Mám strach z pôrodu

karmenka123
17. nov 2020

Žienky pomôžete my ? Blíži sa mi pôrod som 38 týždni.
A mám strach, rodiť budem vo zvolene.
Ale už ku koncu ako som začala 34 týždeň.. a šlo to hore tak viac a viac mám strach. A teraz už som na konci tak úplne sa bojím.
Poraďte čo mám robiť aby som nemala strach. 😢 Lebo sa bojím.

diaalex
17. nov 2020

@karmenka123 a čoho? Nemysli na to, nemáš sa čoho báť 😉

amelia000
17. nov 2020

Nieje sa coho bat..ja som inak mala brutalne bolesti..ale vedomie ze vies preco a zaraz to skonci to dajak pomahalo :D pri poslednej faze som si hovorila, fajn za 20min to dieta bude von a budem mat pokoj. Hovorila som si to kazdych 20min (4 hodiny) ..😂 a podla mna to fungovalo skvele...

helcanw
17. nov 2020

@karmenka123 ja som rodila v auguste vo Zvolene a za mna super 👍 personál bol milý ( až na jednu sestru ktorá má prijímala) všetko prebehlo úplne v poriadku, akurat som musela ostať dlhšie v nemocnici nakoľko drobec mal dosť silnú zltacku. Strach som mala aj ja, nevedela som do čoho idem,ale myslela som pozitívne a verila že to nejako zvládnem. A tak aj bolo, od prvých kontrakcii bez epi bol drobec do 9hodin na svete 😊 držím palce 😊

s_a
17. nov 2020

Aj ja som mala do poslednej chvíle .. na to asi nič nepomôže, každá sme iná, niektoré tu sa neboja, ja som sa bála aj keď som cvičila s aniballom 🙂

janulkama
17. nov 2020

Aj ja som mala velky strach, doteraz si pamatam, ked mi lekarka povedala, ideme na to som zacala plakat, ze nechcem 😂 Ani neviem ako a bolo po. Kazda mame strach, toto bol moj druhy porod, vedela som co ma caka a aj to, ze to skonci a aj tak som sa bala. Sama potom zistis, ze to bude nakoniec uplne ine

amelia000
17. nov 2020

@helcanw od prvych za 9 hodin? Boze..krasa..ja som mala kontrakcie 4 dni...9 mesiacov peklo...ja som uz ten porod brala ako vykupenie z pekla 😂

janulkama
17. nov 2020

@amelia000 ja pri 1 som mala 18 hodin, strach neskutocny, lebo som rodila chlapca KP. Ale dala som to, teraz na to len spominam. Uz bude mat 13 rokov o mesiac😊

via88
17. nov 2020

Tes sa, brucho konecne prazdne, aj sa normalne zohnes, aj si po case uvidis vlastnu ficuru 😁
Ten pocit ked ti ukazu dietatko ani nekomentujem 🙂

amelia000
17. nov 2020

@janulkama tak to ano KP riadna odvaha a este chlapca. Ja som aj tak skoncila sekciou bo mala bola prilis velke babatko na cestu ktorou mala prejst :D (4550g) ale snaha dat ju von prirodzene bola aj tak :D

maryetta
17. nov 2020

Ja som sa tak bala prveho. A mam pocit ze ta psychika mi total “znicila” porod.
Na druhe som sa uplne inac nastavila. Tesila som sa. Povedala si ze nie je to take strasne. A ta radost ze babatko bude coskoro pri mne bola ovela silnejsia.
Na nic ine som nemyslela. A bol to krasny porod. I ked jasne ten malinky strach tam bol aby vsetko dobre dopadlo.
A rovnako aj teraz pri tretom. To bol priam uzasny porod. Vsetko je v hlave.

Tes sa. I ked bolest bude. Ale je to nieco neopakovatelne. Uzasne. A hlavne mysli na to babatko ako sa ponahla do tvojho narucia 😉

carduelis
17. nov 2020

Moj prvy porod bol velmi pekny, od prvej kontrakcie 6,5 hod bez nastrihu. Bolest som uz dopredu vnimala ako samozrejmost a nie je to tak ako vo filmoch ze odtecie voda a zrazu zena zacne kricat vo velkych bolestiach. Zacina to uplne mierne, ako jemne menstruacne/crevne krce a postupne sa zosilnuje. Mas cas sa na to pocas priebehu porodu pripravit. Mne velmi pomohlo nastudovat si co sa kedy deje, ze proste najprv je potrebne aby sa otvoril krcok, aby babatko mohlo vyjst. Preto mame kontrakcie. A potom nasleduje tlacenie, ktore mna nebolelo. Pre mna bolo dolezite vnimat kontrakciu ako “priatelku”, ktora mi posuva babetko blizsie ku mne. Hlavne sa nesnaz to len nejak prezit, ale poriadne dychat, aby aj maternica ako sval a aj babatko mali dost kyslika. Skus sa na ti pozerat tak, ze aj babatko sa boji co sa deje a od teba zavisi ako to bude prezivat. Ja sa na druhy porod tiez tesim. Obo, vsetko je to v hlave. Nesmies dovolit, aby ta strach a bolest ohromili a paralyzovali. Ty si panou situacie a riadis svoje telo, ktore vie, co ma robit. Neboj, bude dobre 🙂

asia83
17. nov 2020

@karmenka123 Lepšie je báť sa ako sa zľaknúť. Áno, je to neuveriteľná bolesť, ALE vy ju až takú mať nemusíte, môžete to lepšie znášať. Treba sa psychicky nastaviť do pozitívneho módu.

kubkovamama
17. nov 2020

@karmenka123 čakám tretie,viem do čoho idem,druhý pôrod bol úplne fajn,poznám pôrodnicu,sály,sestričky a paradoxne sa tento tretí krát bojím najviac a logicky by som sa mala najmenej.Sama nevidím objektívny dôvod na strach.Z čoho,z bolesti?Neviem,bolesť nebola až taká hrozna.Ze sa strapnim,že telo si bude robiť čo chce,možno aj to,neviem.Snazim sa nad tym nerozmyslat.Velmi mi pomáha muž a rodičia,majú taký dobrý postoj k celému tehotenstvu a muž sa strašne teší a nevie sa dočkať,tak ma to trochu upokojuje.Porozpravaj sa o tom doma, nečítaj články o pôrode,žiadne videá apod.

karmenka123
autor
17. nov 2020

@helcanw ďakujem krásne za podporu. ☺️ Ja si myslím že žiadna prvo rodička nevie do čoho idee

helcanw
17. nov 2020

@amelia000 Síce voda mi začala odtekať skôr, ale bolesti nezačali. Tie až o 15:30 a o 00:30 už sim mala po, a to som bola prvorodička, takze som bola rada. Aj keď tie bolesti stali za to 😂🤦‍♀️

mlska19
17. nov 2020

Ja mam tiez trochu obavy,ale hovorim si,ze ked to dala dvakrat moja sestra,ktora je nenormalne hakliva,aj ked jej idu len krv brat,ja to dam 🙂

baluinka
17. nov 2020

Mňa to čaká v januári a tiež sa u mňa striedajú pocity strachu a obáv s pocitmi očakávania,aké to bude,vidieť bábätko..🙂 takže z osobnej skúsenosti ti poradiť neviem, ale kamarátky,ktoré rodili nedávno, mi veľmi odporúčajú knihu Hypnoporod. Sú v nej údajne cvičenia a techniky práve na odbúranie stresu a na prácu s bolesťou..chodím zároveň aj na kurz prípravy na pôrod a sama lektorka - pôrodná asistentka nám vravela,že strach pôrodu nepomáha,práve naopak..takže skús možno prečítať túto knihu,príp.sa prihlas na nejaký taký kurz..🙂 držím ti,resp. nám palce,aby sme to v pohode zvládli 🙂

mimkao
20. nov 2020

@karmenka123 Ahoj. Mňa to už tiež o pár dní čaká. Už som rodila viackrát, nikdy som sa nebála a teraz sa bojím veľmi. Až hystericky občas.
Asi to u mňa spôsobilo to, že som začala cvičiť s Aniballom a pri vytlačaní balónika sa mi vybavila tá bolesť z predchádzajúceho pôrodu a odvtedy neviem byť v pohode.
Nebojím sa kontrakcií pred pôrodom, bojím sa samotného vytlačania, aj keď je to tá kratšia fáza, ale prechod hlavičky a pliecok je pre mňa až trauma.
A neviem ju momentálne spracovať.

vojtasova
21. nov 2020

Ja som sa tiež bála,nakoľko som pred 8 mesiacmi porodila a stala sa maminkou moju prvého synčeka 🙏🙏♥️♥️ ani neviem ako som porodila,zle aj dobre spomienky ostali a niektoré som na nich zabudla .. 😉😉 trvalo pár týždňov,a potom už som chcela ísť rodiť zas 😂😂😂😂 neboj sa,aj ja som študovala,písala aby mi žienky tutokk poradili . Príde to samo, nečakane. Takže v kľude , oddychuj, užívaj si že ešte bábätko nie je na svete potom nebudeš mať čas na nič 🤔

kverty
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre