Milovanie v tehotenstve

6. nov 2022

Ahojte žienky,
neviem čo od tohto očakávam. Ale možno sa len potrebujem vyrozprávať a opýtať sa.
S manželom čakáme bábätko, som v 7.mesiaci tehotenstva. Pribrala som cca 7 kíl. Problém je v tom, že sa necítim dobre. Myslím ako žena. Sama pre seba. Predtým som veľa cvičila, bola som v mojich očiach atraktívna. Ako som otehotnela, prestala som cvičiť, kvôli hematómu a samozrejme som sa bála, že o bábätko prídeme..
Avšak teraz, ako som pribrala, tak sa necítim dobre vo svojom tele. Cítim sa doslova ako tuleň.. Ja viem, že 7 kíl nie je katastrofa, ale ja cítim každé jedlo kilo na sebe. Mám 167 cm a aktuálne 67 kíl... Nechcem tým pohoršovať maminky, kt.majú viac alebo pribrali viac (aby ste ma nechápali zle).
Pointa je, že tým, ako sa cítim, odmietam fyzicky manžela. Skrátka nedokážem sa s ním milovať, keď sa necítim dobre. Dokopy sme mali za tehotenstvo sex pár krát.. Je mi to ľúto, kvôli nemu, ale ja sa na seba nemôžem proste pozerať. Čo mám robiť? Nechcem to robiť nasilu, ale ani nechcem oňho prísť... Do toho sa mi spravili strie na jednom stehne a mám celulitídu.. Ja si vážim, že čakám bábätko, že sme zdravé a že moje telo takéto niečo dokáže, ale potešte ma, že nie každá žena to prežíva ako krásne obdobie v živote ženy a to "užívanie tehotenstva" akosi kvôli tým kilám nedokážem.. :( Samozrejme manžel mi je oporou, tvrdí, že to je normálne a že je to prechodné obdobie.
Ďakujem Vám za povzbudenie, príp. za výplach žalúdka :D

jarmilkajurisova
6. nov 2022

Ja som na tom bola rovnako ale ku koncu tehotenstva to prešlo a sex bol vlastne aj spúšťačom môjho porodu.nic si stoho nerob je to len dočasne po pôrode sa dostaneš späť do formy ale milovanie v tehotenstve má svoje plus ale aj minus

maranta_leuconeura
6. nov 2022

Je to podla mna normalne, skor ludia, ktorym sa paci obrovske brucho maju nejaku uchylku 😆

beata_k
6. nov 2022

Je to uplne normalne 🙂 A neboj, manzel ked nie je drbnuty, tak si par tyzdnov pomoze aj sam.

ropucha6
6. nov 2022

Ja len, pockaj na posledne tyzdne, to este sa len budes citit ako tulen 🙂 ja som to mala naopak, do 7 mesiaca v pohode, potom to slo dole vodou. Proste vypni hlavu v tomto smere, po porode sa das dokopy 🙂

nevenka
6. nov 2022

Veru, aj ja sa necitim 2x pritazlivo, ale cakam uz dieta cislo 4, takze to viem zhodnotit, co a ako. Ja uz aj fyzicky nevladzem, som v 30tt., mam 152 cm a 68 kg, takze som vacsia gula ako Ty, ale to Ta asi aj tak nepotesi, viem.
Ale po porode sa zase das do normalu. Prosto neviem, tiez mi to nie je prijemne, sa na seba takuto gulatu pozerat, mame sex casto v pritmi, aby aj vlk bol syty, aj ovca cela. Muz sa sustredi na ine veci, brucho nejak asi vytesnuje alebo co. On ma tiez nadvahu, takze ja uz sa nehanbim az tak tiez. Snazim sa mu to dopriat, lebo zase, ktovie ako dlho bude po porode abstinencia.
Skus to zobrat tak, ze je to obdobie, telo sa proste meni, patri to k tomu, nejak to prijat v sebe.
Mala som rozne tehotenstva a v kazdom bol apetit rozny, zaujimave, ze ked som cakala chlapcov, mala som vacsiu chut, je to zaujimavy poznatok u mna 😅🤣

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre