Ahojte maminy a tehuľky, chcem sa spýtať na názor, som v 31 týždni tehotenstva a maličký ma doteraz poriadne kopal a bol stále aktívny - od včera sa však hýbe akosi oveľa menej, kopká iba raz za dlhý čas aj to málinko oproti predtým....viem že si asi robím zbytočný stres ale predsalen som prvorodička nevyznám sa až tak a je to výrazna zmena v intenzite kopania tak ma prenasleduje strach, zajtra idem k doktorovi ale chcela som vedieť aj nejaké názory.....či sa báť alebo robím zbytočnú paniku ? Može mať bábätko ,,pokojnejšie dni´´ tak náhle zo dňa na deň ?
@zdenkamalinovskaya Moje obidve mali pokojnejsie a aktivnejsie dni. Mohol tam byt tak polovicny rozdiel v kopkani. Ano, mozes si skusit na chvilku lahnut, alebo aj vypit nieco studene.
Tiez to moze zalezat od polohy, okolo 30 tt sa niektore babatka uz prevracaju, ak ti zmenil polohu, mozes citit pohyby vyrazne inak.
Tiez drzim palce, zajtra uvidis, na 99% to nic nie je.
@zdenkamalinovskaya ahoj, môj názor, potvrdený gynekologičkou je, že v tehotenstve radšej prísť k lekárovi tisíckrát zbytočne, ako raz neskoro. Ak máš akékoľvek pochybnosti, najlepšie je zbehnúť k lekárovi. Ak neordinuje, tak na pohotovosť. Ja so svojou (priznám sa - úzkostnou) povahou by som už bola u lekára. 🙂 Nie si hysterická, len sa prirodzene o svoje dieťatko bojíš. Myslím si, že menej intenzivne pohyby sú prirodzené, dieťatko má menej miesta. 🙂 Ale lekár Ťa vyšetrí, skontroluje dieťatko, upokojíš sa a to je pre Teba a Tvoje dieťatko veľmi, veľmi dôležité.
moje prvé bábo bol hotový lenivec...v približne tomto období ako si ty som ho nepočula viac ako mesiac...ale lekár mi na prehl. povedal že je tam, že mu je asi fajn a tak si tam hovie....
aj po narodení sa mu moc hýbať nechcelo....pediatr. stále vravela že je až moc pohodlný....
Takže kĺud, len žiadne stresy ...
Predsa len sa mu tam zmensuje priestor na hybanie, takze to moze byt sposobene aj tym. Alebo proste ma take obdobie. Ak mas velke obavy, tak je najmemej si zajst na kontroli
Ďakujem pekne žienky, áno pre pokoj v duši som utekala včera k svojmu lekárovi spravil ultrazvuk aj iné vyšetrenia a vraj malý sa inak otočil a kope ma inde kde to necítim je poriadku 🙂 ......to asi len prvý materinský strach
@zdenkamalinovskaya teším sa s Tebou. 🙂 Teraz si spokojná, drobček je spokojný, čo viac nastávajúcej maminke priať? 🍀🌻
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@zdenkamalinovskaya má menej miesta môže sa hýbať menej tým pádom.Skus si ľahnúť vtedy sa zvyknú drobci mrviť.Ked chodíš tak bábätko akoby kolises tak spinka.😊 držím palčeky zajtra ho uvidis verím že ste ok 😊