ahojte...som v 31 tt a mam strasne male brucho...uz vyse mesiaca mi vobec nerastie a ani inde sa nezvecsujem...pokial som oblecena ani nie je vidiet ze som tehotna a to nie som baculka...placntu mam vpredu a mi kamaratka hovorila ze to preto nemam velke brusko,ale mne sa to nezda...a moj doktor mi na to nic nepovedal...
pred 20 rokmi, ked som bola prvy krat tehotna, tak som nemala skoro ziadne brucho, aj ma hospitalizovali, ze plod bude hypotroficky, zakrnely..... vobec nebolo vidiet, ze som tehotna, ked som pred porodom lezala tyzden na izbe prenášačiek, tak ked som lezala na chrbte, mala som brucho skoro rovne, len trolilinku vypukle- tak strasne som zavidela zenam tie ich brusiská..... a cuduj sa svete, syn klasika 50 cm, 3200 g a zivotaschopný až až..... akurat sa ma potom spytali lekari, ze kde som to tam mala.... 😀 Ale teraz ked sa mi 18 rokoch narodila moja malicka, tak som si brusiska uzila neurekom... 😉
pri prvom tehotenstve som do takeho 7 mesiaca nosila normalne oblecenie, co som mala malicke brusko. Pri druhom dietati mi brucho zacalo vykukat uz v tretom mesiaci. Takze pohoda, klidek, cajicek 🙂
Pokial je mimi vporiadku, tak sa nestresuj tym ze mas male brusko.....ja ked som si pozerala fotky tu na mk, tiez som si vravela boze ake mam male brusko, ano mam v porovnani s inymi zenami, ...a sef mi v praci az v 30tt povedal, citujem: "jeeej uz je to aj trosku vidiet"....a ver ze keby nieco nie je v poriadku tak ti lekar povie....takisto ako nie kazda zena priberie 20kg, tak nie kazda zena ma velke brusko....
Ahoj, no tak ja som mala tiez uplne male brusko a vsetci mi vraveli ze mala bude malinka a den pred porodom mi dokor na ultrazvuku povedal ze mala nebude mat viac ako 2500 g a nakoniec sa narodila 3080g. A tiez som mala vpredu placentu. Suhlasim s babami co pisali vyssie nie kazda ma velke brusko, pokial je babo v poriadku bud rada aspon nemusis tolko kg navyse nosit 🙂
no ja som pripad ze som pribrala 23kg a brucho som mala fakt ze male... zato krize som mala siroke ze az... a to mi v 9.mesiaci v MHD jedna pani vynadala ze ci sa necitim trapne ked ju nepustim sadnut.. tak som len vytiahla tehu knizku a spytala som sa ci sa teraz neciti trapne ona, ked ja o 3 tyzdne idem rodit... 🙂 porodila som o 5 dni nakoniec 😀 no a ked som bola este v porodnici den pred porodom na izbe s babami co uz mali deticky, sestricky im ich nosili na krmenie a mna sa pytali - meno? odpovedala som s usmevom, pozeraju ze - sak take dieta tu nemame! a ja som len ukazala na brucho a nechapavo pozerali 😀 ale vazne nikto mi neveril ze som pribrala 23 kg, a nikto mi este ani v 5 mesiaci neveril ze som tehotna... ked som chcela aby mi bolo vidiet brusko tak som sa obliekala do obtiahnutych veci 😀 a nic tehotenske som si ani nekupila okrem jednych nohavic 🙂 a maly sa narodil 3290g a 50cm takze pohodka 🙂 brusko do par dni po porode v povodnom stave (ale to po sekcii som dostala infuzie na stiahnutie tak asi kvoli tomu) a v porodnici ostalo 13kg...
avsak po 3 mesiacoch stale 10kg na viac, uz nekojim, ale nedari sa mi to zhodit... a ako hovori @michaela80 nechce sa mi ich ani zhadzovat 😀 ... takze nestresuj, ak doki nic nehovori isto je vsetko ok.. inak aj ja som mala placentu vpredu tak tiez preto vraj bolo mensie...
a mimochodom v porodnici so mnou bola baba, co mala brucho vacsie ako ja a dieta malo okolo 2700g takze vo velkosti brucha to nie je isto... 🙂
ja mam tiez male brusko, mne totiz vykuklo take ozaj tehotenske az teraz asi 3 tyzdne dozadu. moj lekar cele tehotenstvo neriesil ani velkost bruska, ani to, ze som schudla, a ked mi konecne vybehlo trosku brusko a pribrala som svoje prve kilecko (v 8. mesiaci, podotykam), tak ma zacal strasit tym, ako moze nase dietatko zaostavat kvoli mojmu malemu bruchu.... potom ma ina lekarka ukludnila, ze vsetko je uplne v poriadku a velkost bruska vobec, ale vobec nerozhoduje. takze sa netrap, este mas pred sebou par tyzdnov tehotenstva, tak isto este porastie ;) a predsa len, drobec si spravi taky domcek, ako potrebuje 🙂 niektore babenko potrebuje riadnu vilu a niektoremu staci maly bungalov 😀
aj ja som mala male brusko, nie dost som bola na nervyz tehu, ci bude vsetko ok a este aj blbe pripomienky niektorych, ze vy uz ste po termine? a ja som myslela ze ste v 7 mesiaci 🙄 a to boli sestricky na gynde, co mi robili monitor....to si nevsimaj proste 😉 pokial mas na usg a ostatne vysetrenia v poriadku, netreba stresovat
Ja som tiez mala miny brusko a maly mal 3310kg Doktor mi povedal ze som ha mala vzadu v panve.Neboj sa ked doktor ti povie ze je vsetko v poriadku tak je a dieta vecinov nabera az v tom 9-tom mesiaci a ai ty 😒
no pokiaľ je všetko ok tak sa nemusíš báť...a poviem ti susedka mala také malé bruško počas celého tehu nevyzeralo že nejak moc rástlo a posledný mesiac tak narástlo že sme sa všetci čudovali
Aj ja som mala obidve dievcence "akoby vo vnutri" a nie von. Proste babo sa roztahuje skor vo vnutri, utlaca vnutorne organy, pripadne sa viac roztiahen panva. Ale je to uplne ok 😉 Aspon je mensie riziko strii, ja nemam ani jednu aj ked mam k tomu sklony a zial na zadku ich mam 😒
Ja mam dve deti a tiez som mala pri kazdej male brusko.Tiez som si ho merala a zdalo sa mi ze mi vobec nerastie.Kazda sme ina takze aj busko mame kazda ine vies kolko som sa napocuvala ze mam mele bruho.Ale na velkosti vobec nezalezi hlavne ze je babetko v poriadku. 🙂
Ja som mala pri dcérke v 30tt uplne malé bruško 🙂 to je v pohode, ono narastie, neboj!!! ja som vtedy ležala v nemocnici od 30tt do 34tt a za ten čas som ho mala najmenšie na oddelení, vždy keď Drahý videl ostatné mamičky, tak mi kázal jesť 😀 ale bruško narástlo a dcérka sa narodila presne na termín s váhou 3400 gramov. Takže sa hlavne nestresuj! prajem krásne tehuľkovanie 😵 😵 😵
ja som sla rodit a brusko som mala velke ako futbalova lopta a pribrala som 8kil a babo bolo v poriadku, doteraz je zdrave 🙂
Buď rada ja som pribrala 35 kg presne. Keď som poradila a po 3 dňoch som šla domov z pôrodnice stavila som sa v lekární a pýtali sa ma kedy idem rodiť:-P bola som velka počas tehu po pôrode a stale som 15 kg mi ostalo a nie a nie ísť dolu ...:-/ takže kľud buď rada na kontroly chodíš keby bolo čo zle už ležis v nemocke:-P držím palce!!!!
Mne narástlo bruško až teraz v poslednom mesiaci, dovtedy sa všetci čudovali kde ho mám. Vo štvrtok vyšetrenie, tak uvidím koľko bude malý vážiť.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
tak u mňa v 6.mesiaci nikto netušil, že som tehotná, na konci 7. mesiaca mi známa povedala "jéééj ty už musíš byť aspoň v 3.mesiaci aké máš bruško" a to bolo leto a ja som bola v priliehavých minišatách... po pôrode sa ma kopec susedov pýtalo, či to je moje dieťa a kedy som bola tehotná... buď rada, aspoň ťa nič neobmedzuje...
inak nezvykla si pred tehu cvičiť? ženy s pevným brušným svalstvom ho v tehotenstve nemajú veľké...