Menšia hlavička, 39tt

amalka1991
18. jún 2018

Ahoj. Som 13 dni pred terminom. Kazdu poradnu co chodim primarovi mam pocit ze ked mu pozeram do sona vychadza hlavicka mensia, cca 85mm, co je 36tt aj ukazuje na monitore gestacny vek 35tt+. Primar to neriesi ze deti su rozne velke, vahove prirastky ma, minuly tyzden odhad 2850 teraz nad 3kg. Stale mu tam stresujem kvoli tej hlavicke kt mam pocit z toho co vidim nenarastla uz 3 tyzdne a on je v klude ze deti su rozne. Ukludnite ma, lebo ma uz slahne ozaj....ja nechapem potom ako mu vychadzaju tie vahove prirastky, co jej rastie len stehenna kost?😔 Dakujem za nazory a skusenosti.

nietzsches
18. jún 2018

Cim je dieta vacsie tym horsie je vidiet hlavicku kedze klesa dole tak to mne vysvetlil gynekolog ked som sa na to pytala

cammille
18. jún 2018

@amalka1991 neboj, ak je dr kludny, tak asi je ozaj vsetko v poriadku😊 ved teraz uz je hlavicka natlacena uplne dole v panve, to sa neda uz vobec presne pomerat, pri mojich vsetkych to vychadzalo vseljako posledne tyzdne, ale dr bol vzdy kludny, a vsetky deti sa mi narodili zdrave😊
Vobec sa tymi meraniami nezaoberaj, je to zbytocny stres😊

le4
18. jún 2018

V 3. Trimestri mozu byt dost velke odchylky v meraniach. Moj syn mal.podla sona nadpriemernu hlavicku, ale naozaj chorobne velku, mala som stresy dokym som ho neporodila, nakoniecj je uplne zdravy, uz ma 2roky , hlavicku ma vacsiu ale rozhodne nie chorobne velku

amalka1991
autor
18. jún 2018

Oh dakujem dievcata zlate za vase komentare. Tento koniec je hrozny! A hlavne ked to na porod u mna nevyzera ani nahodou😂

maminuska
18. jún 2018

@amalka1991 tretia dcerka pri narodení obvod hlavicky 32 cm. menšia hlavicka už aj na sone. dnes je druháčka a skola jej ide.

pininka
18. jún 2018

Nasa mala cele tehu malu hlavku a aj teraz ju ma taku uzucku,vobec nie ako niektore deti co maju ozaj velke hlavy k telu,co je ale normalne.

silvi70
18. jún 2018

Moja dcéra bola pravý opak - veľká hlava oproti iným deťom. Lekárka ma vystresovala, že to nie je dobrý znak. Potom som pozrela na manžela a jeho rodinu -všetci majú veľké hlavy🙂 Pozn.: dcéra je OK, telo k hlave dorástlo

deti95060810
18. jún 2018

šľahnúť ťa nemá prečo...pokým lekár nestresuje, nemáš ani ty prečo...po pôrode a hlavne opatere bába sa nastresuješ až až...😉

lolalita
18. jún 2018

Rodili sme so švagrinou v termíne, po sebe jeden týždeň. Jej dcérka mala váhu 3400g a obvod hlavičky 37cm. Môj syn mal 3070g a obvod hlavičky 33cm, za čo som mu vďačná... Život sa nikdy neriadi tabuľkami.

misinka0611
18. jún 2018

Ver doktorovi a nestresuj sa. Sústred sa na blížiaci pôrod a teš sa na dieťa. Ver mi, keby sa dr. niečo nezdalo tak ťa niekam pošle.

amalka1991
autor
18. jún 2018

Máte pravdu dievcata. Ďakujem Vám pekne,

evallu
18. jún 2018

neboj, mna tak vystrasil grochal z MT ze mala hlavicka, ze take a take srdiecko.... sam bol taky ze nebral to na lahku vahu.... aaaaaaaaaaaaaa nič.............malá super miery ako majú byť..... to sono nie je presne, ved si pozri ked to meria, ako s tym kurzorom chodi ledabolo.... cca tu tuknem a cca tam odtuknem a mam hodnotu........................ono, nič s tým neurobíš teraz, tak načo este robiť stres...............a ak je on kludny, tak by som to naozaj neriešila - ja viem ze to je tazko, ale naozaj sa ukludni, sono nie je nič exzaktné.....

amalka1991
autor
19. jún 2018

@evallu dakujem ti. Aj my sme boli u grochala na morfo vo februari.

eliska13
19. jún 2018

@amalka1991 niekedy si hovorím, že to neustále meranie pozorovanie tie matky len stresuje.Bola som na tom tak isto vždy sa im niečo nezdalo po každom sone iná verzia, iný problém.
Buď kľudná nie všetky bábätká sú ako z katalógu jedno má menšiu hlavičku, je drobnejšie druhé ako valibuk.ver doktorovi🙂

amalka1991
autor
20. jún 2018

@eliska13 dakujem😚

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre