Ahojte baby dnes som bola na prietokoch kde má DR poriadne vistrašila dala mi čudnú otázku vraj či som bola na veľkom USG či ma bábo vivinute nohy a rúčky keď som sa pýtala či tam vidí nejaku vadu vraj nie ale plod je malý váhu máme 2400g, za 4 tt pribral 800g ale vraj plod je malý som stoho veľmi vistrasena máte niektorá skúsenosti ďakujem
Mne vyvolávali pôrod 2 týždne pred termínom. Tiež bol synak menší ani brucho mi nehádali, že už budem rodiť. Mal 3000 g a 49 cm. Je zdravý, nič mu nechýba, akurát je stále taký drobnejší, že "od zeme ho nevidno" ale huláka za troch😀. Má už 10 rokov. Za tie 4 týždne ti ešte niečo podrastie.
Mne celé tehotenstvo dr hovoril, že dieťatko je veľmi drobunke a narodila sa s váhou 3240g a 51 cm. Po termíne. Pri prvej 2 dní pred podom mala vážiť iba 2800?g a narodila sa 3150
Ak by bolo niečo zlé určite by ta posla do nemocnice. A nenechala ta doma. No ak máš strach zavolaj si svojmu dr nech ešte raz pozrie bábätko.
@lusia623 aj dcéru strašili tým, že bábo je malé, nemala ani veľké brucho, 2 týždne pred pôrodom jej hovorili, že vyzerá tak maximálne na 7 mesiac, ešte v deň pôrodu pri príjme jej odhadovali podľa ultrazvuku, že možno 2,8 kg a menej a nakoniec mal drobec 4 kg a 53 cm
@veronika33 tak to len asi strašiť ľudí asi vedia ja od rána som v šoku tak sa bojím no dúfam že sa asi len sekla lebo ak by bolo niečo zle asi by ma domov nepustili
@lusia623 ber to s rezerou dôležité sú prietoky a tie budú kontrolovať.Mna tiež posledný mesiac strašili aj sa narodil menší, prietoky boli dobre, ale na placente sa po pôrode našla vada infarkt placenty posledný mesiac nebol dobre vyživovany dovtedy rástol a priberať dobre.Nie všetky bábätká musia mať viac ako 3 kg aspoň ľahko porodis🙂
Neboj sa ak máš všetko ostatné v poriadku tak bud kľudná to ze bude menšie to vôbec nevadí🙂 mne sa syn narodil v 39tt a mal 2550g nie každé babatko musí byť cez 3kg .. a to mne teda dokonca lekarla merala na poslednom vyšetrení ze maly bude mat vyse 3kg a teda nemal.. to ich meranie by som nebrala nejak vážne .. ak máš všetko v poriadku aj prietoky tak môžeš byť kľudná 🙂
@lusia623 Dolezite su prietoky. Ak ich budu kontrolovat casto, o to lepsie, budu vidiet, ked sa babatku prestane darit a budu to riesit. Co sa vahy tyka, to je velmi orientacne. Mne tiez hovorili 3 doktori, ze dcera bude drobna, odhadovali okolo 2,5kg, ani brucho som nemala poriadne. Ale prietoky boli ok, takze sa nic neriesilo. Narodila sa 3,5 kilova a 50 cm 🙂 a co sa tyka roznych vad, to sa zistuje skor, je takmer iste, ze keby bolo s dietatom nieco v neporiadku, uz by to videli par tyzdnov dozadu. Morfologicke sono v 30.tyzdni si mala?
@thoughtfulweirdo tak u svojej dr mi.robila v 30 tt potom v 32 TT som už bola v nemocnici na USG a prietoky a všetko bolo v poriadku od začiatku tehu žiadnom problémy aj krvné testy v pohode akurát mám tehu cukrovku
@lusia623 Tak ak bol ultrazvuk doteraz vzdy v poriadku, nebala by som sa. Mozno bude babo akurat trochu drobnejsie, a mozno ani to nie 🙂
@thoughtfulweirdo to dúfam možno len zle pomerala alebo ja neviem no poriadne má vistrašila od rána som v šoku v správe napísala prietoky dobre záver menší plod tak nechápem
Mne zas Dr tvrdil ze malý bude veľký, že budem mať ťažký pôrod. Tak som sa bála. Nakoniec ani neviem ako som ho porodila mal 3170g a 55cm. Ale ma vystrašil ako keby mal mat cez 4kg.
@katulka027 lekári vedia asi preháňať ja som všetky testy mala vždy v poriadku tak neviem o čo tej dnešnej dr išlo asi na chcela poriadne vistrašit čo sa jej aj podarila
@lusia623 ak má bábo teraz 2400 g o mesiac bude mať aj 3 kg... to je úplne Ok...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lusia623 co robila ta gynekologicka od zaciatku? Ved to si ma ihned vsimat a kontrolovat uz v 14tt 🤔 ako myslim ze bud sa sekla vo vahe a okrem toho ten plod Este cca 600g naberie. Nie kazde babo je velke, ale realne moze mat aj 3 kg uz teraz. Mne povedali v Rakusku, ze od 36tt oni vahu nehadaju, lebo to velmi skresluje. Iba ak sa vyvolava porod tak este robia sono. Keby nieco nie je vyvinute tak sa to zisti uz niekde v 24tt . Cize tu vahu ber len velmi orientacne. Nam cely cas hovorili, ze babo bude mensie a hybaj, mlady pan mal 3,7kg a 53cm 😂 vyzeral ako tie babatka vo filmoch pri porode ( take tie mesacne nastrcene). A mensi uz teda nebude , je z neho medved