nejaké vecicky už mám 🙂 len mám ich dosť a skladujem to kade tade v byte :D kocik postieľku plánujem v auguste nech mám pokoj . Rozmýšľam kúpiť tu komodu len neviem či to je dobre pozerať sa na komodu tak skoro :D
@kikatina14 tak keď už máš veci a nemáš ich kde dať , tak jasné že si ju kúp
@kikatina14 termin mam 23.9 nakupovala som od 15tt a mam uz vyse mesiaca vsetko na kompletku pripravene (28tt) 😉
V 16 týždni som mala kúpené aj kočík, komodu aj postieľku ......proste natrafila som na dobré ceny tak som brala
@kikatina14 preco by to malo byt skoro? Mozes rodit kludne v 8mes a nebudes mat nic
@1mimka18 no ved ja som to tak po 25.tt riesila pri prvom, teraz pri druhom furt kopa casu 😁
Ja som sa aj dost bala ist do toho skor, nech to nezakriknem, tehu som bola po ivfku, prvy trimester pn pre hroziaci potrat, tak som mala pred vsetkym velky respekt, ze ako to dopadne a cakala som na morfologicky utz v 20.tt aby mi povedali, ze je vsetko ok.
@kikatina14 Tak to v 26tt uz mozes zacat. Kupuj tak priebezne a hlavne overuj dostupnost toho nabytku a veci. My sme s tym cakali a mali potom maler. Uz by som to riesila skor a inak. Ale tak zmaklo sa nejako.
@marrilyn tak potom chapem, my nadseni s babatka sme zacali nakupovat vo velkom ked nam c 12tt povedali ze to bude chlapcek😇 teraz som 29tt a uz len postielku poskladam a zbalim kufor do porodnice. Teraz uz riesime meno😀nevies ake su pravidla ked chceme 2 krstne mena? To staci v porodnici povedat a daju bez problemov? Vraj porodnica posiela papiere a na matriku si len pk rodny list ides
@kikatina14 až po 30tt by som riešila čokoľvek.
Času máš habadej ešte
Super dakujem 🙂pomaly pôjdem na to, som rada že viaceré kupujete skôr lebo všetky čo poznám kamarátky rodina držia sa strašne pover🙂) a každý ma odhovára že mám počkať až po 32 týždni 🙂)
@kikatina14 v 32tt kludne uz rodit mozes, a nebudes mat nic.
@kikatina14 veľa krát to nieje o poverach,napr u mňa .. ja som nekupovala lebo všetkého je všade veľa, objednáva sa cez net,ja už deťom ani inak nekupujem , kočiar som mala vyhliadnuty cez net tiež, všetko mi prišlo do týždňa,vojdes napr do HM,Tesca akupis naraz všetko je toho veľa , veľa veci som ani nevyužila ,keď s čakala druhé , iné pohlavie si predstav že som si nekúpila nič 😄🤭a keď sa mala narodila ako keby mi preskočili 😄😄😄 nákupná horúčka
@kikatina14 Ak je termín pôrodu v októbri, tak treba kupovať zimné veci, niekedy už aj ten september býva dosť chladný, aspoň my sme to mali tak, že už v septembri spalo dieťa v kočíku v zimnom fusaku, čo sa tak strašne ochladilo, nuž a momentálne sú v obchodoch letné veci pre deti. Jasné, že nábytok, autosedačku s teplou zavinovačkou do nej, kočík, plienky, plachty, osušky, deky, podbradníky, cumlíky a milión všetkých tých drobností už kupovať aj teraz, lebo je toho veľa, aby to už postupne malo všetko svoje miesto a aby toho nebolo potom naraz tak veľa. A zase je pravda, že ak by hrozila hospitalizácia okolo toho 32. týždňa, tak už budeš v pohode mať čo bude treba.
@1mimka18 to je trošku popletené... Krstné meno v zmysle vlastné meno, čo sa nahlasuje na matrike, je jedna vec - samozrejme môžu byť dve. Niečo iné je meno, ktoré sa dáva pri krste - tam vlastne ide o svätého, ktorému chceme dieťa zveriť do ochrany. Preto sa dáva meno podľa niektorého svätého. Ak chceme dať dieťaťu (matrikove) krstné meno, s akým nie je žiadny svätý, pri krste sa musí pridať aj druhé (často napríklad Mária). Toto meno ale vôbec nemusí figurovať na matrike ani v rodnom liste. Ako keď sa dá pokrstiť dospelý a vyberie si krstného patróna a teda aj nové meno. Alebo ako pri birmovke.
@kikatina14 ja som 32tt a mam vsetko uplne aj poprate a to som nechcela wste prat a po vcerajsku mam kludovy rezim len lezat..ano vedel by vsetko objenat a prevziat aj manzel atd ale mna to tesilo ze mozem sama..uz som aj pobalena do porodnice..praveze treba mst vsetko pochStane od vyssiwho tZdna uz sa moze take nieco stat..🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
To je už neskoro. Teda, aspoň u mňa by to bolo už neskoro 😀 ku koncu tehotenstva by som to asi nedala behať po obchodoch, alebo stavať komodu, postieľku všetko prať, ukladať 🤦🏻♀️ takže toto som mala už dávno za sebou