Ahojte merali ste si v tehotenstve cukor?
Ja som si práve teraz odmerala a mám 8,2 trocha ma to znepokojuje lebo ze vraj hladina cukru by nemala presiahnuť 5 😏 pondelok som bola na odberi krvi na tehotensku cukrovku a vysledky boli fajn len mi chýba železo tak beriem lieky ale toto ma teraz znepokojilo keďže som prvorodicka 😐
Niee 😏
@livia235 kto ti povedal ze nesmie presiahnut 5 ? to je hodnota pre tehotne na lacno tj min 8 hodin bez jedla a nie pocas dna
Prvé jedlo som jedla o cca pol 11
Zajtra si odmeram na lačno uvidím že aký bude výsledok 🙂
@loginexistuje práve som to čítala na nete
Dve hodiny po jedle by mala byť hodnota do 6.7, ak to občas prekročia je to ok, ale nemalo by to byt pravidelne.. A keď si mala výsledok v poriadku vôbec sa tým nezaoberaj😂
@livia235 Ja mam tehotensku cukrovku. Rano nalacno (min. 8 hodin po jedle) mas mat hodnotu do 5, po jedle mne osobne kazala diabetologicka si merat po 2 hodinach a cukor mal byt do 6,9 maximalne. Obcas ked to vyskoci viac, nevadi. Ked si mala testy v poriadku, neriesila by som to, ja som mala jemne prekrocene hodnoty, ale aj tak mozem jest takmer vsetko, len to musim trochu regulovat. Takze je dost mala sanca, ze by u teba bol problem, ked si mala zatazovy glukozovy test v pohode.
@livia235 ak by si aj mala nabeh na tehotenské cukrovku (ja som mala podobne, výsledky nič neukázali, teda boli tesne, takže ma nikde neposlali), zacni sa zdravšie stravovať a vyluc sladké a hodnoty pôjdu dole.
Treba to merat rano nalacno, ak ta hodnota bude dobra, je to vacsinou ok a ked vyjde ten glukozovy test dobre, neriesila by som. To meranie po jedle a vacsie sledovanie si vyzaduje uz ten stav, ked hodnoty na lacno su vyssie a je diagnostikovana tehotenska cukrovka, si myslim. Aspon tak to chapem ja...😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@livia235 to je uz dost vysoko... nebola si cerstvo najedena?