Migréna v 3. trimestri tehotenstva.

nycca
24. jan 2020

Ahojte. Má niekto skúsenosti s migrénou v tomto poslednom trimestri? Samozrejme migreničky. Dik

veronice
24. jan 2020

Ja som migrenovala takmer cele tehu, pred tehu 17 rokov a aj po tehu 🤦‍♀️ co konkretne ta zaujima?
Ak len to co s tym tak sup 2 paraleny naraz, pripadne kavu, pit veeeeeeeeela vela vody, studeny obklad na hlavu a spat spat spat.. Nic viac zial nespravis 🤷‍♀️ dcera ma uz rok a fungujem tak doteraz lebo stale kojim... Niekedy si tak vravim ze by som dala kralovstvo za triptany...

mkatkam
24. jan 2020

@veronice asi tak ako píšeš;) @nycca spať ,spať aksa tida...ja som bohužiaľ aj z migren aj zvracala,to somsabala, ale všetko dobredopadlo.

nycca
autor
24. jan 2020

@mkatkam “Žienky zlaté. Mne sa nedá ani ležať. V noci som presedela na gauči tri hodiny. Paralen som dala neskoro a len polku a po hodine ďalšiu. Ako keby nič. Je mi blbo trochu keď že je drobec už veľký (36tt) a má tri kilečká. 😎 Nechcem sa dopovat liekmi aj keď doktor hovoril ze paralen je ok. Bud mi horí jedna strana tváre alebo druhá, plus krčná samozrejme vyzaruje. Rodili ste normálne či sekciou? Môže mať migrena nejaké obmedzenia pri pôrode? Ďakujem 🎀”

mkatkam
24. jan 2020

@nycca uz to máš za pár neboj.mne doktorka vyslovene vynadala že prečo nechcem lieky si dať.ze keď ma telo nadmernú záťaž z inej bolesti môže sa snažiť uľaviť si tým ..no ze babatko ohrozujem. Tak ak nabudúce bude zle,hneď si daj Paralen.necakaj. ja som v 37.t prirodzene.;) V pohode to bolo.

lenka2710
24. jan 2020

@nycca mňa šialene boli hlava, od začiatku tehu, ale ja to mam od krčnej! Mne tiež povedala dr, že si viac skodim tou bolesťou, ako keby som si dala paralen, pokiaľ sa neuziva dlhodobo, že neublíži
Ja som v 18tt, tebe závidím, ze to budeš mať za pár 😉

korra
24. jan 2020

@nycca drzim palce a prajem vela sily, poradit konkretne neviem v tvojej situacii, trpim migrenami aj s aurou, ale v tehotenstve sa mi "zazracne" vyhli. Vyjadrim sa len k porodu, prirodzeny ok, u mna vsak bol nutny cisar, ale anesteziologicka zamietla spinal, takze bol epidural (bolest hlavy aj napriek tomu bola, ale nie migrena)

mkatkam
24. jan 2020

@korra len doplním,ja som mala tiež epidural

veronice
24. jan 2020

@nycca joooj no polka paralenu je fakt akoby si si nedala ziadny. Radsej si daj dva naraz, ulavis si od bolesti a mas pokoj. Co som ja pojedla paralenov kym som bola tehotna som nezjedla za cely zivot. Aj v nemocke mi doki vravela ze si mam dat kavicku a kludne aj paralen ako takto trpiet ako kon... Nema to vyznam fakt ;)
Ja som mala nakoniec akutnu sekciu skrz nepostupujuci porod ale malinka je zdrava stastna usmievava sikovna 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre