Mama A negatív, otec B negatív

effy777
9. feb 2022

Ahojte
Dnes mi povedali v poradni v nemocnici že prečo mi môj gynekológ nedal injekciu už skôr (28tt)? Síce mi stále berie krv pokazde keď tak prídem ale teraz mám jemného chrobáka v hlave či je všetko ok respektíve či tá injekcia ak mi nebola podaná skôr tak to má nejaký dopad na bambino? Aktuálne som 36 tt

diamond007
9. feb 2022

@effy777 predpokladam že máš prvé dieťatko, zistí si hodnotu protilátok, ako je vysoká ale ak je veľmi nízka alebo žiadna, nedávajú sa protilátky v tehotenstve ale po pôrode do 36h

zitaje
9. feb 2022

Ale keď ste obaja negatív, tak aké protilátky? To sa týka iba Rh faktora, nie?

alienkami
9. feb 2022

Ja tiež viem tak, že ide o RH faktor.

diamond007
9. feb 2022

@zitaje má pravdu, automaticky som odpisovala na Rh faktor pozitív a negatív .... Jej sa to vôbec nebude tykat

alienkami
9. feb 2022

https://www.procare.sk/preco-podstupuju-buduce-...
Keďže máte obaja Rh negatív, tak vás sa to netýka

nikka055
9. feb 2022

@effy777 ved to sa riesi iba ak by bol jeden z vas pozit , napr ja som negat,muz pozit a ziadne injekcie pocas tehotenstva mi nedávali ,dokonca ani po porode

effy777
autor
9. feb 2022

@diamond007 no mne to tiež tak povedali že tým že som negatívna skupina že mi budú brať po každé krv pre istotu ale doteraz mi z výsledkov teda predpokladám nepovedali že by bolo niečo zle ale trošku ma zarazila dnes doktorka v nemocnici že mi mali tú injekciu pichnúť už skôr

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zojanka
9. feb 2022

@effy777 Protilatky sa riesia iba vtedy ak je zena negat. a muz pozit. Ja som tak mala, pocas tehotenstva mi brali lrv na protilatky asi 2-3x, vysledky boli ok. Po porode zistili malemu krvnu skupinu negativ tak nic neriesili. Za cely cas som nedostala ziadnu injekciu s protilatkami.

mamina1419
9. feb 2022

@effy777 a zaujímalo ich vôbec v prodnici akú má krvnú skupinu otec? Muslim že keď máte rovnaký rh faktor nemal by byť problém.

andrejka1974
9. feb 2022

@effy777 lekárka si neuvedomila že ste obaja negatívny vtedy injekcie netreba

kiki68
11. feb 2022

@effy777 a preco nerobili od 10tt uz dva krat protilatky? A ked je otec neg, tak neni dovod pichat rhegu. Iba ked je otec pozit alebo nie je jasne aka je krvna skupina

kiki68
11. feb 2022

@effy777 injekcia sa picha bud 32 alebo 34tt, skor iba na vynimku v pripade krvacania a rizika potratu, vysokych protilatok. Ja som to riesila, skrz hrozbu krvacania som mala tu injekciu doma, musela ju schvalit poistovna na vynimku ( pred tym 30tt)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre