Dobry den,vcera som bola na poradni som v 30tt cakam dvojicky a na sone mi povedali ,ze nie su take velke ako by mali byt..ze su velke tak na 26 tt..stretli ste sa s tym niekto??bojim sa ci je vsetko v poriadku..dakujem
Mne to tiež povedali a malá sa narodila z váhou 2900 a 49cm všetkému čo povedia netreba veriť...
@erika1811 mne do konca tehotenstva nevedeli povedat ake velke bude babo 🙂 a to ma poslali navyse na 2 ultrazvuky a 4 monitory ci je vsetko ok. Ked mi robili druhy ultrazvuk tak sa tam cudovali ze kto mi robil prvy lebo namerali uplne nieco ine. Chceli mi porod vyvolat 4 dni pred terminom ale pre mna bolo podstatne to ze monitory boli uplne ok tak som odmietla a porodila som 5 dni po termine, dcera mala sice len 2700g ale bola uplne zdrava. Ani dospely ludia nie su rovnako veliky tak preco by mali byt babatka podla nejakych tabuliek rovnake?
@erika1811 ahoj, urcite sa tym nenechaj vystresovat. ja som pred par tyzdnami tiez bola vyplasena kvoli vahe, aj som to tu riesila s dalsimi mamickami a bolo mi povedane, ze tie vahy co udavaju aj tak nie su realne vahy, je to len vypocet podla nejakeho vzorca na zaklade rozmerov hlavicky a bruska babatka. dokonca mi niektore mamicky napisali, ze im povedali aku bude mat vahu pri narodeni v termine, babo sa narodilo skor a este aj tak bolo o cca pol kg vacsie 🙂 ja som este nerodila ale toto mi povedali skusenejsie zienky, takze ziadny stres a uzivaj si tehu 😉
No aj mna doktor poslal na sono o 2 tyzdne ze chce vediet ako rastu..pytam sa to preto lebo mi povedal ze odchylka v norme je 3 tyznde a ja tam mam uz 4...vzdy tam bola odchylka ale len 2 tyzdne tak preto neviem ci sa mam bat alebo je to v pohode....ja som s tym aj ratala ze budu mensie kedze su tam dve... hlavne dufam ze budu babulky zdrave..to je najdolezitejsie!!!dakujem vam ze ste mi napisali 🙂 vsetkyyym 🙂
@erika1811 niekedy doktori zbytočne strašia...mne tiež pár dni povedali, že budem mať malé bábo a dcérka po narodení mala 3000g a 50cm a to sa narodila v 39tt...No mojej kmotre počas celého tehotenstva ani raz nepovedali, že detičky sú malé, dcérka jej po narodení mala len 2400g a 48cm, narodila sa v 38tt. pri synovi jej na to, že je malý a nezodpovedá týždňu tehotenstva prišli 2 týždne pred termínom, zavreli ju do nemocnice a napichali aby malý pribral, no druhý deň ako ju zavreli začala rodiť...malý sa jej narodil v 38 tt s mierami 2150g a 47cm....
Dalsia vystresovana mamicka....tie merania nie su vobec ale vobec presne...na mojho syna tiez hovorili ze je malinky ze nama ani 2,5kg a ked sa narodil mal 3150g...co je normalna hmotnost....kym su babatka v poriadku tak sa naozaj nestresuj lebo vam to neprospieva a tie merania nie su ani trochu presne...drzte sa 🙂
Ahoj ja som zase mala opačné bola som v 30tt a babo malo váhu ako dieťa v 33tt aj termín porodu mám iný že som mala zle vypočítané tak neviem ako ja sa inak cítim ako keby som bola viac tehotná. Mala ste aj vy niektorá takýto problém?
mne povedali o dcere, ze bude mat tri kila, tesne pred porodom a mala vyse styri
kamaratka porodila dvojicky pred rokom, v 38tt 3d a mali 2.2kg a 2.5kg, cize tiez menise ale uplne zdrave a isli na 4 den po porode domov. Ja som rodila v 37tt a 3d a mali 3.2kg a 3.5kg. posledny mesiac ale vela priberali aj ja som bola stale hladna takze vaha sa moze zmenit behom tyzdna. Jedz kolko ti len chuti. pri dvojickach je dolezite monitorovat vahu ale hlavne koli tomu, aby medzi detmi nebol velky rozdiel a jedno nebralo vyzivu tomu druhemu. Ked je zena tehotna s 1 dietatom tam taky problem neni.
Mne od zaciatku tvrdili ze dcerka je o cca dva tyzdne mensia. Nakoniec sa narodila tyzden po termine s vahou 3170g a povedali mi,ze som mala asi zle vypocitany termin. Ak je inak vsetko ok netreba sa stresovat. Dvojicky aj tak byvaju mensie kedze sa musia delit o miesto v brusku. Nestresuj sa a uzivaj si tehotenstvo 🙂
@erika1811
Ahoj, nás tiež strašili. V 24tt mal malý podľa sono len okolo pol kg. Zastával už o viac ako 2 týždne. Ja som odvtedy začala jesť veľa sladkého, vraj to pomáha. Čo človek nevyskúša..Bol to boj, pretože v tehu som sladké absolútne nemusela. Neviem, či pomohlo to, či sono klamalo, no malý sa narodil presne v termín a 50cm, 3260g. Ešte som mala problém ho vytlačiť.
Verím, že aj u vás je všetko ok. Ver tomu aj ty🙂 všetko dobré🙂
@mocita1 Dobry den.Dievcata sa mi narodili na 39ty tyzden planovanym cisarskym a uplne zdrave v poriadku.jedna mala 2.7 kg a druha 2.64kg a 48 a 46 cm.za 4 dni sme isli domov.ono to sono nieje presne lebo tesne pred porodom robili sono a povedali mi ze jedna bude mat tak 2.8kg a druha len 2 a nakoniec mali skoro rovnako.takze nerobit si tazku hlavu z toho len sa tesit na krpcov...moje baby mali akurat 6 rokov.aj som zabudla ze som sem pisala😁.drzim palce nech vam vsetko dobre dopadne a nech ste zdravi a deticky nech robia len radost.pekny den
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@erika1811 mňa vystrašil lekár tiež v 30tt že malá je príliš malá, objednal ma na kontrolné sono o týždeň, malá sa otočila dole hlavou a zrazu boli miery v pohode, záleží akú majú polohu, či sa dajú dobre odmerať a pod. nestresuj sa zbytočne, ak sú prietoky v poriadku, nie je o čom, okrem toho sú to dvojičky, čiže budú asi menšie