Ahojte baby, som z toho na nervy už ☹️ dnes som bola v poradni začínam 31tt a bábätko ma 1050g je to veľmi málo ☹️ poraďte mi prosím čo mám jesť aby bábätko v brušku pribralo? Som zúfalá ďakujem za každú radu.
@cacesova a koľko by malo mať? Povedal dačo Dr na to? Ja som ten istý týždeň ako ty a zajtra mam poradňu tak som tiež zvedavá aký veľký bude malý
Pochybujem že stravou by si niečo ovplyvnila.. a myslím si že ani tie výpočty nemôžu byť úplne presne ale len orientačné.. a keď sa ti niečo nezdalo mala.si to riešiť s doktorom a pýtať sa na všetko.. nie tu..
mne povedal doktor ze moj ma v 37t 3200g a narodil sa 4400g... pochybujem ze za 3t pribral 1200g... len tolko k tomu 🙂
to ti oznámili na sone? Lebo tam zvyknú trepať kde aké hlúposti - vlastná skúsenosť.... Mne písali že bábo je pozadu vo vývoji aj 2-3 týždne, potom zas že je popredu a týždne nesedia.... Moja gyneg. mi rovno povedala že to nebudeme riešiť že je to zbytočné.... Netráp sa. Užívaj si radšej tehu....
Netrap sa,sono nikdy nie je presne,tam staci mini odchylka a zle vypocita hmotnost😉moj starsi ked sa mal narodit,mi den pred porodom robili sono,ze ma 3550g a mal 4150😅tam im bezne uleti 0.5kg....pri mladsom sa dr krutil,nevedel maleho zmerat,potom sa pyta,ze kolko mal prvy syn,vravim 4150😅a on,ze to nejdem ani merat,cakajte nieco podobne🤣a veru mladsi mal presne 4150....ale ja co mam kamosky a ratali im hmotnost tak sa vzdy kopli o 0,5 kg...cize malicke moze mat kludne 1,5 kg. A navyse dietatko pribera hlavne posledne tyzdne,vtedy to ide rychlo. Su deticky,ktore sa narodia v termine maju pod 3 kg a su zdrave😉len su mensie😉
@adriannasvk valibukovia 😃 pekne váhy nechcem aby mal cez 4kg ale aspoň do tých 3kg mohol mal 🙂 ale cítim v kostiach že bude mať pôrodu hmotnosť niečo cez 2 kilá
@cacesova u nas sa vsetky deti volako rodia 4az5kg😤trda z mojej strany😅ja som mala 1735g😅. Ak mas prietoky v poriadku,tak to bude ok. Klud😉kamoske sa narodila mala v termine a mala 2500g a zdrava je,sikovna 😉nestresuj sa
@cacesova ale veď to je úplne normálne 🤦 sono ti bábätko neodváži ako keď ty sa postavis na váhu.Asi žiadna tu nemáme dieťa s predpovedanou vahou.V termíne sa rodia detičky s polkilovymi odchylkami od domnienok zo sona.A v skorsom týždni je bez šance to určiť presne.Je.to iba priemer čo lekár vydedukuje na základe týždňa tehu,predpokladaného terminu,meraní bábätka,tvojej postavy.Vobec to neber ako niečo smerodajné.A mimochodom v 30tt cez 1kg je úplná norma.Nestresuj a teš sa
@cacesova nepripustaj si tieto "rady"!! Uz tersz sa obrn, lebo po narodeni to bude este horsie. Proste im povedz, ze lekar povazuje vsetko za normalne a pokial nevystuduju medicinu a nebudu mat atestacie z gynekologie tak nemaju preco tieto veci hodnotit. Oj ako ja nemam rada tieto toxicke rady, ktore len narusaju pohodu cloveka (ak si ich pripusta).
@kubkovamama máš pravdu, zbytočné sa asi stresujem a to bábätku nerobí dobre 🙂 len ma to trosku dostalo keďže tu čítam ktoré sú tiež v 30tt a ich bábätká majú oveľa viac gramov🙂 ďakujem všetkým za rady 😉
Mne gyn na poradni tiez povedala ku koncu tehotenstva, že budem mať veľmi malé bábätko, že dúfa aby malo aspoň 2000 g a narodil sa mi syn , ktorý mal 3450g. Takže tak.
@lenuska9999 a jedli ste veľa? Ako ste sa stravovali? Ďakujem. 🙂
Brala by, som to s rezervou mne tiež tvrdili že dieťatko ma malo kg tiež tuším v 30 týždni. a pred pôrodom že 3 kg a narodil sa 3,5kg oni tie prístroje niesu presne
@cacesova ja som rodila 36 plus 0, a mala malá 2075 g, ak sú dobré prietoky, tak to je ôk. To je dôležité prietoky v pupocniku, placenta, prietoky u dieťatka v mozgu. My sme u mňa vedeli ze bude menšia, prietoky sa horsili, išla som plánovanou sekciou skôr. Ale u teba môže byť všetko ôk, ak lekár povedal ze prietoky sú ôk, čo Ty ješ, to s tým nemá nič.
@cacesova áno jedla som veľmi veľa 😀 moja váha pred tehotenstvom bola 60kg a keď som išla rodiť mala som 96kg 😀 to hlavne tie nočné palacinky a tak .. alebo o 3 ráno som lepila pirohy v kuchyni. Samozrejme neboli len sladké jedlá, ale aj veľa mäsa a zeleniny, ovocie až tak nie. Jedlá som proste na čo som mala chuť a bábätko je chvála Bohu zdrave
@lenuska9999
@lenuska9999 ďakujem za odpoveď 😇
@lenuska9999
Vraj horká čokoláda pozitívne ovplyvňuje rast bábätka v brušku 🙂
Ako píšu dievčatá, hlavne sa nestresuj, to ublíži bábu viac než nejaká nepotvrdená váha, to neovplyvnis, je to o genetike. U mna bol problém, že maly bol nad priemerom, bol veľký. A jedla som normálne, možno menej ako bežne, lebo má strašne vždy pálila záha, na dokonca som po pôrode mala o 5 kg menej ako pred. Maly sa mal po narodení 54cm a 4300g. Takze bol väčší, ale obe naše rodiny sú take mackovske. Ja som sa tiež pýtala dr. čo robiť, aby nebol veľký. A on povedal že môžem byt aj o vode a babo si vždy vezme toľko koľko potrebuje.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A co ti povedal lekar? Lebo to je asi dolezite.
Treba sa pozriet aj na to, akej konstrukcie ste vy dvaja s manzelom, ak ste mensi, tak nemozete ocakavat valibuka. Tak isto, podla coho myslis, ze je male? Zhodnotil to doktor alebo je to len tvoja nejaka matematika, ktora ti nesedi podla tabuliek?