Som 33+6, a dr mi nikdy nespomínala aby som užívala magnézium.
Ste tu niektorá tiež taka co ho neužívate? Nemôže to nejaké ublížiť dieťatku?
@alison11 aha dobre, lebo skoro väčšina žien berie. Mne bruško netvrdne, málokedy.
@gabriela2952 neužívala som vôbec magnezium. Baba so mnou na izbe užívala snáď do konca a poviem ti jej malý reval celý čas kým bola v nemocnici. Na noc ho musela dať na novorodenecké, lebo sme my s malou nevedeli vôbec spať. To dieťa revalo vkuse 🤦🏻♀️ podľa primárky neonatologie sa s týmto pravidelne stretávajú ak mamičky užívajú magnezium a deti potom majú odvykacie príznaky
@diaalex uplne rovnaka skusenost zo sestonedelia
@gabriela2952 Ja som sa aj otvárala pri prvom v 30tt a pri druhom v 32tt tak som mala aj 5x magnéziové tablety z 500mg-vé tvrdnutie môže spôsobovať kŕče a otváranie sa.
@gabriela2952 ja som nebrala vobec nic len na zaciatku kyselinu listovu 🙂
@diaalex ale prosím tá...ja som brala do pôrodu,lebo mám aj tetaniu,3x2tb a nič malej nebolo,žiadne abstinenčné príznaky
@mojeprvebabatko Okey, jedna babka povedala 😀
@diaalex ale prečo píšeš, že jedna babka povedala, keď ti tu ženy píšu vlastné skúsenosti? 🙄 prečo je pre teba ťažké prijať skúsenost iných mamičiek.
@orangiiina hlavne ze magnézium ani nebrala a presviedča tu... Naozaj nechápem niektoré ženy 🙄
@diaalex Staršia primárka asi nemala skúsenosti z terjšími alergiami a refluxmi u bábätiek.Teraz sú Ha mliečka a ináč speciálne mliečka a možno dieťatku robila problém glukózová vodička ktorú dávajú na novorodeneckom miesto UM kým sa spustí mliečko mamičkám...Veľa detičkám glukózová voda robí problém z trávením a potom majú boľavé brušká,nerobilo to dobre ani môjmu mladšiemu synovi od narodenia bol ekzematik našťastie vyrástol z toho.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@gabriela2952 Ja som mala nasadené magnézium kvôli tvrdnutiu bruška aby sa nespustil rpedčasný ôrod do 36tt sa smie potom už vôbecináč by zastavil pôrod a spôsobilo prenášanie.Pokiaľ Ti bruško netvrdne a nemáš kŕče v nohách aleb v iných svaloch tak ho brať nemusíš.