Materská na účet priateľa.

denisa9876
17. mar 2020

Ahojte. 🙂
Možno mi niekto pomôže, keď som si zrušila svoj vlastný účet, pretože s priateľom používame jeden spoločný, a chcela by som si materskú dovolenku dať posielať na priateľov účet, musíme byť zosobášení alebo musí moje meno nejako disponovať na účte môjho priateľa ?
Ďakujem pekne za pomoc

veronikaszabova
17. mar 2020

@denisa9876 nie, normalne prehlasis ču na socialke. Je im suma fuk, kde si to das poslat.

evittam
17. mar 2020

@veronikaszabova To nie je pravda. Bohužiaľ. SP robi problémy. Musi to byt ucet manzela/ky a musis mat dispozicne právo. Viem presne o com pisem. Ked z môjho (nasho) uctu-na moje meno-im roky boli platene odvody to im nevadilo, dala som mu tam vyplatiť PN uz prišlo oznamenie ze to nie je možné kvoli comu pisem.
Dpc tak co ich je do toho kam si dam poslat peniaze-napisem dobrovoľne ucet, podpisem to tak co riesia. No bananistan cela SP. Stat v state.

veronikaszabova
17. mar 2020

@evittam fakt?? Tak ja som menila 2x ucet,.ked som poberala RP a nikto sa ma nepytal, ci je to moj ucet 🤣 sranda, ved im to moze byt jedno, kam to poslu

evittam
17. mar 2020

@veronikaszabova Co ma RP spoločné s SP? Pisem o SP.
Ani DU neriesi. Len SP ma problém.

veronikaszabova
17. mar 2020

@evittam tak SP s tym asi problem ma 😏😀😀😀 aj tak konina podla mna ❤

orangiiina
17. mar 2020

@denisa9876 práve riešim podobnú vec. Bohužiaľ, dá sa to iba na manželov účet. Ak je to len priateľ, neschvália ti to.

evittam
17. mar 2020

@veronikaszabova No ved ako píšem. Osobne napíšem cislo účtu a to podpisem tak co riesia??
Ved pozri teraz tu novu žiadosť o OCR co sa tyka vyplaty davky ako aj tlačivo na PN....

evittam
17. mar 2020

@orangiiina No kravina. Ich nema co zaujímat kam si dam co poslat aj keby neviem kam ak sa pod to podpisem. Buzerácia hrubého zrna.

hindakus
17. mar 2020

Nemyslím si, že je to až taká blbosť, že to nechcú posielať na "cudzí" účet. Ja som sa kedysi nechala tak ukecať, že majme spoločný účet, za chvilku to bolo zrusit svoj a výplatu nechať posielat na jeho...a skuste hadat, ako to dopadlo.

evittam
17. mar 2020

@hindakus No ale to je tvoj problem a nie problém SP ani nikoho iného. To že ty si natrafila na debila ma riesit SP takýmto sposobom? No som sa pobavila. Ja keď raz s niečím súhlasim tak nech ma neobmedzuju. O tom to je. Teraz napr. moj partner musí chodiť ako blb na poštu len kvoli tomu ze mu nepošlú PN na moj (nas) ucet.

draik
17. mar 2020

@evittam
Kravina to v žiadnom prípade nie je. Už aj preto, že klient banky sa zaväzuje, že na jeho účet budú chodiť len jeho peniaze.

evittam
17. mar 2020

@draik Vďaka za info. Proste moj názor je ze ak raz podpisem a uvediem cislo účtu tak je to moja vec. Zaujímavé ze finančnej správe to nevadí ani nikomu inemu. To ze z akého účtu im chodia peniaze to sa nestaraju.😉
A nie nespochybňujem tvoje vedomosti. Je to moj názor.

albertka1980
17. mar 2020

Myslim, ze to nie je problem. Na ziadost o materske sa pise len cislo uctu, nie nazov ani majitel. Mne pred par rokmi prisla platba z SP, ktora nemala byt za co. Volala som tam, co to je. Povedali mi, ze je OCR takej a takej pani, co bola moja kolegyna. Vobec neriesili, komu patri ucet, proste vyplatili na ucet, ktory tam bol uvedeny. Na firme sa sekli a dali moj ucet a SP vyplatila prachy v podstate cudzej osobe.

evittam
17. mar 2020

@albertka1980 Zaujímave. Nakolko u nás platí co pisem. Proste poslali upozornenie ze na ten účet nemozu poslať dávku pokiaľ nebudeme mať potvrdenie od banky ze je spolumajitel.
Btw.ty si podpisala žiadosť o OCR kde bolo uvedene ine cislo účtu?

albertka1980
17. mar 2020

@evittam ja som na ziadnej OCR nebola. To bola kolegyna, co ona podpisala, netusim. Ako som pisala, platba nebola pre mna.

evittam
17. mar 2020

@albertka1980 Jaaj, prepac.😊😉 Tiež pravda. No ako vidno v tej inštitúcii si robí kazdy co chce....

albertka1980
17. mar 2020

@evittam mam na nich svoj vlastny nazor 😁😁

orangiiina
17. mar 2020

@evittam tvoj partner si nemohol dať posielať PN na tvoj účet? To kedysi nebolo. Mne včera prišlo, že mám zdokladovať, že účet je môj alebo mužov. Zistila dom, že 8 rokov dozadu si na môj účet raz dala vyplatiť PN moja mamina 🙈 ani si to nepamätám. Preto musim zdokladovať, že účet je môj alebo manželov 😀 ak chcem mat materskú posielanú na účet.
Podľa mna vždy závisí, kto posudzuje tieto žiadosti alebo ako môj povie “podľa toho, na aký stôl to padne” 😂

evittam
17. mar 2020

@orangiiina Ano bolo. Aj kedysi. Peknych par rokov dozadu sa nam to stalo. A presne to prislo co pises.

janinah
17. mar 2020

A čo tak nech chodia priatelove príjmy na tvoj účet?pristal by na to? vyrábaš si zbytočne možné problémy,nikdy by som sa svojho účtu nevzdala,ani v manželstve....

evittam
18. mar 2020

@janinah Mojmu chodia uz vyse 15rokov.😀😉 Žiadne ani možné ani nemozne problémy.

janinah
18. mar 2020

@evittam zatiaľ.....

evittam
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
18. mar 2020

@janinah Preco myslis? Myslis, ze nejaka karantena ci iné nam "rozhodi" uz skoro 19rocny vzťah a zrazu si zalozi vlastny ucet?😀😀😀 No to je to posledne co by riešil.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre