Môj partner odmieta ísť k pôrodu

28. okt 2020

Áno chápem na jednej strane niektorí muži proste nejdu lebo nemusia krv atď. Na druhej strane mi to príde smutné akože nechciet vidieť prichádzať na svet svoje dieťa. Nechať partnerku si to odsrat samu. Nazvať pôrod nechutným. Úplne nefer smutné sebecké. Som na neho nehnevana a prešla ma chuť zdieľať s nim čokoľvek čo sa týka tehotenstva. Úplná sebeckost a hlúposť pretože ja žena matka tam budem v bolestiach ja si to odrodim a on si bude kľudne sedkat a necha ma v tom samu. Nechytí ma za ruku. Nebude po mojom boku v takej ťažkej chvíli. Myslím že ma to úplne od neho odluci a potom už všetko zvládnem asi aj radšej sama. Nie je tak ženy? Asi každý chce sa oprieť v takejto situácii o takto blízku osobu ktorej sa to mimochodom aj týka. Rada by som mu to ozrejmila ako to vidím a ako ho potom budem brat ale neviem ako

denkatn
28. okt 2020

neboj sa neodluci ta to od neho ak nepojde, chlapi su na ine veci, technicke, nechaj ho nech nema depresiu a nech si pre neho pritazliva. ja som tam mojho mala a nic mi aj tak nepomohol, mala som si radsej nejaku dulu zavolat, niektori ludia na to nemaju povahu aj keby sa snazili. k druhemu porodu uz by som ho nechcela

simona1998
28. okt 2020

Môj partner pri pôrode chce byt sám mi povedal , že ak to bude možné tam bude 🙂 neviem čo mu príde na pôrode nechutne veď mu privedies na svet JEHO DIEŤA nie cudzie !!

prasiatko30
28. okt 2020

Vsak netlac na pilu - kedy mas porod? Mozno do porodu zmani nazor alebo ty 😅 Kolko ma chalanisko rokov?
- a potom teraz aj tak v najblizsej dobe nebude moct ist.

sona96
28. okt 2020

Prepáč, ale nemyslím si že máš pravdu. Skôr ty si teraz tá sebecká. Mala by si rešpektovať jeho postoj, v konečnom dôsledku ti tam aj tak nemá ako pomôcť a aj v jeho prítomnosti to bude len na tebe. Prístup ja budem trpieť, tak trp aj ty si mnou, nie je správny. Viem že hormóny tebou lomcujú, ale netlač ho do niečoho, čo mu nie je prirodzené.

kitycat
28. okt 2020

Ja si myslim, ze ten porod ako to ukazuju v telke... Napriklad ked rodila Rachel ti zatemnuju mozog...

No tak nechce byt pri porode nema rad krv a bolo by mu zle a sestricky byratovali otca deti a nie teba... Moze omdliet a zle spadnut a ostane ochrnuty.. To chces? Aby bol KO do konca zivota? Mate predsa dni, mesiace a roky za sebou a dni mesiace a roky pred sebou... A preto ze ta pri porode nebude drzat za ruku moze ist do pedele uplne? Je to predsa udel zeny porodit dieta zvladli ine zvladnes aj ty... Nie kazdy chlap ma nervy z ocele

miriam11
28. okt 2020

Príliš sa lutujes. Hlavu hore, asi sa bojí, že mu tam príde zle a nechce si priznať túto pravdu, že je na to slabý a nemá odvahu. Len ho nenut. Ozaj to nieje pre každého.

vierka1991
28. okt 2020

Ako úprimne ti poviem, ja som manžela pri pôrode nemala a som rada. Neviem si predstaviť co by tam so mnou robil, možno to bolo aj tým ze som mala rýchle porody a nebol čas na nič. Ja by dom na neho netlacila, a ani sa nehnevala, nie je to pre každého.

misana84
28. okt 2020

No moj tiež nechcel byt ale nakoniec bol a mne to velmi pomohlo. a aka krv? sak on sa nepozera medzi nohy. Moj manžel pri samotnom tlaceni odstupil, bol pri mne este dve hodky po porode na sale a potom ako ma previezli som bola rada že ide prec lebo som chcela spat :D a ja som ho presvedcila tym, že sa tam sama bojim, že sa bojim, že sa nieco pokasle lebo som pocula o zlych pripadoch a nakoniec bol rad lebo sa do malej hned zamiloval

gazpalm
28. okt 2020

Ak ti mam pravdu povedat,kasli na to...nevycitaj,neanalyzuj preco zaco...moj pri prvom bol a akoze ,keby tam nebol tak mi je to akurat tak jedno, bol zeleny od hlavy po paty😀 a pravdupovediac ja by som tiez nechcela vidiet inu zenu rodit,lebo by som hystercila 😂pri druhom nebol, lebo bol v zahranici a vobec nelutujem , bol to horsi porod,to by mi tam rovno asi skolaboval, ale ja som sa sustredila len sama na seba a dieta ,nie este aj na neho ci tam neodpadne.a pravdupovediac ,mala som ozaj pocit ,ze to je moja intimna vec,kde nechcem vela ludi,pri prvom som mala ako bonus este aj medikov 😂nenut ho,ak sa na to neciti...a ty sa neboj zvladnes to 😉

mlska19
28. okt 2020

Nic si z toho nerob,ani moj nechce,a ja ho tam ani nepotrebujem.S jeho povahou by len mudroval a skusal ohurovat personal svojimi znalostami.

adamadent
28. okt 2020

A čo tak sa dohodnúť na kompromise? Nebude pri pôrode, pri samotnom tlačení keď sa na to necíti, ale v prípade ze sa bude dat príde po pôrode, po siti, keď vám donesú bábätko bude s tebou na sále tie dve hodky po pôrode. Pre mňa to bol práve ten čas ktorý by som si bez neho nevedela predstaviť.

arcanne2
28. okt 2020

Mojmu manzelovi je zle ked vidi krv, vobec som ho nenutila tam ist. Celkovo zle zvlada take situacie. Podla mna to nie je ziadna tragedia, ked viem, ze by tam mozno odpadol alebo sa povracal, nebudem ho predsa nutit. Pri porode som mala sestricky, lekarku, vsetko prebehlo dobre. Ani som popravde nevnimala, kto tam je a co sa okolo mna deje.

diaalex
28. okt 2020

Pozri, môj manžel bol od začiatku az kým nás nezobrali na izbu a este aj tam nejaký čas 🥰ale! Aby si si to nepredstavovala idilicky, ja som hopsala na lopte a on čítal noviny, ja som mala kontrakcie a on si siel von zapáliť a vypiť si kávičku ... nehovorím, že jeho prítomnosť nebola úžasná, ale nemal mi ako pomôcť, sama som to musela zvládnuť, takze mu neostávalo nič iné len čakať 🤨 keď mi pichali epi, lekár ho poslal vonku ... a keď prišlo na tlačenie, postavili ho k mojej hlave a spýtali sa ho či neodpadne a nebudú mat s ním problémy ... takze zváž si to, či to to stojí za taký “cirkus” okolo toho 🤗 kamaratkyn manžel s ňou bol len počas kontrakcii a pri pôrode čakal vonku, lebo by to nezvládol .. nie každý chlap je na to stvorený

nikpa
28. okt 2020

Nazvať pôrod nechutnym je prehnané a od chlapa, budúceho otca dosť blbé. No mala by si rešpektovať jeho rozhodnutie. Sú veci ktoré chlap proste nemusí vidieť, necíti sa na to, nechce to zažiť. Muži to cele tehotenstvo a pôrod neprežívaju ako my matky.

lujza123
28. okt 2020

Ved si vezmi k pôrodu mamu alebo dulu, niekoho napomocneho. Chlap ktorý tam je nasilu, je mu zle, nervózny ti bude úplne nanič, ešte budeš musieť riešiť jeho namiesto toho aby si sa venovala sebe. A potom ďalší rok bez sexu lebo pánko prežil traumu. Keď naozaj nechce tak ho nenut, neprinesie vám to nič a nebude to pre teba žiadna podpora.

So mnou bola mama, tak isto na držala za ruku. Otec malej ani nechcel ísť a nechcela som to ani ja pretože som ho poznala. Keď zbadal ako som si rozrezala prst na kosť tak skoro omdlel, roztraseny zelený ešte do večera, prst som si musela sama ošetrovať. A toto mat pri pôrode? Načo? Véd môže čakať na chodbe a prísť pozrieť bábätko keď sa narodi

hradnapani
28. okt 2020

po dvoch skusenostiach ti mozem povedat, ze si to predstavujes velmi romanticky (ja som si to tiez tak povodne). Ale v skutocnosti mi tam pocas porodu bol uplne nanic a este som si hovorila, ze by mi tam vobec nechybal. Ale som stastna, a aj on, ze tam bol v tych prvych chvilach narodenia jeho deti. Co tak kompromis - ze bude cakat za dverami a pride hned po narodeni, aby ste mohli byt hned spolu?

ladyvi
28. okt 2020

No ja ti to poviem tak zmosta doprosta a ospravedlnujem sa za to.
Ale ja som dosla len tak tak do porodnice, cize cistenie criev sa nekonalo a tak som sa tam na sale pototo 💩. Ze dodnes mam traumu z toho, a aj v tej hroznej bolesti som si povedala, ze boze chvalabohu, ze tu moj chlap nie je lebo toto by bol hrozny pohlad 😂 ja by som sa prepadla pod zem naozaj.
Vies, vela chlapov vie povedat to,co ich zenusky chcu pocut. Lenze nie kazdy vie veci zaobalit do pozlatka a povedat tak nejako nezne, tvoj ti to povedal narovinu. Pocula som rozhovor chlapov, co boli pri porode. Som si ista, ze ich zeny netusia, ze ich partneri to takto vnimali, ale nebolo to ziadne romanticke opisanie nadpozemskeho zazitku😂 Zranilo ta to, tak sa o tom pobavte, ale respektuj to. Inak este mozno zmeni nazor.

dominikak4
28. okt 2020

Prepac, ale nerozumiem Ti, ja naopak uvazujem, ci tam mam mat manzela a to by tam on chcel byt. Nechcem, aby ma videl v takej situacii, neviem ako sa budem spravat pri porode, mozno budem na neho neprijemna a zla.Co ak sa mu zhnusim a budem pre neho potom uz nepritazliva ako zena? Alebo co ak sa tam on zlozi a bude ma este viac znervoznovat? Tieto otazky si neustale kladiem. Ak by mi on co len naznacil, ze sa na to neciti, poviem ok a viec nic neriesim.Preco ho tlacis do niecoho co sam nechce? To nemoze dobre dopadnut. To ty si zena a matka, ty musis svoje dieta porodit a byt silna. Aby sa tento tvoj postoj este neotocil proti tebe. Tes sa na babatko a respektuj partnera. Porodis uplne v pohode aj bez chlapa 🙂. Za ruku Ta moze drzat aj sestricka.

aceris
28. okt 2020

za mna bud rada...ked sam sa nehrnie, iba by zavadzal...za mna si zvol kamosku, inu blizku osobu a podrzi ta viac ako nejaky chlap...moj sice pri prvom bol, co som celkom nechcela, ale nasledne sa ma bal aj dotknut x mesiacov a cely porod len sledoval hodinky a mal blbe vtipy....pri dalsom radsej sestra!

mikadooo
28. okt 2020

Ja som chlapa k pôrodu nechcela a preto absolútne nechápem tento uhol pohľadu 🤷. Neviem prečo by sa mal dívať na moje utrpenie, keď nemusí, aj keď mi aj tak na tej sále nič nepomôže, len by som bola nervózna ešte aj z neho, že ako sa cíti, čo si o tom celom myslí, a či mu to vlastne nie je nepríjemné tam byť...

tslobik
28. okt 2020

Aj tak ho tam nepustia.

andreatytler
28. okt 2020

A reco nechce ist? Cele generacie mali chlapi doslova zakazane byt byt pri porode. Vela z nich sa este nepreplo na nove myslenie. Vela z nich nezneise vidiet manzelku v bolesti ked jej nemozu pomoct. Ale ak je len pohodlny, tak to chapem tvoj hnev.
Ked na to pride, aj tak to budes len a len ty, kto porodi to dieta. Aj keby tam bol, tak by ti mozno vela podpory neda... a lekari a sestricky.
No ale zase po porode ho treba zobrat nakratko a zapojit do vsetkeho.

gloria31
28. okt 2020

Pozri môj partner tiež nebol pri pôrode. Síce som rodila cisárskym ale začínala som ze budem robiť normálne. A vieš kto bol pri mne? Sama som nebola keď mi povedal ze tam somnou nebude povedala som mojej mame najskôr sa bránila ale potom myslím že bola rada ze tam somnou bola. Kebyze som znovu tehotná opäť by bola pri pôrode moja mama.

lenkakravcova
28. okt 2020

Ahoj, vieš co, poviem ti, rodila som raz v prítomnosti manžela a raz sama, a to sama bolo lepšie. Len som sa pri tom pôrode kde bol i on, zaoberala tým kde je, či je okej..on sa ma stále pýtal ako mi je, vyzeral vystrašene co bolo dosť odveci.. Atď atď no jednoducho nesustredila som sa plne na pôrod, rozptyloval ma. A tu ruku, čo ti ma držať, to je fakt už detail. Pri druhom pôrode mi ju držala sestrička, lebo mi asi chcela psychicky pomôcť, ale bolo mi to jedno. 😀 Najdôležitejšie pre moju psychiku bolo to, že som vedela s kým budem rodiť ako s lekárkou (pár hodín pred tým som sa zhováral s danou doktorkou), to kde budem rodiť (vopred som si pozrela priestory) a to ze som sa plne sústredila na tlačenie lebo som vedela ze som na to sama a že to proste musím dať a ze to teda dám ☺️

yoxinka
28. okt 2020

No takto. Rodila som 3x, muž bol pri všetkých pôrodoch. Prvý bol odveci. Ja som bola sprostá, povedala som si, že všetko nechám na doktorov, však oni vedia ... no môj muž tam bol, ale celý čas som mala pocit, že netuší čo tam vlastne má robiť. Dala som si pichnúť epidurál, čo bola mega chyba a skysla som tam na boxe celú noc, muž tam driemal pri mne, ja nervy, čo drieme ... celé to bolomodbeci aj ten pôrod aj tá jeho prítomnosť, ale áno, bola som rada, že tam bol. Pri druhom pôrode som bola rozhodnutá robiť všetko inak, v prvom rade som si o pôrode čo to poštudovala a odmietla som epidurál ... celé to prebehlo v takej fajnej atmoške, muž tam
bol pri mne a bolo to super, kecali sme, srandovali, tam bol super úplne. A tretí raz som do nemocky prišla otvorená na 9cm a celé od príchodu po vytlačenie to trvalo 24 minút ... tam som ani nevnímala, že bol, to bola taká bleskovka. Každopádne, nie je to také romantické, ako sa to deje vo filmoch a ja keby viem, že to ten chlap ozaj nechce, radšej hľadám osobu, ktorá by tam so mnou šla (kamoška, sestra, dula, mama) ... Sesternica môjho muža mala pri pôrode mamu, lebo jej chlap to nedal a nijako to ich vzťah nenarušilo. Neber to tak tragicky.

vishka
28. okt 2020

ahoj. Moj muz pri porode byt nechcel a ani moje meniace sa telo nepovazoval za rozkosne. Na maleho sa ale velmi tesil avsak aj ked som napokon rodila planovanym cisarskym tak ani tam nechcel byt.
A vies co.. dobre ze nechcel. Bol to pre mna najkrajsi okamih, uplne intimna chvila s mojim prvorodenym. Muz ho videl o 5 minut neskor ked ma preniesli z operacky. A potom mi velmi pomahal cely pobyt v nemocnici a aj o maleho sa staral kedze ja som bola po sekcii.
Respektovala som jeho rozhodnutie.,bavili sme sa o tom viackrat ci nezmenil nazor, ale ze teda nie. Muz moze byt pri tebe pri kontrakciach a priamo ked pojdes tlacit tak sa vzdialil. Ty vies ze je tam s tebou a hned ked bude babatko na svete tak ste spolu.

cervenaruza123
28. okt 2020

Ja manzela pri porode ani nechcem. Keby on velmi chcel ist, tak by som mu nebranila samozrejme, ved je to aj jeho dieta, ale som rada, ze ist nechce. Ja si to odrodit a odtrpiet budem musiet ci chcem ci nie a ked by aj bol pri mne, nema za mna ako spravit ziadnu cast "prace". Len by podla mna trpel psychicky mozno viac ako ja. Neviem si predstavit pozerat sa hodiny na trpiacu manzelku, so strachom o dieta a nevediet nijak pomoct ani ukoncit to utrpenie, neviem si predstavit ten strach, keby sa nieco skomplikovalo a on by sa len bezmocne pozeral, darmo by to dopadlo dobre, ten bezmocny strach o blizkeho je hrozny. Zo skusenosti viem, ze casto je ovela tazsie sa pozerat na utrpenie blizkeho cloveka a nevediet pomoct ako to utrpenie zazivat. Dohodli sme sa, ze ak sa bude dat, bude pri mne mozno na zaciatku, ak sa na to bude citit a co najskor po porode. Aj tak neznasa krv a vsetko suvisiace s lekarmi, uz vidim, ako by som ho este ja musela utesovat a kriesit, nieze on mna.
A uprimne, nemyslim, ze porod je nejaka extra prijemna vec na pozeranie. Sprevadza ho bolest, utrpenie, rany, krvacanie, rozne ine tekutiny... Nie je to nieco, co by sme pustali detom v telke a by hikali, ze jej, ake mile, ake nadherne. Pri obrazkoch ci videach z porodu sa vacsina ludi odvrati alebo minimalne zatvari kyslo, je to prirodzene.

mandarinka555
28. okt 2020

Len samé ja....ja....ja....lebo ty chceš a chceš.....a kopeš okolo seba. Keď nechce, tak nechce...ak ho budeš nútiť , bude to len horšie, budete sa hádať a podobne. Ty nechceš, aby tam šiel preto, že ťa bude držať za ruku (domyslím si, prečo to tak veľmi chceš) ☹ Nie každý chlap je zvedavý na krik, rev, krv a podobne....Nebuď sebecká a rozmaznaná, ale vzchop sa....držím palce🙂

tramtada31
28. okt 2020

Nejdes si to tam odsrat, nejdes trpiet, ty si ideš pre babatko do porodnice😊 a nechaj to na ňom, možno zmeni názor a bude chcieť ten zazrak zdieľať s tebou.

autor
28. okt 2020

Ženy to nemyslite vážne 🙂 ja som sebecká? Ja mu nekazem aby ma odrodil ani mu nekazem aby sa díval tam dole chcela som len oporu. Po druhé vôbec si pôrod nepredstavujem romanticky na koľko jeden už za sebou mam a poviem vám bolo to ťažké pretože som tam bola sama a mala som problém sa aj napiť jednoducho je fajn keď mi na tej cakacke má kto podať vodu atď. Ďalej som mu chcela dopriať aspoň jedno svoje dieťa vidieť prvý krát sa nadýchnuť chcela by som aby mal k našim deťom nejaké puto a vážil si mňa aj deti pretože to že pri prvom synovi nebol mal za následok že aj po pôrode ostal ľahostajný nezapajal sa jednoducho nemal k nemu taku citovú väzbu to má až teraz.. Takže nie niesom rozmaznana ani hlúpa chcem aby on to videl aby on mal iný postoj.. Podľa mňa je pôrod krásny je to šťastná udalosť nie pitva..toť vše nuž očividne každý máme iné nároky.. No pravda je taká že muži sú až príliš rozmaznani práve aj vďaka takýmto názorom ako túto v komentároch však 🙂 kde sú tí chlapi 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre