Môžem jesť v tehotenstve tresku?

8. mar 2023

Strašnú chuť mam na tresku , môžem?

lenuska9999
8. mar 2023

Prečo by si nemohla ? Tehotenstvo nie je choroba

bambieblue
8. mar 2023

🤦🤦🤦🤌🤌🤌

0silvia0
8. mar 2023

Ides ju jest surovu? Treska je ryba. Ci ides jest tepelne spracovany vyrobok treska v majoneze?

stellarstar
8. mar 2023

Nič nesmieš jesť, to musíš celé tehotenstvo ležať v nemocnici a byť izolovaná a len na infúzkach

motylik273
8. mar 2023

Aj ja na nu mam chut ale zo zaciatku neriskujem kvoli majoneze a rybe…

bejbypd
8. mar 2023

Všetko som jedla okrem tataraku a sushi...aj nivu na pizzi som mala..veď nejdeš jest tri kilá tresky co stala tri dni na teple..dievčatá, tehotenstvo naozaj nie je choroba..

motylik273
8. mar 2023

Niekto nepochopi ten strach pretoze nie kazda zena otehotnela na supu prieodzene niektore zeny vlozili tisice eur aby mohli byt tehotne a obavaju sa kazdeho dna a nechcu ani za zrnko maku uskodit babatku boja sa a to je prirodzene. Niektore zeny fajcia piju pocas tehu a splodia dalsie 4 deti. Nie kazda ma toto stastie tak laskavo nech nikto neodsdudzuje pani sa pekne spytala a arogantne komenty ze to nie je choroba a bkudy si nechajte pre seba nie kazda zena je taka ze je tehotna sa snou nic nedeje. Prosim respektujme sa navzajom ak je prvy x tehu bojime sa sme neskusene

domak2
8. mar 2023

@motylik273 rozumiem strachu, ale netreba sa ním nechať ovládať, na to je najlepšie vyhľadať doveryhodne informácie. Co je nebezpečné na majonéze a rybe z obchodu v tehotenstve?

elli333
8. mar 2023

@motylik273 presne tak ,hovoris mi z duse lebo nielen eur ,ale aj rokov trapenia,niektore si presli neuspesnymi tehu a ked citam ,ze tehotenstvo nieje choroba tak ma ide slak trafit. Ano nieje to choroba, ale aj tak je kopec veci co sa v tehotenstve nesmie a mozu uskodit babatku. Cize vobec to nieje od veci otazka.

Ale inak ano autorka ,tresku si kludne mozes dat 🙂

aliaray1
8. mar 2023

@motylik273 presne, ja som vynechala vsetky taketo vyrobky v 1.trimestri a to sme otehotneli na supu ani neviem ako. Je to o pristupe a zodpovednosti. Dostat v 1.kvartale tehotenstva listerie alebo salmonelu moze byt fatalne.

heln
8. mar 2023

@motylik273 len jedna vec je strach pri tehotenstve a opatrnost a druha prehnana uzkostlivost. ved sa pozri do fora ake su tu denne otazky: mozem pit vodu z plastovej flase? mozem si dat 7 koliesok dve hodiny tepelne upravovanej klobasy? a mnoho podobnych....
ine je obozretnost pri piti niektorych bylinkovych cajov, lebo tie mozu sposobit krvavanie, stahy maternice atd. jedla ktore sa v tehotenstve neodporucaju sa daju lahko vyguglit.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
darinks01
8. mar 2023

AAAch, kľudne môžeš. Pozri uvidíš, či to bude okej alebo nie, no netreba moc z takýchto vecí panikáriť. Si vezmi keď nebol internet, tehotné ženy takéto niečo vôbec neriešili a ako im bolo dobre

nelca84
8. mar 2023

@motylik273 je rozdiel opravneny strach pri nejakych problemoch a totalne vypnuty mozog

snazilka_bio_mamka
8. mar 2023

prečo by si nemohla, ale taký príbeh, mama bola so mnou tehotná, bola som celý čas normálne otočená dole hlavou, dala si tresku, zostalo jej zle, pregrcala 2 dni a na poradni sa zistilo ze som sa pekne pootačala tak mohla ist na sekciu :D

autor
8. mar 2023

@0silvia0 tresku v majoneze

lenka_aknel
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
floki1994
8. mar 2023

Ja jem vsetko okrem tepelne neupraveneho maso ako tatarak krvavy steik a sushi..vsak zase netreba to hrotit a zamyslat sa nad kazdou jednou potravinou...na co mam chut to si dam 🙂 treska je uplne ok s čerstvym pecivom som jedavala pravidelne aj pocas 1 trimestra a v pohode...mna ked sa minule kamoska opytala ci moze v tehu mliecne vyrobky tak ma skoro vykotilo ... obcas naozaj prehnane 🤔 ale vsak kazdy si robte ako chcete

xsuzannex
8. mar 2023

Ved treska je v tehotenstve povinna 🤣 ja sa cudujem ze sa mi nenarodilo dieta s chvostom lebo to bolo rano do obchodu po tresku a az tak do roboty 🤣

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dianka3
8. mar 2023

Niektore zeny jedia omietku, piesok ci sadru a ty sa pytas na tresku? 😂😂 Si robis prdel

jaskolka
8. mar 2023

Ja napríklad bežne som takmer vôbec tresku nejedla, ani majonézove šaláty, v tehotenstve muž takmer tri týždne v kuse kupoval len toto. Už sa mu predavačky v obchode (malý dedinský, kde sa všetci poznajú) smiali, že vidno, že ma doma tehotnu ženu, lebo kombinácia vlašský šalát, treska a čokoládový croissant je možné hádam len v tehotenstve. Áno, denne to nosil z obchodu hneď ráno.
To trvalo 3 týždne a potom som nemohla už tresku a croissant ani vidieť,proste odpor 😆😆😆

kvetinka75
8. mar 2023

@motylik273 lenže takýto anonymný príspevok - predpokladám že od tej istej autorky, tu je pravidelne, každú chvíľu. Keby nebolo internetu čo by nejedla? Toto už hraničí s posadnutosťou.

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kik2022
8. mar 2023

Ja jem všetko okrem nepasterizovaných výrobkov, tepelne nespracovaných potravín (mäso, vajcia, surové ryby). Dokonca sushi som si tiež dala, ale vyprážané, takže tam bol losos tepelne spracovaný. Ale kávu napr. vôbec nepijem, aj keď veľa žien si ju neodoprie ani v tehotenstve, ale myslím si, že to neprospieva dieťatku. A samozrejme ani kvapku alkoholu.

zuzi0911
9. mar 2023

Som v 38tt a musím mať minimálne 2x do týždňa tresku.

gabanna1991
14. mar 2023

Tresku som hlavne na začiatku tehotenstva jedla denne veľkú som na ňu mala chuť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre