Mám ísť na plošné testovanie v 9. mesiaci tehotenstva?

michaelaella
26. okt 2020

Poraďte prosím ísť na testovanie na covid v 37.tyzdni? Neohrozim tím zbytočne seba aj bábätko?

ckatka
26. okt 2020

@michaelaella ja som v 31 a rozmýšľam tiež...na druhej strane...je fajn keď budeš mať test keby si začala náhle rodiť nemusíš to riešiť v nemocnici..
Alebo si zaplať test sama

kubkovamama
26. okt 2020

@michaelaella tiež nad tým premýšľam.Skor som naklonená k verzii neísť,deti mám doma,som na rizikovom a vychádzky nevyužívam,lebo neprejdem a sme na dome..tak som v podstate "v karanténe".Na test som musela aj počas PN prísť do práce,ale už je neplatný.Druhá vec je,presne ako píše @ckatka,keby keby skorší pôrod,tak máš test.. alebo ak budeš chcieť budúce týždne niekam vybehnúť.

leonni
26. okt 2020

ten test nema hodnotu pri prijme do porodnice. su to antigenove testy a take iste robia uz takmer vsetky nemocnice kazdemu, koho prijimaju akutne do nemocnice. nasledne sa vysledok potvrdzuje pcr testom. tu v NR je to aspon tak. navyse, ak mas indikovany planovany cisarsky rez, mas povinnost v ramci predooperacneho vysetrenia absolvovat aj pcr test (tusim max. 72 hodin pred prijmom do porodnice). tiez neviem, ci ma vyznam ist na to celoplosne testovanie - ci to nie je zbytocne riziko. avsak podla reportaze na TA3 z pilotneho testovania na Orave atd. a naslednej tlacovky, maju tehotne zeny prednost a nemusia stat v rade a cakat na test.

anett30
27. okt 2020

@leonni stretla som sa už aj s verziou, ako tehotná žena šla za vojakom že je 37tt a nestojí v rade a vraj ju vôbec neuprednostnili... Dúfam že to nie je pravda a ze naozaj mame prednosť. Musím ísť na test, keďže by potom ani členovia mojej rodiny nemohli ísť do práce, len nerozumiem jednej veci... Musím ísť na test tento týždeň na celoplošné, potom musím ísť na to druhe celoplošné??? A potom zas za týždeň v nemocnici lebo mam plánovanú sekciu??? Si budem pripatat naozaj ako králik na testovanie 🤔

kubkovamama
27. okt 2020

@anett30 naj je spýtať sa v poradni,resp.v nemocnici ak tam chodis na ctg.Ale pred cisárskym musíš mať.A predpokladám,že ho spravia ešte aj hneď pri prijme.🙂

anett30
27. okt 2020

@kubkovamama to už mám zistené... Je potrebné mať test a robia ho priamo v nemocnici pri príjme. Toľko testov som za jeden mesiac asi ani v škole nemala 😆

leonni
27. okt 2020

@anett30 tak to je pekne hnusne! u nas v NR vydalo mesto vyhlasenie, ze tehotne s preukazom a rodicia s babom v kociku su uprednostneni. bez debat. a ano.. ja to mam podobne - tiez v principe tri testy 🙄 kedze aj pred planovanou sekciou je nutne absolvovat pcr test.

anett30
27. okt 2020

@leonni takže držím palce 😉 ci už na testoch alebo pri pôrode

kate_cs
27. okt 2020

@michaelaella ja som 39tt a ani mi nenapadlo, že by som nešla. Ja aj manžel. Žijem síce v malej dedine a spolieham sa na to, že ma nenechajú čakať v rade, keďže všetci vedia, že drobca čakáme každým dňom. U nás v pôrodnici síce robia rýchlotesty aj pri príjme, ale aspoň budem pokojnejšia, že som zdravá

nikola1211
28. okt 2020

Zajtra začínam 40 týždeň a na testovanie sa chystám ☺️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre