Menštruačné bolesti v 36 tt

maddiez
30. júl 2024

Ahojte, som 35+4 a uz treti den mam akoby menstruacne pobolievanie v podbrusku. Trva to skoro cely den. Aj polihujem, aj magnezium uzivam... mate to aj vy niektora? Dakujem.

di1234
30. júl 2024

Magnézium by si v tomto tt už užívať nemala. Skús teplú sprchu a ak sa to neuvoľní tak zájdi za doktorom.

dadka1997
30. júl 2024

@di1234 preco by magnezium nemohla ? Ak je nutne, môže ho užívať do konca tehotenstva...

@maddiez tepla sprcha nie je dobrý napad, môžeš si tým privolat zbytočne porod, babatko je zrelé na porod az od 38tt .. čiže daj si s kludom magnezko a oddychuj mas iba poslíčkov 🙂 ja ich mam od 32tt cca

di1234
30. júl 2024

@dadka1997 mne to odporučil vysadiť samotný gynekológ. Trochu som si o tom aj čítala a odporúča sa pred koncom tehotenstva (36tt -38tt) vysadiť kvôli možnému ovplyvneniu kontrakčnej činnosti, teda, že môže dôjsť k tlmeniu kontrakcií čo je nežiadúci stav. Môžem sa mýliť, netvrdím, že nie 🙏🏼

petka2016
30. júl 2024

@di1234 aj mne bolo povedané ze od 36tt už nemám uzivat magnezko

petka2016
30. júl 2024

@maddiez ja som tiež 35+5t a mam tiež už také dosť prchavé bolesti dosť nizko tlaky cítim na panvu a večer sa neviem ani obrátiť v posteli co ma chrbát boli ale nejak to beriem ze už som na konci a musim vydržať

di1234
30. júl 2024

@petka2016 ja som mala veľké problémy s chrbtom tiež, ale skôr asi tak v 32tt a až fyzioterapeutka mi to uvoľnila pri dvoch polhodinových sedeniach a odvtedy vďakabohu dobre. Mala som poskracované svalstvo pod rebrami z cvičenia. Viem, že už sa nám to blíži, ale ak by bol v tvojom meste (ja som z Košíc) fyzioterapeut, ktorý sa venuje tehotným, určite by sa ti uľavilo 🙏🏼

dadka1997
31. júl 2024

@di1234 to je sice pravda, ale to, ked si da magnezko sa jej nič nestane, a ešte nie je v jej tyzdni tehotenstva rozumné si vycolat porod... babatko nemusi mat vyvynute pľúcka

di1234
31. júl 2024

@dadka1997 samozrejme. Teplou sprchou som rozhodne nemyslela nejaký dlhý interval v horúcej vode, ktorý by vyvolal pôrod. Skôr len počas sprchovania si prejsť hlavicou trochu po oblasti brucha. Toť vsio 🙂

petka2016
31. júl 2024

@di1234 ďakujem za radu skúsim sa popýtať okolo nás ci je niekto kto sa venuje tehotným

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre