ahojte.baby ja som sa tak zlakla,mam zvysenu teplotu na 37,5,normalne sa bojim zaspat,lebp co ked sa to vysplha hore.mam si dat paralen 500?ci cakat kym pojde vyssie?co je mensie zlo?mala som vlaznu sprchu,mam mokru osusku na cele,pijem vodu uz len.hrdlo slebo mandle ma bolia tak som si vyplachla hrdlo slanou vodou.poradte ak ste tu zdavotnicky😑dakujem.
Uplne bez stresu si daj kazdych 6 hodin paralen, ked potrebujes. Nezabudni vela tekutin.
A naco pri takejto teplote Paralen a sprchu??? Boze, vsak moje dieta 1,5 rocne malo 40,2 a zislo to po liekoch tak na 39,2, to som bola happy. Toto je teplota na sprchu, zabaly a lieky. Vsak treba telo nechat bojovat s virozou, nie vsetko hned potlacat.
Mne tymto Paralenom na kazdy sopel dobre dodrbala imunitu pediatricka...🙄.
@bessdonna ufff, no ja som teda 37,5 nikdy neriešila, veď to nie je ani teplota 😅
Ty si muz? 😄
@bessdonna prepáč, musela som si 2 x prečítať text..... To ako vážne?
Čaj, ľahnúť. Paralel je odporúčaný nad 38 °C
Prosím aký máš vek?
Ja som fungovala týždeň pri 40 ° C
@bessdonna 37,5 nie je teplota ktoru treba zrazat zabalmi. Daj si paralen, pi vela caju, a chod spat. Oddych. Uvidis rano ako ti bude
@bessdonna všetko pod 38°C u seba riešim iba prisunom tekutin, vitaminov, podla potreby vincetka (nos, hrdlo), kloktam aj šalviou. Vacsinou si ľahnem a do rána sa vyspím. Zvýšenú teplotu nezrážam, som rada, že moje telo dokáže bojovať. Väčšinou aj deťom dávam na zníženie len nad 38°C.
Asi to píše chlap v utajení 😀.
@bessdonna zabudla som napisat,ze som v tretom trimestri a v predoslom tehu som nikdy zvysenu teplotu nemala😂😂😂😂😂boze co ste si mohli mysliet.nic no,ono sa to znizilo samo,zaspala som a teraz uz popijam hnusnu glukozu na ogt teste😂 uz to robia tak,ze hodina na to odber,potom zase o hodinu odber.peace zienky😂
@bessdonna ja som bola tehotná VŽDY chorá, hádam v každom trimestri, žijem ja aj deti. nestresuj. v treťom trimestri môžeš aj antibiotiká keby čosi.
@lenkadenisa zas pri prvom som mala toxoplazmozu.tak radsej ta teplota.nabuduce paralen to isti a vyspim sa.ved aj podla lekarov sa moze.bojim sa o babo,bala som sa,ze budu nejake vysoke teploty lebo vraj to moze vyvolat predcasny porod.
@dahra hej, presne. Mne pediatricka vzdy davala Medipyrin alebo Paralen a nasi mi to poctivo davali, az nakoniec som prestala mat teploty pri chorobe uplne, ked tak, len som mala ten pocit, ale nevystupila, strasne zle mi bolo a po 2 tyzdnoch trapenia som vzdy skoncila na antibiotikach, telo proste zabudlo, co ma robit. Mala som potom diagnostikovanu znizenu bunkovu imunitu.
Dlhe roky to takto bolo, naposledy, ako byvaju deti chore zo skolky, teraz uz zo skoly podonasaju kadeco, tak reagujem aj zvysenou teplotou, ale stale to nestaci, aspon lokalne musim stale do nosa mat antibiotika, lebo tam sa mi to namnozi a stecie na priedusky a dusi ma priserne. Ako tehotna ani nic poriadne na tlmenie kasla nemozem. Ked som mala 37,8 naposledy 2x, potom 38,2, bolo mi otrasne zle, tak som aj bez AG testu vedela, ze to bude covid. Moje deti mali uz cez 40, ako telo razantne bojovalo a ja len takto. No nastastie som nechytila deltu ako tehotna v 2020, sesternica to mala strasne zle, jej muz skoro zomrel, co sa dusil.
Takze s liekmi proti teplote treba veeeeelmi opatrne a aj detom davam len nad 38,5 alebo ked mi ti starsi povedia, ze maju velke bolesti hlavy, tela. Alebo vecer, ked maju uz 38,3, tak dam, nech sa aj stihnu trosku vyspat. Cez den neriesime do 38,5 nic, len toto, co Ty pises.
@bessdonna prave ako tehotna som si ani Paralen nechcela dat, pri covide, co som mala na prelome 1. a 2. Trimestra, tak som si dala asi 3x, co ma tak priserne bolela hlava a krize, ze som mala pocit, ze sa otvaram, aj to som mala vycitky a keby som sa nemusela starat o chore deti, co im nesla zrazit ta 40,2 teplota, ale len lezat a spat, tak by som si ani nedavala nic. Cim menej liekov v tehotenstve, tym lepsie. Ako tehotna som mala teda 38,4 asi najviac, trvalo mi to 3 dni a babo je ok.
Prvy trimester je najrizikovejsi, to je pravda, ale tiez sa nic nemusi stat. V tomto tehotenstve som chora hadam uz piaty raz. A zatial je vsetko dobre. Netreba stresovat.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@bessdonna pri takejto zvýšenej teplote sa nesprchuj. Môžeš si ešte pohoršiť. Paralen si môžeš dať.