Morfologické sono v 30. týždni

6. nov 2023

ahojte som v 20 tt akurat ideme od gochala a s malou je vsetko v poriadku .. idem sa opytat mala ste niektora v 20 tr vsetko v poriadku a potom v 30tt ked ste sli na dalsie morfo tak bol nejaky problem ? strasne sa toho bojim aj ked viem ze nemam mysliet dopredu ...

makodob
6. nov 2023

Usg v 30tt sa kontroluje najma stav placenty a prietoky medzi placentou a plodom. Isto pozrú aj bábatko, ale už to nie je také podrobné ako morfologický v 20tt. Myslím, že sa nemáš čoho obávať a teš sa zo zdravého bábatka 😊❤️

janababana
6. nov 2023

Mala si sa opytat dr ci sa to stava a ako casto. Tu na MK ti moze napisat 10 bab, ktorym sa zial nezadarilo a nebude to reprezentativna vzorka. Ak mas obavy z niecoho konkretneho pytaj sa dr. Uzivaj si ze je vsetko OK a pozeraj si vecicky pre babo 🥰

autor
6. nov 2023

@makodob ďakujem krásne 🍀

autor
6. nov 2023

@janababana ďakujem 🍀

heni79
6. nov 2023

Ideš od odborníka, všetko je v poriadku. To je to, na čo sa máš sústrediť. 😉 Mysli pozitívne. A áno, mne u dcéry pri ďalšom sone namerali kratšiu stehennú kosť/akože zaostáva vývoj. Vydesil ma ten lekár. No šla som na kontrolný ultrazvuk do nemocnice/on ma tam poslal. Tam namerali všetko v poriadku. Iba sa čudovali, prečo ma tam vôbec poslal. 🤦😂 Časový rozdiel medzi ultrazvukmi bol necelý týždeň. Ty si bola naozaj u odborníka. Choď k nemu aj nabudúce a dovtedy si užívaj tehotenstvo. 🙂

anavixy
6. nov 2023

Ja som bola v 20tt, vsetko bolo ok, viac som uz nesla ani som to nezvazovala. Svagrina bola v 20tt, nasiel nejake chyby, sam jej odporucil prist v 30tt, sla, vady sa vyvratili/boli uz upravene. Pokial je vsetko ok, nemyslim si, ze je potrebne znovu ist na specialny morfologicky utz, presne ako sa tu uz pise- tam sa uz sleduju hlavne ine veci.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre