Mali ste niektorá tehotenskú cukrovku?

janka120
17. feb 2020

Ahojte. Nejake skusenosti s tehotenskou cukrovkou posledne mesiace? Kupila som si caj horke tekvicky, zabera vyborne, poradili mi ho v cajovni. Len som nasla na nete, ze v tehotenstve sa nema uzivat. Mate s nim skúsenosti? Popripade s nicim inym ako sa najest a nemat vysoky cukor 🙂

🙂

manchester123
17. feb 2020

@janka120 ahoj ja som mala tehu cukor. Je to náročné, viem to podľa seba. Za celé zehu som pribrala 4 kg. Musíš papať aspoň 5 x denne, vynechať cukor, nahrad steviou. Papala som rybu, kuracie všetko na masle. Z ovocia len jabĺčko aj to len raz za deň. A úplne vysad bielu múku.

amarilka26
17. feb 2020

Ahoj, tiez som mala teh.cukrovku a nepribrala som ani kilo. Davala som si pozor co jem ale sladkeho som sa nevzdala 🙂 sladila som brezovym cukrom, aj som ho do pecenia pouzivala a cheescaky som jedla vela, nezdvihali cukor, no a horka cokolada rovnako, tu mi schvalovala aj lekarka, aj ten brezovy cukor. Povadala ze tvaroh znizuje cukor, takze tvarohove knedlicky domace ( cesto 90g krupice, 30g spaldovej krupice a 1 tvaroh, stipka soli) s mletym brezovym cukrom a kakaom boli hadam 3x do tyzdna 😂

pribinak
17. feb 2020

Tu máš presne koľko ktorá potravina obsahuje cukru-sacharidov.
Inak výborne sú citrusy, tie majú nízky glykemický index

janka120
autor
17. feb 2020

@amarilka26 zakúpené, uz sa tesim na sladku dobrotu. A ked si merala cukor bol ok?

amarilka26
17. feb 2020

@janka120 ano, mala som v norme 🙂 samozrejme nic sa nema prehanat 🙂 ale brezovy cukor kupujem od vtedy stale 🙂 rada si sladim kavicku a kedze pijem 2-3, tak mi pride lepsie sladit brezovym 🙂

lufinka46
24. feb 2020

Ja mám a picham si inzulin 😟😟😟

janka120
autor
25. feb 2020

@lufinka46 postrehli ste ze by ste zacali chudnúť pri tej diete?

lufinka46
25. feb 2020

@janka120 no začala som..ale teraz hematologia mi kazala brat zelezo a b12 a z B12 sa chudnúť nedá...ale ja už mam cca 3 týždne, tak to vydržím už

janka120
autor
27. feb 2020

@lufinka46 aj ja uz mam len posledny mesiac pred sebou. Železo (maltofer) a magnezium beriem. Vydrzime aj my.. Len to chudnutie myli

lufinka46
27. feb 2020

@janka120 mne teraz tak zle bolo, že som si už musela dát sladke

janka120
autor
29. feb 2020

@lufinka46 kup si ten brezovy cukor... Sladim s nim mlieko, alebo kávu... Rýchla pomoc pri abstaku 🙂

lufinka46
1. mar 2020

@janka120 a to sa kde da kúpiť..mne dviha cukor aj ked sa obedu najem..ked.menej zjem tak mam v norme

janka120
autor
2. mar 2020

@lufinka46 som na tom rovnako. Vyradila som sacharidy ale zasa to bolo zle, lebo som mala v moci zle vysledky. Tiez mi obed dviha cukor. Mozem len 2 lyzice ryze, alebo zemiakov a pod... Brezovy cukor kupis v DM alebo v Bille.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre