ahooj, neviete čo môže znamenať, ked močím akoby čistú vodu? celý deň som mala veľmi tmavý moč a teraz na večer som začala akoby vodu a chodím veľmi často, neustále mam nutkanie na močenie.Som v 29 týždni :/ vypila som pred tým pohár čistej vody, ale žeby z toho? ved celý den som pila vačšinou vodu a stále bol moč tmavý.mám trochu obavy
Ak nemas bolesti,tak to do zajtra urcite pocka,cim viac pijes a castejsie behas tym je moc svetlejsi,estevsa posleduj do rana a pre istotu aspon zajtra cinkni dokymu,drzim palce
a predtym si si to nikdy nevsimla?? Je to uplne normalne, cim je moc svetlejsi, tym menej odpadovych latok obsahuje...
@helik235 miesto pre obavy je vtedy, ak je moc tmavy. Na to ma narok iba rano, inak by mal byt bezfarebny, bez zakalu. Takze vela pi. Ja som mavala bielkoviny v moci, musela som vela pit. Nie je moc pohodlne chodi casto mocit, ale to sa este zintenzivni ked pridu kopance do mechura 😀 Pamatam ked som dala vecer melon... na to nikdy nezabudnem... snad kazdu polhodinu na WC celu noc.. 😀
to ,že si mala tmavý moč znamená,že si málo pila,ako píše hore býva to väčšinou ráno,ale ak nepiješ aj cez deň,pozor tu je riziko dehydratácie a obličkových kameňov,to ,že je bledý znamená,že si sa konečne napila a to ,že chodíš často je spôsobené tým ,že telo nie je zvyknuté na pitný režim ,ak budeš dodržovať pitný režim,nič z toho hore písaného ti nehrozí a nebudeš časom chodiť toľko močiť, až na konci tehu kedy je nutkanie spôsobené váhou dieťaťa,takže pi aj keď nemáš nutkanie,ale po pohári postupne počas dňa... 🙂
ja som veru toto nikdy neriešila...normálne mávam počas dňa aj niekoľkokrát denne moč akokeby čistá voda...tak ked pijem čistú vodu alebo minerálku...max alchemilkový čaj... 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ked mas obavy, treba ist za lekarom, nie za pocitac 😉
radsej zbytocne, ako si neskor neico vycitat...