Stafylokok bol zisteny vyterom z posvy v 37tt . Dakujem
nie, myslím, že nie. Pred pôrodom ti podajú ATB do žily, to je všetko. Mali by byť podané aspoň dve hodinky pred pôrodom. Detičky najčastejšie mávajú akurát potom hnis v očkách, preliči sa kvapkami a hotovo.
urcite nie , ja som pri poslednom tehu mala stafyl. a dostala som pred porodom ATB do zily po porode tiez a vsetko je OK. .maly bol uplne v poriadku . .nieje dovod na cisarsky
keď je pozitívny test GBS to je test na streptokoka, robí sa v 36tt, preliečuje sa až tesne pred pôrodom, podaním ATB priamo do žily.
ale ak máš staphylococcus aureus ( zlatý stafylokok ) je dobre preliečiť ešte cez tehu.ja mám tiež obidvoch a beriem na stafylo ATB -Augmentin, za týždeň by som mala byť preliečená.držím palce, aby bolo všetko ok🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
nie, pritomnost Stafyl. aureus ani Stafyl. agalactiae (GBS) nie su indikaciou na cisarsky rez. Z infekcii je indikaciou len asi kvapavka, syfilis a asi HIV. Tieto "bezne" bakterie nie. Ak ma matka GBS pozit. tak sa dietatko tak viac sleduje, ze sa mu vezmu odbery - krvny obraz a CRP a ak su tieto parametre zvysene, tak sa dietatko prekryje antibiotikami. To je vsetko