Mám ukončený 30. týždeň a drobec váži 1 050 g

cacesova
6. okt 2020

Ahojte baby, som z toho na nervy už ☹️ dnes som bola v poradni začínam 31tt a bábätko ma 1050g je to veľmi málo ☹️ poraďte mi prosím čo mám jesť aby bábätko v brušku pribralo? Som zúfalá ďakujem za každú radu.

krisbar
6. okt 2020

A co ti povedal lekar? Lebo to je asi dolezite.
Treba sa pozriet aj na to, akej konstrukcie ste vy dvaja s manzelom, ak ste mensi, tak nemozete ocakavat valibuka. Tak isto, podla coho myslis, ze je male? Zhodnotil to doktor alebo je to len tvoja nejaka matematika, ktora ti nesedi podla tabuliek?

34michaela
6. okt 2020

@cacesova a koľko by malo mať? Povedal dačo Dr na to? Ja som ten istý týždeň ako ty a zajtra mam poradňu tak som tiež zvedavá aký veľký bude malý

s_a
6. okt 2020

Pochybujem že stravou by si niečo ovplyvnila.. a myslím si že ani tie výpočty nemôžu byť úplne presne ale len orientačné.. a keď sa ti niečo nezdalo mala.si to riešiť s doktorom a pýtať sa na všetko.. nie tu..

misha666
6. okt 2020

mne povedal doktor ze moj ma v 37t 3200g a narodil sa 4400g... pochybujem ze za 3t pribral 1200g... len tolko k tomu 🙂

deti95060810
6. okt 2020

to ti oznámili na sone? Lebo tam zvyknú trepať kde aké hlúposti - vlastná skúsenosť.... Mne písali že bábo je pozadu vo vývoji aj 2-3 týždne, potom zas že je popredu a týždne nesedia.... Moja gyneg. mi rovno povedala že to nebudeme riešiť že je to zbytočné.... Netráp sa. Užívaj si radšej tehu....

cacesova
autor
6. okt 2020

@krisbar áno pýtala som sa a povedal mi že je to v norme.. Ale mne sa to zdá veľmi maloo :( koľko vážia vaši drobci?

kocka811
6. okt 2020

@cacesova vobec sa netrap ja sa aktualne trapim s podobnym niecim a to som bola aj v nemocnici uz... Kup si Feminion 2vitaminy obsahuju vsetko co potrebujes a jedz stale na co mas chut a kedy mas chut. Nam to pomohlo🙂 drzim palce

adriannasvk
6. okt 2020

Netrap sa,sono nikdy nie je presne,tam staci mini odchylka a zle vypocita hmotnost😉moj starsi ked sa mal narodit,mi den pred porodom robili sono,ze ma 3550g a mal 4150😅tam im bezne uleti 0.5kg....pri mladsom sa dr krutil,nevedel maleho zmerat,potom sa pyta,ze kolko mal prvy syn,vravim 4150😅a on,ze to nejdem ani merat,cakajte nieco podobne🤣a veru mladsi mal presne 4150....ale ja co mam kamosky a ratali im hmotnost tak sa vzdy kopli o 0,5 kg...cize malicke moze mat kludne 1,5 kg. A navyse dietatko pribera hlavne posledne tyzdne,vtedy to ide rychlo. Su deticky,ktore sa narodia v termine maju pod 3 kg a su zdrave😉len su mensie😉

cacesova
autor
6. okt 2020

@kocka811 beriem baby vit sú tam všetky potrebné vitamíny 🙂 ale začala som ich brat od 6mesiaca tak neviem ci už není neskoro

macko1007
6. okt 2020

@cacesova prietoky mas okej?moja malá mala hypoxiu ,narodila sa v 38tt a mala len 2350g zaostavala vo vyvine o 4tyzdne

krisbar
6. okt 2020

@cacesova moja lekarka naposledy v 34tt ani nemerala, povedala ze je to zbytocne, ze uz ma budu merat az v porodnici na pravidelnych tyzdnovkach. Dolezitejsie su pre nu ine ukazovatele..

cacesova
autor
6. okt 2020

@adriannasvk valibukovia 😃 pekne váhy nechcem aby mal cez 4kg ale aspoň do tých 3kg mohol mal 🙂 ale cítim v kostiach že bude mať pôrodu hmotnosť niečo cez 2 kilá

krisbar
6. okt 2020

@cacesova inak - vaha sa meris podla stehennej kosti a tam staci, ze ste s manzelom nizsi, cize babo je tiez kratsie a hned vybiehaju hausnumera.
Fakt sa zameraj na ine veci ako na vahu. Najma ked si si to len ty v hlave vymodelovala a nie lekar, ktory by v tom videl problem.

adriannasvk
6. okt 2020

@cacesova u nas sa vsetky deti volako rodia 4az5kg😤trda z mojej strany😅ja som mala 1735g😅. Ak mas prietoky v poriadku,tak to bude ok. Klud😉kamoske sa narodila mala v termine a mala 2500g a zdrava je,sikovna 😉nestresuj sa

cacesova
autor
6. okt 2020

@krisbar lekár povedal ze je vsetko v poriadku aj prietoky mam v poriadku.
Ale keď som to oznámila rodine a mojim známym, tak ostali v šoku, že to je veľmi maloo 😏 a preto to píšem tu, pýtam sa vás či ste mali podobný problém keď to tak môžem nazvať

kubkovamama
6. okt 2020

@cacesova ale veď to je úplne normálne 🤦 sono ti bábätko neodváži ako keď ty sa postavis na váhu.Asi žiadna tu nemáme dieťa s predpovedanou vahou.V termíne sa rodia detičky s polkilovymi odchylkami od domnienok zo sona.A v skorsom týždni je bez šance to určiť presne.Je.to iba priemer čo lekár vydedukuje na základe týždňa tehu,predpokladaného terminu,meraní bábätka,tvojej postavy.Vobec to neber ako niečo smerodajné.A mimochodom v 30tt cez 1kg je úplná norma.Nestresuj a teš sa

krisbar
6. okt 2020

@cacesova nepripustaj si tieto "rady"!! Uz tersz sa obrn, lebo po narodeni to bude este horsie. Proste im povedz, ze lekar povazuje vsetko za normalne a pokial nevystuduju medicinu a nebudu mat atestacie z gynekologie tak nemaju preco tieto veci hodnotit. Oj ako ja nemam rada tieto toxicke rady, ktore len narusaju pohodu cloveka (ak si ich pripusta).

cacesova
autor
6. okt 2020

@kubkovamama máš pravdu, zbytočné sa asi stresujem a to bábätku nerobí dobre 🙂 len ma to trosku dostalo keďže tu čítam ktoré sú tiež v 30tt a ich bábätká majú oveľa viac gramov🙂 ďakujem všetkým za rady 😉

lenuska9999
6. okt 2020

Mne gyn na poradni tiez povedala ku koncu tehotenstva, že budem mať veľmi malé bábätko, že dúfa aby malo aspoň 2000 g a narodil sa mi syn , ktorý mal 3450g. Takže tak.

cacesova
autor
6. okt 2020

@lenuska9999 a jedli ste veľa? Ako ste sa stravovali? Ďakujem. 🙂

ivka21
6. okt 2020

Brala by, som to s rezervou mne tiež tvrdili že dieťatko ma malo kg tiež tuším v 30 týždni. a pred pôrodom že 3 kg a narodil sa 3,5kg oni tie prístroje niesu presne

pseudomonas87
6. okt 2020

@cacesova ja som rodila 36 plus 0, a mala malá 2075 g, ak sú dobré prietoky, tak to je ôk. To je dôležité prietoky v pupocniku, placenta, prietoky u dieťatka v mozgu. My sme u mňa vedeli ze bude menšia, prietoky sa horsili, išla som plánovanou sekciou skôr. Ale u teba môže byť všetko ôk, ak lekár povedal ze prietoky sú ôk, čo Ty ješ, to s tým nemá nič.

lenuska9999
6. okt 2020

@cacesova áno jedla som veľmi veľa 😀 moja váha pred tehotenstvom bola 60kg a keď som išla rodiť mala som 96kg 😀 to hlavne tie nočné palacinky a tak .. alebo o 3 ráno som lepila pirohy v kuchyni. Samozrejme neboli len sladké jedlá, ale aj veľa mäsa a zeleniny, ovocie až tak nie. Jedlá som proste na čo som mala chuť a bábätko je chvála Bohu zdrave

cacesova
autor
6. okt 2020

@lenuska9999
@lenuska9999 ďakujem za odpoveď 😇
@lenuska9999

majamat
6. okt 2020

@cacesova je to hranicna hodnota pre IUGR, ale presne ako baby pisu, dr. sa mozu mylit. babo je v 31tt uz pomerne velke a na sono sa nezmesti cele, cize toto vsetko su len odhady. a teda ak su prietoky OK, tak by malo mat vyzivu tiez OK.

scorpio89
6. okt 2020

Vraj horká čokoláda pozitívne ovplyvňuje rast bábätka v brušku 🙂

cacesova
autor
6. okt 2020

@scorpio89 tak to počujem prvý krát 😃😇 ďakujem, vyskúšam 😃

83bambulka83
6. okt 2020

Ako píšu dievčatá, hlavne sa nestresuj, to ublíži bábu viac než nejaká nepotvrdená váha, to neovplyvnis, je to o genetike. U mna bol problém, že maly bol nad priemerom, bol veľký. A jedla som normálne, možno menej ako bežne, lebo má strašne vždy pálila záha, na dokonca som po pôrode mala o 5 kg menej ako pred. Maly sa mal po narodení 54cm a 4300g. Takze bol väčší, ale obe naše rodiny sú take mackovske. Ja som sa tiež pýtala dr. čo robiť, aby nebol veľký. A on povedal že môžem byt aj o vode a babo si vždy vezme toľko koľko potrebuje.

pomarancu
6. okt 2020

@cacesova ale ved to je krasna tabulkova vaha na te tyzden..cize nestresuj

metuzalem
6. okt 2020

@cacesova moje dieta malo porodnu vahu 2500g...ono mensie deti potom rychlo dobiehaju vahu, takze tym sa voooobec netrap...navyse mensie babo sa lahsie tlaci 😊 a ked ti povedal lekar, ze v norme, tak sa uz zbytocne nestresuj, hlavne teraz bud pozitivna, potrebujete to obaja 👱👶

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre