Menej časté kontroly po 30. týždni

5. dec 2022

Ahojte, všade čítam, že po 32/33tt chodia tehotné ženy na kontroly každé dva týždne. Môj lekár ma objednal v 29tt, v 33tt a najbližšie idem až tesne pred Vianocami v polke 36tt. Zároveň povedal, že následne ma odovzdá do rúk nemocnice, ale že cez sviatky možno ani nebude potrebná kontrola a dajú mi termín až po novom roku. To by bol zase rozdiel dva týždne a budem už v 38tt. Je to ok, že v takomto období nie sú kontroly častejšie? Som prvorodička, ďakujem.

veronika3110
5. dec 2022

Možno že závisí od gynekológa.. ja som v knižke tiež už mala napísané že každé dva týždne a chodila som raz za 3-4.. po 36tt som až do termínu chodila každý týždeň
Termín som mala cez veľkú Noc a tiež som nechodila po termíne každé dva dni, lebo sviatky 🙄 a poradne sa nerobili.. dali mi len termín, že keď nezačnem rodiť tak vtedy a vtedy na hospitalizáciu a vyvolávanie

autor
5. dec 2022

@veronika3110 chápem, ja svojmu lekárovi dôverujem, len som ostala trochu v pomykove, keďže všetci mi hovorili, že teraz už budem chodiť každé dva týždne a potom každý týždeň.. asi mám tiež smolu, že idú sviatky 🙂

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronika3110
5. dec 2022

@mamula20 áno áno to aj ja… len rýchlo sono a pasy.. nič iné.. mne moj ani nevravel že ako je na tom krcok ani žiadne meranie..

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
minarova22
5. dec 2022

Do 8 mesiaca 1x kontrola, a posledný mesiac som bola 2x na kontrole tam, kde som mala rodiť... Sono asi 4x za celé tehotenstvo

autor
5. dec 2022

mne robí sono na každej kontrole, každý mesiac... a od 6. mesiaca pravidelne kontroluje aj pravidelnú činnosť srdca

vkatush
5. dec 2022

Do 35/36 sa u tvojho gyn. robí kontrola každé 3-4 týždne.
Od 35/36 ideš do nemocnice na kontroly (výnimka ak tvoj je aj pôrodník a dá sa aj k nemu až do pôrodu chodiť). V nemocnici chodíš už každý týždeň, robia ti pásy, kontrolujú krčok a moč kvôli bielkovinám a pod.

Niekedy môžu aj usg kvôli veľkosti a polohe, prietoky, krv na epi, ak ju chceš,...

veronika3110
5. dec 2022

@mamula20 robil vždy, ale trvalo len 30 sekund max.. to len pozrel množstvo vody a tak… a potom tie pasy a dovidenia
V nemocnici pred termínom to robili oveľa poctivejšie

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nevenka
5. dec 2022

Ja som presne tak teraz, bola som v 33tt., idem tesne pred Vianocami a po novom roku uz do nemocnice. Ale ja sa tam aj tak skor nechystam, lebo mne uz zo stresu ide hore tlak, doma je ok. A to uz sa poznam, ze cim viac merania, kontrol, tym viac stresu a potom uz to ide...
S tym krckom, ako hovorite, to, ze nic nevravi, tak ani mne, ale ked sa opytam, tak mi povie, jasne, ja to na sone vidim, aky je a ked je ok, tak nespomina, len to zapise do knizky. Zbytocne sa ale vo me nevrta.

bessdonna
6. dec 2022

ja od 30 tt chodim kazde dva tyzdne,kratke sono robia a vaginalne vys.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre