Ahojte, prosím Vás,
som v 36tt, už 2 týždne som otvorená na 2 prsty.
Doktorka mi predpísala PROGESTANELLE 200 mg, ktorý si mám užívať perorálne do 37tt.
Od včera od noci ale mám taký zvláštny výtok ako keby “sopľový” jemne do žltá alebo skôr taký priesvitný zmiešaný so žltou.
V noci som mala pri tvrdnutí brucha dosť silné ako keby menštruačné bolesti a taký pocit ako keby mi trebalo na veľkú ( ale vlastne netrebalo😂).
Myslíte si, že mi môže odchádzať zátka ?
Viem, že podľa popisu mi nikto nič nepotvrdí na 100%, no viem, že sú tu mamičky, ktoré si pôrodom prešli a veľa z Vás nie raz, takže možno ma dostanete do obrazu a niečo nové priučíte 😁
Ďakujem za každú odpoveď
Značka: prvorodička bez skúsenosti 😁
@bluemoon24 ďakujem za odpoveď
Áno čítala som, že niektoré ženy vydržali potom aj 2 týždne no mne ide hlavne o to, či musí byť sfarbená do hnedá poprípade s krvou alebo môže byt aj len taká “soplíkova “
Inak je to dosť nepríjemne ani neviem či volať ráno doktorke či to nie je skôr nejaký iný “problém “ a nepotrebujem nejaké tabletky alebo krém lebo je toho výroku veľmi veľa a aj keď si dám intimku hneď je taká ako keby mokrá a cítim sa ako keby som sa popiškala ale je to také ťahavé
Nemusi byt sfarbena, moze to byt len vrchna cast, takze ked neodisla cela, nic to neznamena a ani keby odisla cela tak to neznamena ze do tyzdna porodis. Tak isto otovrena “na 2 prsty” je vyraz, ktory sa v porodnictve nepouziva, meria sa to na cm, pricom takyto nalez je zbytocna informacia, kedze nevieme aky dlhy je krcok atd… taky soplovy vytok moze byt stale len obycajny tehotensky vytok, ak ale mas pocit, ze ti stale nieco odteka (a nebol by pritomny ten hlien, ale len tekutina), kludne si daj porodnicku vlozku a chod si dat skontrolovat odtok PV 🙂
Odfotila si to? Ak chceš, pošli mi fotku. Je to veru ako sopel, niekedy aj s krvou.
Tak potom pohoda 🙂 moze byt aj zatka aj obycajny hlien 🍀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Muze to byt zatka, ale to ze ti odesla, taky nemusi nic znamenat. Ja jsem porodila skoro az 3 tydny po odchodu zatky. Hodne stesti 🙂