Môže byť zlatý stafylokok indikáciou na cisársky rez?

ssussanah
29. mar 2012

Stafylokok bol zisteny vyterom z posvy v 37tt . Dakujem

magimi
29. mar 2012

nie, pritomnost Stafyl. aureus ani Stafyl. agalactiae (GBS) nie su indikaciou na cisarsky rez. Z infekcii je indikaciou len asi kvapavka, syfilis a asi HIV. Tieto "bezne" bakterie nie. Ak ma matka GBS pozit. tak sa dietatko tak viac sleduje, ze sa mu vezmu odbery - krvny obraz a CRP a ak su tieto parametre zvysene, tak sa dietatko prekryje antibiotikami. To je vsetko

lili777
29. mar 2012

nie, myslím, že nie. Pred pôrodom ti podajú ATB do žily, to je všetko. Mali by byť podané aspoň dve hodinky pred pôrodom. Detičky najčastejšie mávajú akurát potom hnis v očkách, preliči sa kvapkami a hotovo.

titulienka
29. mar 2012

urcite nie , ja som pri poslednom tehu mala stafyl. a dostala som pred porodom ATB do zily po porode tiez a vsetko je OK. .maly bol uplne v poriadku . .nieje dovod na cisarsky

zuzub
6. apr 2012

keď je pozitívny test GBS to je test na streptokoka, robí sa v 36tt, preliečuje sa až tesne pred pôrodom, podaním ATB priamo do žily.
ale ak máš staphylococcus aureus ( zlatý stafylokok ) je dobre preliečiť ešte cez tehu.ja mám tiež obidvoch a beriem na stafylo ATB -Augmentin, za týždeň by som mala byť preliečená.držím palce, aby bolo všetko ok🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre