Ahojte mám takú starosť. Dnes som bola v poradni som 28+3 a pri sone dr nameral , že malý je o tyzden menší čiže 27+3 pri opakovanom meraní 28+0. Povedal, že je na spodnej hranici. Doteraz bolo všetko ok pri každom dome zodpovedal veľkosťou týždňu tehotenstva.
Mám sa báť? Aké sú Vaše skúsenosti.
ale kdeže báť... do 2 týždňov je norma...všetko je iste Ok. Mne to tak hovorievali bežne . Raz bolo bábo väčšie, raz menšie... Nič sa nedeje, nabudúce to už bude v poriadku.
@wwwww123 ja som .mala po 30tt mensie babo o 4 tyzdne....ak je vsetko ok tak nemusite mat strach v 36tt ked.ma hospitalizovali tak zaver bol ze s manželom sme nizki ;)
meranie myslíš dĺžku bábätka? od 16tt je to veľmi nepresný údaj, lebo dieťa neustále mení polohu a hýbe sa, každým meraním môže byť rozdiel... niektorí doktori po tomto týždni neuvádzajú dĺžku.. ak myslíš nejaké špeciálne vyšetrenie/sono, či váženie bábätka, tak ako píšu baby +/- dva týždne by malo byť ok.. doktor mi hovoril, že aj záverečný UZV pred pôrodom je +/- 500g
@wwwww123 nasa mala vzdy zas dva tyzdne dlhsie nohy, zvysok vzdy mensi ako mal byt...aj sa taka dlhonoha narodila 😂 Dodnes kupujem nohavice cislo dlhsie minimalne, ako nosi vrch... proste kazdy mame trochu ine proporcie...
@wwwww123 ja som zistila, že to veľmi závisí aj od sona lekára.. v 16tt som bola na kontrole, malá bola o cca týždeň a pol menšia a keď som išla o mesiac na morfologický UZV, tak doktorka povedala, že je maximálne -2 dni, no podľa nej rozmermi úplne
v pohode zodpovedá danému týždňu
@wwwww123 ja som mala do 28tt vsetko ok... v 30 tt o dva tyzdne mensia...a nabalovalo sa. Narodila sa v termine 2300g uplne zdrava.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ale ved to je len tri dni rozdiel, to je NIC. Rozdiel vyse dva tyzdne sa riesi...