Lokálne umŕtvenie u zubára v treťom trimestri

ivkakivka
20. jan 2013

Ahojte baby. Neskutočne ma bolí zub už od piatku a zajtra sa chystám k lekárovi. Tento zub mi už kedysi robil a musel mi dať injekciu, lebo to bolo strašne hlboko. Teraz sa obávam, že to bude musieť ísť bez injekcie, keďže som tehotná (už 33tt). Neviete, ako to je? Môže alebo nemôže mi pichnúť injekciu? Keď nie, tak zajtra asi zomriem. Bolí ma to už na dotyk :(

anjelicek26
20. jan 2013

@ivkakivka - pokial viem, gel ti moze dat ;) To ma rovnaky efekt 🙂 A aj v pripade injekcie vzdy lepsie to riesit ako dostat zapal, co sa bude sirit v krvnom riecisku az ku babu 😖 Zuby su potvory.

ivkakivka
autor
20. jan 2013

@anjelicek26 no dúfam, že niečo vymyslí, lebo inak tam asi porodím rovno na tom kresle. Stačí, keď si jazykom po tom zube prejdem a už to bolí. Jaaaj, ako prežijem túto noc. Nech už je to za mnou. Neviem, či si predtým nemám dať aspoň paralen, aby som to trošku umrtvila na dotyk

monda17
20. jan 2013

Určite ti môže dat injekciu 🙂

juvazuzu
20. jan 2013

@ivkakivka moze ti dat injekciu hoci kedy v tehotenstve ja som bola u zubarky minuly tyzden a hovorila ze neni su v injekcii latky, ktore by mohli babu ublizit 🙂 takze v poho povedz ze si tehotna a ze chces injekciu a uvidis ze nebude protestovat ;)

ivkakivka
autor
20. jan 2013

@juvazuzu no dúfam, zajtra dám vedieť. nech už je takto zajtra. tá bolesť je stále horšia a horšia. dávam si studené obklady, vyplachujem so šalviou, ale bolesť neprestáva :(

radlinka
20. jan 2013

@ivkakivka ahoj Ivka...tak ja som mala v 40.tt tento isty problem, dostala som 2 injekcie, neviem ake boli ci slabsie alebo silnesie, ale ti poviem ani lokalne anestetikum mi nezabralo a myslela som ze umrem, kedze zub musel ist von. 5 dni pred porodom, maly sa narodil presne na termin, ale aspon som to uz mala za sebou, lebo zubarka mi to len odkladala a zachranovala a mohla som to uz mat v pohode bez akejkolvek hlbokej bolesti. Este som si pytala jednu injekciu, lebo som myslela ze z toho kresla ani nevstanem, dalsich 10 minut som rozdychavala, hlava ako balon a bolest na dve veci...Prvy den bol najhorsi, isla som este na kontrolu cela opuchnuta a na sone uplne zhrozeni, ale som to rozchodila a vsetko bolo v poriadku. Moc som sa nestresovala, pripravila som sa nato vopred a pozitivne, ze to musime s malym zmaknut spolu a este aj zubarka bola super.
Urcite si pytaj lokal. anestetikum, lebo je to zaberak, zavisi ci aj od toho ci mas zapal a injekcia zaberie. Drzim palce, potom napis ako si dopadla. xxx

juvazuzu
20. jan 2013

@ivkakivka ak ta to tak strasne boli mala by si ist na pohotovost i ked si zato asi trochu zaplatis ale mozno ti pomozu.

luneral25
20. jan 2013

NO ja mam strasne mali prach bolesti. a som v 35tt a pitala som sa aj svojej lekarky zenskej a zubarky tak ony mi povedali ze inekciu na lok. umrtvenie mozem. a ktomu si picham este ja soma fragmin. ine mamicky mi hovorili ze skodi ale lekarky mi to vyvratili.

pingu1
20. jan 2013

@ivkakivka juuuj, nepomoze ti vyplach... ked tak na noc paralen aby si to prezila

flower72
20. jan 2013

mne moja zubárka vŕtala dve stoličky, nedávala mi injekciu, ale čímsi mi potrela ďasno a umŕtvila ho. Bez problémov. Viac ti podľa mňa škodí to, že sa trápiš a stresuješ zo zuba, z bolesti, ako lokálne znecitlivenie, čo aj tak po dvoch hodinách vyprchá.

suuzi
20. jan 2013
Používateľ suuzi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od suuzi.

mne zubarka nechcela v ca. 20 tyzdni pichnut injekciu☹

monda17
20. jan 2013

@ivkakivka skús rozzuvat a podržať v ustach pár klincekov 😉

henrietag
20. jan 2013

mne pichli polovicnu davku v 2 mesiaci ...

ivkakivka
autor
20. jan 2013

@monda17 teraz s tým zubom neskusnem vôbec nič. lebo to je strašná bolesť. ak mám mierne pootvorené ústa a nič sa mi toho zuba nedotýka, tak ho síce cítim, ale dá sa to vydržať. včera to tak nebolelo. dnes je to horšie.
pozerala som na ten zub a nezdalo sa mi, že by som tam mala nejaké poškodenie blomby - ale ja to nevidím tak ako ona, takže je možné že tam niečo je. alebo sa to len vnútri zapálilo. v každom prípade je to hnusná bolesť. najradšej by som si ten zub sama vytrhla teraz hneď :(

ivkakivka
autor
20. jan 2013

@radlinka fuu, tak to ti teda vôbec nezávidím. dúfam, že mne injekcia zaberie a že budem mať čím skôr potom. nemám si predtým dať radšej paralen, nech trošku utlmím bolesť? lebo predsa len, bude mi tam doňho klopkať a škrabkať a to jej asi prsty odhryznem :(

ivkakivka
autor
20. jan 2013

@juvazuzu chcela som ísť na pohotovosť, ale včera to nebolo také hrozné, navyše, včera som mala tú bolesť skôr v okolí zuba - tak som si potom už ani nebola istá, ktorý zub ma to vlastne bolí a v noci som spala v pohode. a dnes ráno sa to začalo ozývať :( a tak som si povedala, že už počkám na svojho zubára.
nanešťastie som zistila, že som od januára menila poisťovňu a ten môj zubár nemá zmluvu s touto poisťovňou :( našťastie máme známu, ktorá pozná zubárku a tá ma zoberie. ale zase idem k niekomu, u koho som predtým nebola - ale ževraj je super

reni1512
20. jan 2013

injekciu mozes..mne povedal, ze to neskodi nijak babatku...skor ten paralen by som nejedla (paracetamol) drzim prsty!!! 🙂

radlinka
20. jan 2013

@ivkakivka no neviem, je to na tebe, podla mna je paralen slaby na taketo veci. Ja som si nedavala nic, pol hodinu som cakala pokial zacne ucinkovat injekcia a potom mi stuhol akurat jazyk. Ale prezili sme v pohode i ked to bola riadna namaha teda. Drzim prsty nech je to v pohode a sup na jeden krat. 😉 Doporucujem k vlastnej zubarke ktora ta pozna a ktora snad bude lepsia ako na pohotovosti, tam nikdy nevies na koho natrafis, mozno na vynervovaneho deduska na dochodku. 🙄

radlinka
20. jan 2013

@ivkakivka ak je diera v zube, zabera super acylpirin, tym sa vyplni vnutro a bolest prestane. Ale ak boli cely zubok, tak ja si myslim, ze ak nezaberaju stare dobre rady, tak skus nieco tuhsie napr. na vaticku nakvapkat alpu, obalit si cely zub a nechat posobit. Jedine to ti bolest trosku stiahne a strpne. Aspon pokial zajtra neuvidis odbornika. Alebo skus teply obklad na celu sanku.

ivkakivka
autor
20. jan 2013

@radlinka teplý obklad by mi to asi ešte zhoršil. som to skúšala včera a bolelo to viac. dávam si práve taký gel vo vrecúšku, ktorý som mala v mrazáku. to trochu pomáha. no nič, hádam to už nejako prežijem zajtra do 8:30. jaaaj, normálne sa bojím :(

surviver
20. jan 2013

@ivkakivka anestezu vam určite može dat,neškodi to v tehotenstve 😉 s najväčšou pravdepodobnostou mate zapal zubnej drene a kedže vam chlad pomaha,tak zapal vam prechadza do hnisavej formy,zub vam prevrtaju a nechaju ho možno chvilu otvoteny,aby pripadny hnis vyšiel ..držim palce

ivkakivka
autor
22. jan 2013

@anjelicek26
@monda17
@juvazuzu
@radlinka
@luneral25
@pingu1
@flower72
@suuzi
@henrietag
@reni1512
@surviver
čaute baby. takže už mám po. povedala, že zub odumrel, takže mi injekciu dávať nemusí, lebo že to bolieť nebude.
Ani nebolelo. vyvŕtala - pekne po kúskoch - som si vyplachovala každú chvíľu aj s ústnou vodou zarobenou s vodou, lebo tá voda, čo išla z vŕtačky, tak divno chutila :D potom mi postupne vytiahla nerv - ani to nebolelo - sem tam to trošku pichlo - ale dalo sa to vydržať. Stále pri tom so mnou kecala, aby ma odreagovala. Ja som bola napätá ako struna, nechty zaryté až neviem kde :D ale ustála som to. Nechala mi to otvorené a že v pondelok mi to potom zavrie. Bolesť prešla - ešte trošku to cítim - ale to už je nič. To je ešte také ubolené. Ale napriek tomu, včera som dostala teploty, takže len ležím. Našťastie nie extrémne vysoké, ale tak 37,8. tak som si dala paralen a ležala som. V noci som mala taký nekľudný spánok, tak som si merala zase teplotu, zase vyššia, tak som si dala ešte paralen a potom som sa konečne dobre vyspala. Ale stále som nejaká unavená. Dúfam, že to dnes už prejde. už ma nebaví len ležať. konečne mám voľno, mám veľa roboty a nemôžem nič robiť :D ale zub aspoň nebolííí. zubárka mi dala ešte aj striekačku, aby som si vyplachovala zubok a povedala mi, aby som nejedla orechy 🙂

flower72
22. jan 2013

@ivkakivka och, si hrdinka, ja by som vystrájala 🙂 určite to bude dobre, tiež mám takto vytrhnutý zub, nedal sa zachrániť, mrvil sa jej v kliešťoch, zapierala sa jak robotník do mňa 😀 teplotka ustúpi, len pekne oddychuj 🙂

ivkakivka
autor
22. jan 2013

@flower72 no našťastie mi netrhala zub - to by asi také bezbolestné nebolo :D ale ten nerv - no som v šoku z toho priebehu 🙂

pingu1
22. jan 2013

@ivkakivka supeeer, tesim sa s tebou.. som na teba myslela, ze ako si to zvladla

ivkakivka
autor
23. jan 2013

@pingu1 🙂 noo, chvalabohu. a už mi je aj dobre konečne. teplota poľavila, v noci som spala ako zabitá, ani bábo ma nebudilo, aby som išla na wc :D dnes som bola na sociálke, pre kočík, niečo kúpiť, potom navariť. a zajtra môžem začať prať - jupiiii :D

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre