Mám pravidelné kontrakcie slabšej intenzity

8. aug 2021

Ahojte, mám pravidelné kontrakcie ale sú slabšej intenzity. Mala ste to niektorá tak, že ak sa vám opakovali po 5mim a menej ale boli slabé,aj tak ste šli do nemocnice? Alebo treba počkať kým zosilneju a už budem vedieť že treba ísť? Skúsila som aj teplú vaňu, ale sú rovnaké. Ďakujem.

karhu
8. aug 2021

ja som kontrakcie necitila vobec az kym som uz nebola vo finale, do porodnice sme prisli na poslednu chvilu

autor
8. aug 2021

@karhu podľa čoho si teda vedela že treba ísť do pôrodnice? Na základe odtečenej plodovej vody?

selest
8. aug 2021

Ak su pravidelne a trvaju dlhsie tak by som sla. Ja som tak porodila bolesti ziadne, kontrakcie slabucke max hodinku. Ale ja som uz bola v nemocnici inak by som urcite porodila doma..

karhu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
s_a
8. aug 2021

radšej choď keď už sú tak často. prinajhoršom ta pošlú domov, prinajlepšom sa vratis o 4 dni s drobcom

oblecenie99
8. aug 2021

Noooo, ja som nemala ani jednu jedinú a syn už má rok a pol 😁 Ale fakt vážne, u mňa to napokon bola akútna sekcia, ale keď sa to u teba zacina, radšej by som utekala do nemocnice, stokrát radšej sa prejsť zbytočne, ako sa plasit na poslednú chvíľu... Kamoška mala podobne ako ty a ona teda fakt rýchlo porodila jedno aj druhé..

11mirka22
8. aug 2021

Ja som šla, tiež som mala pravidelné, ale relatívne slabé... Otvorená som bola na štyri cm. Po prepichnuti vody zosileneli a do hodiny som porodila.

autor
8. aug 2021

Teraz sa zas intervaly predlžujú a trošku to silnie... Prečo proste nemôže odtiecť voda a žena hneď vie čo robiť, toto analyzovanie je hrôza... Nechcem tam byť ani moc skoro, ani neskor🤔

nika3136
8. aug 2021

Mne voda ani neodtiekla, prepichli mi ju v porodnici. Kontrakcie som mala slabe, len mierny krc... ked boli kazdych 5min pomaly som sa davala dokopy a do porodnice sme prisli o nejake 2 hodiny (o 9rano), porodila som poobede. Ale nikdy nevies, lepsie je, ked si tam a sleduju ozvy.
Inak - nezabudni sa pred porodom doma este najest! 😃 ked tam prides a nahodou rodis, uz ti nedovolia a mozes byt aj 10 hodin hladna

autor
8. aug 2021

@nika3136 ano mierne každých 5min mi začali ale teraz už to je 10min keď som si dala teplý vankúšik pod bruško..tak čakám čo sa udeje a veru išla som si hneď niečo zobnut😅

eternity24
8. aug 2021

Nemajte obavy. Ak prídete moc skoro, pošlú vás domov. Radsej ist ak si niecim nieste istá, skontrolujú aj babo a ked bude vsetko OK a do pôrodu este dlho, pošlú vás domov. Ja som mala jednu noc zo soboty na nedelu takmer celu kontrakcie cca od 23:00 v 8 min intervaloch. Intervaly sa neskracivali, na predporodnej príprave nam kázali prist ked budu každých 5 minut. Takze som čakala doma. Az som sa rano nasla, ze som zaspala. Cize niekedy nad ranom kontrakcie úplne prestali a musela som zaspat. V noci z nedele na pondelok to iste, no prenášala som uz tyzden a strasne som uz chcela, aby sla mala von 😀 cize aj ked sa intervaly tentokrát znovu neskracivali som sla uz do nemocnice. Pred obedom sa dcérka narodila. Ak Vám nedotiahla plodová voda, teste sa. Rodit na „sucho” je vraj horšie. Ak odtečie počas pôrodu, dieťatko sa po nej ľahšie výklzne von.

ankare
8. aug 2021

Ako si na tom?

diaalex
8. aug 2021

@nika3136 čoo ... ja som sa naobedovala (polievka + druhé jedlo) o 12:30 a porodila som o 13:50 😀 raňajky som zato nedostala, lebo som prišla do nemocnice o 09:00

diaalex
8. aug 2021

na tvojom mieste by som šla do nemocnice, max ťa pošlú domov

nika3136
8. aug 2021

Hlavne musia byt kontrakcie pravidelne, vtedy je to ono. Existuje na to aj aplikacia, lahsie sa to stopuje, ale mne stacili obyc stopky 😃
Kazdopadne ja som isla este v meste, kde je porodnica, hned na ranajky, dala som si mega velku bagetu, zapilo glgom coly, aby sa mi grglo a cola bola jedina, kt.mi pomahala na trasuci zaludok...pred porodnicou som striasla zo seba omrvinky a islo sa 😁 neodporucam ist hladka, zeny potom nemaju energiu a este kym to vsetko prejde a prevezu ta na izbu a dostanes nejake jedlo.....NEZABUDNI SA NAJEST! 😁😁

nika3136
8. aug 2021

@diaalex
V porodniciach zakazuju jest kvoli pripadnej sekcii a moznej narkoze, aspon u nas v okoli je to tak vsade. Dovolili mi pit cistu vodu po glgoch maximalne pol litra

mariska1989
8. aug 2021

No ja už by som isto nebola na netu a nepísala ale šla by som 😁 ono každý to má ináč a môžeš patriť k tým čo majú také bolesti ale máš ty a pôrod príde nečakane .

paulinkaa2
8. aug 2021

Ja som myslela ze mam poslickov potom sa to zosilnelo a skrátili na 7min, dala som si sprchu sak to uvoľní. No davaj na 4-5min už sme aj išli. Vodu prepichli v nemocke. Porodila som do 4h od príchodu do pôrodnice

diaalex
9. aug 2021

@nika3136 zaujímavé, mne oni doniesli riadne papať🤗 a aj veceru som stihla

ivangeline
9. aug 2021

Ked odtrcie plodova voda...mzoes cakat este cely den. Je lepsie,ked prichadzaju silne pravidelne kpntrakcie..tolko vodu prepichnu. ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre