Malá hmotnosť bábätka v 33. týždni

bibiana765
9. júl 2021

Ahojte viete mi poradiť ako pribrať počas tehotenstva? Nakoľko som v 33. týždni tehotenstva a malá má len 1500g. Doktorka ma poslala na IUGR vyšetrenie do nemocnice, vraj je maličká o 2 aj pol týždňa pozadu s váhou. Mali ste niektorá s tým skúsenosť? Bojím sa že porodím skôr a malá bude musieť byť v inkubátore☹️

ivangeline
9. júl 2021

Ked bude vsetko ok,tak uz nieco pred 2kg nemusi byt v inkubatore. 1800g..ci take nieco..

anavianavi
9. júl 2021

Podla mna ta len zbytocne vystrasila. Vaha nie je presna a ak mas papierik s utz, tam je napisane +/-ca. kolko g to je. Nasa bambina mala v 30tt pod 1400g +/-207g. Navyse predcasne vobec nemusis porodit. Nestresuj sa zbytocne.

bibiana765
autor
9. júl 2021

@anavianavi tak uvidíme do pôrodu koľko bude mať ale dúfam že na tie 3 kilá sa vyšplháme a som zvedavá čo mi teda povedia v nemocnici

petamich
9. júl 2021

zbytocne sa nestresuj, to neprospieva ani tebe ani drobcovi, v tej vahe su odchylky je to vypocet na zaklade xy hodnot, ktore lekar nameral
mozno je za tym genetika ak aj ty si napr. drobnejsia, mozno porodis po termine a drobec to dobehne a ked by aj bola na pozorovani a dali ju do inkubatora, ved to nie je katastrofa, je to len pre jej dobro

nie kazde dieta co sa narodi musi mat 3.5 kg :D

lejluska
10. júl 2021

Ja mám 3 detičky a ani jedno z nich nemalo 3kg...😉 Prvý narodený v 41tt 2840g-48cm
Druhý v 39tt 2900g-49cm
Tretí v 37tt 2240g-46cm
Tiež mi vraveli, že sú menšie ešte v tehotenstve ale nikto to nejak neriešil...
Neboj aj keď bude menšie nevadí, ono to všetko dobehne 😉🙂 Len buďte zdraví 🙏🙂 Držím palce ❤️

bibiana765
autor
10. júl 2021

@lejluska tak aspoň trošku som sa upokojila ako pozerám že aj vaše detičky boli drobce 🥰hlavne nech sú zdravé aj keď menšie a ďakujem 🥰

lejluska
10. júl 2021

@bibiana765 uvidíš, že to bude v poriadku 🙂 hlavne nech je zdravučke ❤️❤️❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre