Menšie bábätko - termín pôrodu

7. dec 2022

Ahojte, moj maly je o 3-4 dni mensi ako by mal byt vraj to je do tyzdna nmv norme. Chcem sa spytat mali ste to tak viacere? Dnes mi na zaklade toho posunul aj odhadovany termin porodu, som prvorodicka pytam sa len preto ci tie terminy su naozaj len predbezne alebo sa to vsetko este 100x zmeni podla vyvoja. Dakujem. 🙏

ariannazara
7. dec 2022

Je to buď alebo. Ja som mala najprv 24 jún. Potom mi dala na 21 a nakoniec som porodila 17.juna po prasknuti plodovej vody.

monro
7. dec 2022

termín pôrodu sa posúva podľa sona okolo 12teho týždňa, potom neskôr by sa to už nemalo meniť.

mima172
7. dec 2022

Moja dcéra zaostávala v raste o 3 týždne (od cca 28tt ten rozdiel začal nabiehať). Tých pár dní je úplne v pohode.

petamich
7. dec 2022

ja som mala 7 dni + -> a ako sa pise vyssie, malo by sa to ak tak posunut podla UTZ v 12 tt a potom uz by sa nemalo 🙂 kazdopadne ja som mala termin 17.7. podla ultrazvuku posunuli na 10.7. a porodila som 19.7. to je take tyzden sem tyzden tam

7lenka11
7. dec 2022

ahoj, nič si z toho nerob.. ja mám termín pôrodu určený od lekára na prvej kontrole v 8tt, čo som bola prekvapená, že tak skoro mi dal knižku s termínom pôrodu.. všetci mi hovorili, že to dostanem až okolo 12tt a odvtedy mi termín nezmenil
pritom ja som otehotnela po IVF, na klinike v Brne mi po prvom sone povedali termín pôrodu 24.1., môj gynekológ 26.1., podľa sona v 13tt je to dokonca 21.1. a teraz v 3. trimestri mi doktor hovorí, že malá zaostáva cca o týždeň.. takisto v 2. trimestri som to mala úplne naruby.. na pohotovosti v 26tt merali malú, mala 1100 g, o dva týždne na poradni mi doktor hovorí, že nie, že má "iba" 1060 g.. proste tie merania sú odhad a závisí to od kvality sona, skúsenosti a precíznosti lekára.. mne fakt na každej kontrole vychádza všetko inak

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre