Ahojte maminy chcem sa spýtať. Prvé dieťa som rodila cisárskym kôli KP a druhé by som najradšej normálne. Doktor mi ale povedal, že budeme čakať do termínu a ak nebudú pripravené pôrodné cesty tak pôjdeme na plánovaný cs. Keď som sa ho opýtala, prečo nemôžem prenášať, tak povedal, že to by už nemuseli byť dobre pre dieťa. A pôrodné cesty sa pripravujú aj 10 dní. Mali ste niektorá skúsenosti, že ste aj prenášali a jednoducho počkali kým to príde samé ?
@domika225 aj ja som mala prvy cisarsky a porodnicka mi povedala, ze v den terminu (ak do vtedy neporodim), mam prist lezat na oddelenie aby som bola pod dohladom, kedze prenasanie nieje bezpecne. Nakoniec som prenasala asi 4 dni a porod bol prirodzeny bez komplikacii. U mna pomohol Hamiltonov hmat vykonany pocas prehliadky. Vraj ak by to nepomohlo tak by nasledovala vyvolavacka.
@domika225 áno dovolili...no proste neotvárali sa mi pôrodné cesty a bábo vôbec neklesalo a bolo vysoko a vzhľadom na to že som už mala prvý cisársky tak zvolili to opäť...proste niekedy to nejde tak ako to chceme my...
1x som prenášala do 41tt zobrali ma na príjem a začali mi vyvolávať pôrod pustili mi vodu a čakalo sa samozrejme nič nešlo oxitocin zase nič opäť oxitocin nič dali mi aj čipky a opäť nič žiadna kontrakcia nič sa nedialo tak mi večer spravili SC...malý mal 4120g a 53cm
A teraz 2.11.2020 sa narodil opäť synček 3500g a 49cm síce bol menší ale aj tak
@domika225 Rodila som v Ruzinovskej nemocnici v BA a Hamiltonov hmat az tak velmi nebolel. Popravde, v ten den lekar co mal sluzbu mi o nom povedal az potom co ho previedol. A pocas vysetrenie som si v duchu vravela, ze akosi zvlastne a bolestivejsie vysetruje, som si myslela ze sa mu nieco nezda a preto mu to tak dlhsie trva a az potom mi povedal, co vlastne robil a v tu noc sa porod rozbehol.
A nie, nikto mi nic o priprave porodnych ciest nevravel, takze neviem.
Pamatam si, ze zahladnovali viacero veci (velkost babatka, sirka panvy, hrubka jazvy z prvej sekcie...) pocas posledneho ultrazvuku. Kedze vsetky parametry boli v poriadku tak sa dalo rodit prirodzene. Ale porodnicka ma pripravovala na to, ze ak hocico sa jej nebude pozdavat v parametroch tak pojdem na druhu sekciu, ze to nestoji za riziko ruptury maternice.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@domika225 kamarátka prenášala-4 pôrod,4-ty cisársky