Ahojte mate skusenosti s predcasnym porodom, ako to babatko zvladalo, kolko bolo v inkubatore a kedy ste mohli byt konecne spolu? Som 33+5tt
Koniec 33t, skoro 2t v inkubátore, z toho po týždni mi ho už vyberali na kratšie časy (prevažne dojčenie). Mal 1930g, v sebe veľa magnézia, zo začiatku nechcel papať, po akútnom cisárskom ho resuscitovali...
@mimkka2013 u nás 34+5tt, 2320g a 46cm, syn bol asi 3-4 dní v inkubátore plus ešte asi ďalší týždeň na JISke sledovaný. Potom mi ho konečne dali na izbu kde sme pobudli ešte pár dní. Keďže sám dýchal, jedol a nebol žiadny problém, do 2 týždňov po pôrode sme boli doma.
Všetko závisí od zdravia bábätka... Ja som rodila 36tt a drobec bol 4 dní v inkubátore na kyslíku so zápalom pľúc... Domov nás pustili týždeň po pôrode
Každé bábätko je predsa iné. Môj 34tt, 3dni kyslík, dva týždne inkubátor, tak silná žltačka a infekcia, atb. Domov o tri týždne
Môj sa narodil v ten deň ukonceny 36tt. 2780g a 45cm, 4 dní bol v inkubátor, potom už so mnou na izbe, boli sme v pôrodnici 11 dní.
Moj syn sa narodil v 33+3 stihli mi pichnut kortikoidy na vyvin pluc.od zaciatku dychal sam pri narodeni mal 1810g v inkibatorr bol 14dni a nasledne este 11dni v postielke na JISke po 25tich dnoch sme.sli domov s vahou 2165g nikdy nemal ziadne zdravotne problemy (klop klop) len bezne nachladnutia. Ma 2r8m. Drzim palce ❤
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mimkka2013 Sesternica nedávno rodila v 34tt. Nebol ani den v inkubátore, 1700g, 41cm. Normálne po 4dnoch isli domov. Vsetko ok.