Môžem ležať v 3. trimestri na chrbte?

mirkabenova
27. jún 2018

Ahojte je pravda ze sa nesmie lezat v 3 trimestri na chrbte?

janci05
27. jún 2018

Maternica tlačí na dutú žilu a môže spôsobiť zdrav. komplikácie. Ja som spávala radšej na boku a od tehotenstva mi to potom aj ostalo. Predtým som rada spala na bruchu a teraz vôbec.

miska242
28. jún 2018

Mozes lezat na chrbtr ale hlavu potom vysie

bielavila
2. júl 2018

Ano je to pravda akurat minule to vravela gynda

whatever1
9. júl 2018

Nemalo by sa, mozes tak uskodit sebe a aj babatku. Maternica svojou vahou tlaci na dutu zilu tym sa krv nevracia spat, moze ti prist zle a mozes skolabovat. Ale pokial mas vylozene nohy a vela vankusov pod hlavou tak by to malo byt OK.

1sonda
9. júl 2018

ak ti je tak dobre, môžeš...keby ti tlačilo bábo na dolnú dutú žilu (čo je obvyklé), tak by si to isto cítila (závraty, mdloby napr. a dieťa tiež - zvýšený pohyb, moja sa až "metala" v brušku)...ale pri pôrode by ťa chcel mať každý pôrodník/čka na chrbte, tak si vyber

soviatko
9. júl 2018

Je rozdiel medzi ležať na chrbte a spať na chrbte. Mne môj gynekológ vravel, že je dôležité polohovanie. Cez deň môžeš ležať aj na chrbte, samozrejme nie dlho, pol hodinky ti však neuškodí. Potom sa zas trošku poprechádzať, ľahnúť si na jeden bok, potom zas na druhý. Ale sama budeš cítiť, ktorá poloha ti vyhovuje.

myjusiatko
9. júl 2018

Spim na chrbte, som uz v 8. mesiaci. Spi sa mi tak dobre. Aj prve tehotenstvo som tak spala. Babo mi netlaci na ti zilu, zle mi neni, tak nevidim dovod nespat tak, ako mi je prijemne. 🙂

1sonda
9. júl 2018

@myjusiatko to máš super, ja som ani na sone neuležala, malej prietoky klesali po minúte, ja som pomaly odpadávala, išla som kvôli tomu rodiť do Krnova (u nás v MT mi povedala dr. rovno, že pri tlačení musím proste ležať)

myjusiatko
9. júl 2018

@1sonda jasne, kazda to mame inak. S krnovom si urobila dobre. 🙂 ja nechapem, ze zeny chodia do mt rodit z dialky dobrovolne.

1sonda
9. júl 2018

@myjusiatko no zase tu máme perinatologické centrum, sú tu dobrí neonatológovia, aj laktačná poradkyňa...bonding pred 4 rokmi chýbal, a rovnako výber polohy (ten ešte pred rokom a pol nebol možný, predpokladám, že je to tak stále) - mne by stačilo na boku, hoci sed bol fakt super. A napr. vyvolávajú až na 10.ty deň po termíne. Tak asi pre to. A relatívne sú za pôrody bez zásahov. Keby sa mi dobre ležalo, tiež by som rodila tu, hlavne kvôli tej diaľke.
Krnov bol ale dobrá voľba pre mňa, krásny pôrod som tam zažila.

myjusiatko
9. júl 2018

@1sonda to je pravda, ze oproti inym porodniciam, to znie este celkom dobre. Ale aj tak, po porode v krnove asi chapes, co myslim. 🙂

1sonda
9. júl 2018

@myjusiatko chápem veľmi dobre, keby bol prístup personálu tu rovnaký ako v krnove, bol by to rodiaci raj :D (majú tu aj polohovacie kreslá, ktoré umožňujú sed, to mi prezradil jeden lekár, čo už odisšiel), len sa tak nepoužívajú

myjusiatko
9. júl 2018

@1sonda ako aj porodna vana. :D ala odkladaci priestor na fitlopty.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre