Mám robiť vodičák v ôsmom mesiaci?

lussi211
2. jan 2012

Ahojte maminy a budúce maminy, poraďte mi mám dilemu. Chcem si robiť vodičák ale osm v 8mom mesiaci, urobila by som si aj skôr ale neboli peniažky a neskôr sa bojím že už nebudem mať kedy a verím tomu že budem potrebovať aj auto.Jazdiť už v podstate viem len nemám papiere , takže nejaký stres by to pre mňa nebol...čo poviete na to poraďte mi.

anjelicek26
2. jan 2012

@lussi211 - pokial viem, tak kym spravis prakticku aj teoreticku cast, prejde aj 6 tyzdnov, ci chces nejaky zrychleny proces? Isteze je super mat s dietatom moznost soferovat, to je jasne, si to bez toho ani predstavit neviem. Otazne je, ci to do porodu stihnes.

veronikam
2. jan 2012

Ja som soferovala az do porodu a bolo to v pohode. Sice iba po meste, ziadne velke trasy, ale dalo sa to, nejako mi to nerobilo ziadny problem, akurat niektore znicene hrbolate cesty mi vadili, to ma bolelo brucho z toho. A myslis ze by si to stihla urobit si vsetky jazdy do porodu?

rora
2. jan 2012

ak ti nerobi problem soferovat s bruskom (mne to teda ku koncu tehu bolo dost nepohodlne az neprijemne sediet za volantom) a stihas termin skusok tak v tom nevidim problem 😉

andreah25
2. jan 2012

@lussi211 Pokiaľ sa cítiš dobre a nemáš problémy prečo nie. Skús si však sadnúť napr. do kresla a rob nohami, akoby si robila, keď napr. pridávať plyn, brzdíš a pod. Píšem Ti to preto, lebo ja mám síce vodičák dlho, no po šiestom mesiaci som nemohla šoférovať, lebo pri akomkoľvek pohybe, keď som sedela za volantom a dvihla nohu na pedále tak ma tlačilo v podbrušku, raz ma na križovatke tak to zabolelo, že som takmer vrazila do auta predo mnou, takže som už potom odmietla pre svoju a pre bezpečnosť bába jazdiť a nechala sa voziť. Preto si to treba dobre rozmyslieť. Držím potom palce k úspešnému zvládnutiu 🙂

mirka285
2. jan 2012

@lussi211 vodicak trva dva mesiace,takze neviem ci do porodu stihas...

veronika1610
2. jan 2012

po porode uz nestihnes, takze bud teraz, alebo o rok 🙂 ja so soferovala az do porodu bez problémov, obcas boli kratke ruky, ale inak by som si nevedela predstavit fungovanie 😎

poleva
2. jan 2012

ako vtip beriem,,,, 🙂

anjelicek26
2. jan 2012

Jazdenie je fakt v poriadku az do porodu, aspon podla mna, este par hodin nez sa maly narodil som bez problemov soferovala. Len ty si zaciatocnik, a tato kombinacia moze byt aj trosku stresujuca, je jedno, ci si uz niekde vyskusala, "ako na to" v premavke je to ine. A teoriu sa tiez treba nadrvit. Kazdopadne obvolaj autoskoly a vyskusaj, vravim, tam kde byvame my by som ani nakupit nezasla ci dcerku do skoly neodviezla bez auta...

lenkaa222
2. jan 2012

ja by som si nerobila..je to skoro mesiac pred pôrodom...a ak si nejaka stresačka môže ti to ešte "pomôcť" k predčasnému pôrodu...aa po pôrode..prečo by si nestihla??však hodiny teoria býva dvakrát do týždne dve hodiny, nemusi chodiť na každu hodinu a jazdy si da ako jej to bude vyhovovať...ved predsa o bábätko sa jej niekto tolko postara...aa také male väčšinou času aj tak spinkaa

lucik85
2. jan 2012

aj ja som soferovala cele tehotenstvo aj este par hodin pred porodom ale len kratsie trasy..ale neviem,na tvojom mieste by som teraz uz neriskovala a este teraz v zime ,cesty su zle..jazdit mozno vies po dedinskej ceste ale ine je jazdit v riadnej premavke ..Po porode bude menej casu ,ale jazdy sa daju dohodnut ako tebe vyhovuje ..instruktor ta vyzdvihne aj sa zavezies domov a tu hodinku ti babatko uz niekto postrazi ..a hodiny teorie niesu povinne myslim,teda ja som tam nechodila . 🙂

maria30
2. jan 2012

@lussi211 ja som si robila vodičák pred 11,5rokmi a to som bola tehotná so synom... skúšky som robila v ôsmom mesiaci a v pohode... keď som bola teraz tehu, tak som chodila len s autom, nakoľko som bola rizikovka a nemohla som určitú dobu vôbec a potom len pomenej chodiť.. vždy som šoférovala.. tiež som si to nevedela bez auta predstaviť... ak sa cítiš dobre a bruško ti nezavadzá, tak nevidím dôvod, prečo si ten vodičák nespraviť 🙂

lussi211
autor
2. jan 2012

@poleva 🙂Som rada že som pobavila ale aj to beriem ako radu;)

lussi211
autor
2. jan 2012

@lenkaa222 Hm práveže by som stíhala aj dve jazdy naraz(jazdiť už viem dobre🙂)Len neviem koľko to trvá termín mám v polke februára.stresy by som nemala určite na to sa poznám a zasa bruško nemám veľké hm preto som sa pýtala,hm.Ďakujem🙂

lussi211
autor
2. jan 2012

@andreah25 No to som skúšala nerobilo mi to problém tak sná´d sa mi to podarí, len dúfam že to teda stihnem🙂

andreah25
2. jan 2012

@lussi211 Držím palce, hlavne sa nerozčuľovať za volantom, aby si nemusela otestovať inštruktora, či vie rodiť deti 😀 😀 😀

lussi211
autor
2. jan 2012

@andreah25 🙂))Ďakujem to by bolo teda zaujímavé 😀

hajanka
2. jan 2012

ja by som neriskovala 🙂

mimkao
2. jan 2012

@lussi211 podľa mňa sa do toho pusti. Veď aj keby si do pôrodu nestihla všetko, tak si vieš poposúvať termíny a skúšky môžeš spraviť aj po pôrode. Ja som robila tiež pri dcére, keď bola ešte malinká. Jazda dlho netrvá, nakojíš a môžeš ísť.

eri28
2. jan 2012

@lussi211 to je zaujimava otazka, ale ved nikdy nevies ako sa budes citit o dva tyzdne, ja nie som tehu, autoskolu sa mi nepodarilo na prvy pokus najprv teoria, teraz je to dost prisne, a vodicak este nema, lebo som odcestovala, daleko od tej autoskoly..., ale tiez som sa o tom bavila s instruktorom, nebol prikloneni k tehulkam, skor si myslel, ze sa im to neako odpusti, ked su buduce maminy...
podla mna si uz vo vysokom mesiaci, potrebujes papier od praktickej, neviem ci sa ti podpise, pride mi skor alternativa, ked sa ti mimi narodi, skola je vecerne na teoriu ti mimco niekto postrazi, a ked je mimi, stale spi, a teraz dostanes knihu, uz aj na cedecku, zavisi od ucitela mozno ti dovolia studovat doma, ide iba o to aby si mala body na teste, a vsetky testy su na internete, a ked vies jazdit, instruktor , ta perskusa a bude rad usetri benzin 😀 😀 😀 😀 , nemusis vsetky jazdy mozno, precvici cvicisko co mate z policajtami prejdes par krizovatiek zaparkujes, prides na skusky a mas to vo vacku aj ked mimi bude na svete 😀 😀 😀 😀
v najhorsom si mliecko skovas do ladnicky, ked budes kojit a pestun, alebo tatino, babka ja neviem iba zohreju
a je to ...
tato doba je aj tak na hlavu, vsetci zijeme v strese a mozno keby, len zacinas tehu, ale ved ti ho pomaly koncis, tak to uz vydrzis....
ja som sa narodila v siednom mesiaci, len preto, ze mamina dvihla lavicu, ked stahovali kuchynu, neviem co ju to napadlo, ale lepsie miminu u maminy, ako v inkubatore, tym som ta nechcela, nastrasit 🙂

bosoriak
2. jan 2012

@lussi211 AK sa citis, chod do toho, prinajhorsom to nestihnes a po porode dokoncis. Cokolvek sa da spravit pred porodom, urob to, lebo az sa ti dietatko narodi, budu ti dni a tyzdne ubiehat neuveritelne rychlo 🙂

lucadra
2. jan 2012

A tehotná môže robiť autoškolu???? No neviem neviem. 😕

eri28
2. jan 2012

@lussi211 neviem kto sa ti podpise, vsade treba papierovacky, ked chces velmi najlepsie by ti bolo po znamosti, poznate to na sr, ci nie to po znamosti 😀 😀 😀 😀

amadora
2. jan 2012

@lussi211 tiež som šoférovala až do pôrodu a nebol problém. otázka je či ti dovolia urobiť autoškolu, treba tam lekársku prehliadku, či ti to schvália. a keď šoférovať vieš môžeš si spraviť rýchlokurz takže to by nebol problém

svetielkoand
2. jan 2012

@lussi211 je to mozne v pripade ze mas znameho v autoskole, ktory ta dostane do uz prebiehajuceho kurzu, kde si vsak pojazdis denne aby si stihla absolvovat povinnych myslim ze v sucasnosti 30 hodin (45 minutovych) jazd. Pripadne zacnes teraz a dokoncis po porode 😉

poleva
2. jan 2012

@lussi211 nemyslela som to v zlom,ale ako píšu baby nevieš čo môže byť na druhý den...
predstav si nedajbože,žeby si mala zrážku alebo bola svedkom búračky
čo potom ?? nemala by si výčitky?? 😒

janka_pn
2. jan 2012

@lussi211 ja som soferovala do osmeho mesiaca a potom hned tyzden po porode (mala som cr, takze nie az tak samozrejme 😉 ). brucho som mala tiez relativne male, ale v deviatom sa to zvrtlo, zacala som opuchat, zvysil sa mi tlak a dali ma do nemocky... ja by som to na tvojom mieste riskla s tym, ze sa dohodnes, ze to co ak nahodou nestihnes pred, mozes rychlo dorobit po... ze nemusis zas odznova. a inak taky mesiac po porode mozes znova autoskolovat, aj keby si kojila, stihas 😉

zuzulienka28
2. jan 2012

@lussi211 ak sa na to citis a ak je to zo zdravotneho hladiska mozne, tak to skus. Na tvojom mieste by som isla priamo do autoskoly a vyzistial si, ci je mozne teraz zacat kurz a pripadne dokoncit po porode, alebo radsej az po porode. Inak v podstate ked budes mat knihu a ked ti pozicaju testy, tak teoriu sa v pohode naucis aj doma. Co sa tyka auta, teda technickej casti, tak to ti vysvetli muz alebo ocino. A jazdy by si mala zvladat tiez v pohode. Ked to zhrniem, tak by v tom nemal byt problem.

jasminet
2. jan 2012

@lussi211 za seba hovorim - pockaj po porode. ak natrafis na blbu autoskolu, tak ani za 2 mesiace kurz skonceny mat nebudes. ked ho aj skoncis, tak policajti maju na vyhlasenie terminu skusok 30 dni...
viem o com hovorim - ja som si ho urobila teraz tesne pred vianocami 😀 😀 😀

@lucadra tehotenstvo nie je choroba, samozrejme, ze tehotna si moze robit vodicak 😉

nibiru
2. jan 2012

@lussi211 neviem odkial si ja som robila v ba a hotovi som ho mala ani nie za 5TT aj teoriu aj prax stalo ma to cele 500€ teoria utorok-stvrtok a posledne 2TT som mala kazdy den jazdy ale dalo sa tam dohodnut dokonca som si mohla vybrat aj skorsi termin skusky ale na ten som sa necitila kedze ja som pretym jazdit vobec nevedela a ty ak jazdit vies tak to budes mat jednoduchsie hlavne musus dat ale pozor aby si jazdila ako mas podla predpisou nie ako si sa naucila doteraz ja by som si vodicak urcite urobila je to na nezaplatenie mat auto neviem si predctavit presuvat sa busom kedze ochota ludi sa za par rokou zmenila a neraz ak som sla busom mi nebol nik ochotny pomoct co i len nastupit a nie vzdy sa dala naplanovat trasa nizkopodlaznym busom ....mne dokonca za volantom odtiekla plodva voda 😀

tomika
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre