Menšie bábätko na sone

wwwww123
29. sep 2022

Ahojte mám takú starosť. Dnes som bola v poradni som 28+3 a pri sone dr nameral , že malý je o tyzden menší čiže 27+3 pri opakovanom meraní 28+0. Povedal, že je na spodnej hranici. Doteraz bolo všetko ok pri každom dome zodpovedal veľkosťou týždňu tehotenstva.
Mám sa báť? Aké sú Vaše skúsenosti.

anjelicek26
29. sep 2022

Ale ved to je len tri dni rozdiel, to je NIC. Rozdiel vyse dva tyzdne sa riesi...

deti95060810
29. sep 2022

ale kdeže báť... do 2 týždňov je norma...všetko je iste Ok. Mne to tak hovorievali bežne . Raz bolo bábo väčšie, raz menšie... Nič sa nedeje, nabudúce to už bude v poriadku.

zuzkaa1991
29. sep 2022

@wwwww123 ja som .mala po 30tt mensie babo o 4 tyzdne....ak je vsetko ok tak nemusite mat strach v 36tt ked.ma hospitalizovali tak zaver bol ze s manželom sme nizki ;)

7lenka11
29. sep 2022

meranie myslíš dĺžku bábätka? od 16tt je to veľmi nepresný údaj, lebo dieťa neustále mení polohu a hýbe sa, každým meraním môže byť rozdiel... niektorí doktori po tomto týždni neuvádzajú dĺžku.. ak myslíš nejaké špeciálne vyšetrenie/sono, či váženie bábätka, tak ako píšu baby +/- dva týždne by malo byť ok.. doktor mi hovoril, že aj záverečný UZV pred pôrodom je +/- 500g

wwwww123
autor
29. sep 2022

@7lenka11 no meral mu hlávku aj stehenný kosť tak to bolo cca o tyzden menší rozmer. Kus na to vyplašilo, lebo doteraz merania sedeli. Ale vravím si ,že ešte môže dobehnúť a ten týždeň nie je veľa. Tak dúfam, že je všetko ok.

anjelicek26
29. sep 2022

@wwwww123 nasa mala vzdy zas dva tyzdne dlhsie nohy, zvysok vzdy mensi ako mal byt...aj sa taka dlhonoha narodila 😂 Dodnes kupujem nohavice cislo dlhsie minimalne, ako nosi vrch... proste kazdy mame trochu ine proporcie...

gabika128
29. sep 2022

@wwwww123 ja som mala obe deti menšie. Syn i týždeň a dcérka o dva týždne menšia. Tak postupne od toho 20 TT, sú zdravé a narodené donosené.

7lenka11
29. sep 2022

@wwwww123 ja som zistila, že to veľmi závisí aj od sona lekára.. v 16tt som bola na kontrole, malá bola o cca týždeň a pol menšia a keď som išla o mesiac na morfologický UZV, tak doktorka povedala, že je maximálne -2 dni, no podľa nej rozmermi úplne
v pohode zodpovedá danému týždňu

miskamicha
29. sep 2022

@wwwww123 ja som mala do 28tt vsetko ok... v 30 tt o dva tyzdne mensia...a nabalovalo sa. Narodila sa v termine 2300g uplne zdrava.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre