Ahojte, (našla som len staršie témy), sú tu mamičky, ktoré budú tráviť sviatky v pôrodnici? 🙂 Prip. majú skúsenosti?
Termín sekcie 23.12., doma 2,5 ročný syn s mužom. Som z toho trošku smutná, neviem si to úplne predstaviť. Samozrejme sa tešíme a dúfame, aby bolo bábätko zdravé, čo je najdôležitejšie.
Ak máte aj skúsenosti, potrebné vyšetrenia robia aj cez sviatky? 🙂 Je tu niekto s rovnakým termínom sekcie? :D
Kašli na Vianoce. Absolútne nepodstatné sú teraz pre teba. Sústreď sa na pôrod a zotavenie. Manžel so synom to zvládnu. Urobíte si Vianoce o týždeň.
Manžel so synom pôjdu k babkam a spolu si urobíte vianoce neskôr, hlavne nech to dobre dopadne.🍀
Vianoce sú každý rok. Druhé dieťatko už bude na celý život...každé ďalšie Vianoce. Ten najkrajší vianočný darček. 😉 Hlavne, aby ste v zdraví prišli domov a potom si môžete urobiť Vianoce kľudne aj o ten týždeň neskôr.
Ďakujem naozaj za podporu. Možno len na mňa dolieha, ako sa všetci pripravujú, kupujú, zdobia a akurát všetky 3 sviatky mi vyšli do pôrodnice :D Ale ďakujem baby, tiež si hovorím, nech je bábätko zdravé a aby bolo všetko v poriadku.
Ja som rodila tak podobne a vravela som kamoske, ze som tam sama (uz po pôrode). A ona ze nie si sama, ste tam dvaja, si tam s bábätkom 🙂 este to bol taky nezvyk ze aj on je milovaný clen rodiny. A vianoce sa dohodni s muzom ze si spravite 28.12. alebo tak. Ked prides. Syn este nema pojem o kalendari
Staršiemu synovi je to ešte jedno, bude mu chýbať mamka tak isto ako každý iný deň. Vôbec sa tým netráp.
Ja som bola prestne pred 11 rokmi, nas najmladsi ma dnes narodeniny. Dufala som ze ked sa narodi 20. tak 24. nas budu pustat a budeme uz pri veceri spolu. Zial nestalo sa, mal silnu zltacku a my sme ostali do 28.12. v nemocnici. Doma muz s detmi dvoma (2 a 4 roky) dokonca mu za ten cas aj ochoreli. Na oddeleni nas bolo 7, uplne tichucko, na chodbe iba sestricky pozerali popolusku a mrazika. Ja som pozerala z okna a videla vsade stromceky v oknach bytov. Bolo mi smutno, aj som si poplakala, aj sme si s muzom povedali ze hlavne nech je maly v pohode ale aj tak to bolo tazke pre mna. Babky sa nesli potrhat kvoli vianociam, moja mama vobec, svokra bola uz sama a ano boli u nej ale u nich vianoce nemali taku atmosferu takze to bolo ako keby sa isli najest k babke. Hned ako ma pustili domov toho 28. som nabehla domov, spravila rychlo veceru a vecer sme si spravili vianoce. Vysetrenia a starostlivost bola vynikajuca kedze v podstate nemali do coho pichnut tak nas ometali a starali sa toho sa nemusis bat. Nespomina sa mi na to lahko lebo bolo to zvlastne, pre mna tazke na psychiku (to asi bolo aj homonmi) a aj to ze maly bol na tom vselijako, ale nemam ziadnu traumu ze viac do nemocnice nejdem. Mame to ako rodinny zazitok ako bol maly vianocne dieta, ako sme boli na vianoce v nemocnici, ako sa tato staral o dve deti sam. Neboj sa dobre bude, horsie bude vies co??? organizovat malemu narodeninovu oslavu ked vsetci uz budu prec a vsetko bude obsadene lebo sa tam budu konat vianocne posedenia a ako budes objednavat tortu ked cukrarky budu mat milion objednavok na vianocne kolace to bude vacsia pakaren 😅😂
@vladi4444 mám termín o 3 dni. Zatiaľ to na pôrod nevypada, ale som stotožnena ze budem v pôrodnici celé sviatky …. (Zatiaľ nemám iné deti, manžel pôjde k rodičom…)
Neboj, zvládneš to.
Ja som šla rodiť 23, narodil sa 24, mal silnú žltačku, celé sviatky v pôrodnici (pričom ja Vianoce milujem), uprosila som primárku, nech aspoň na Silvestra nás pustia domov, tak 29 alebo 30 domov a hneď 1.1. naspäť na kontrolu.
Dvojročný môže mať Vianoce aj vo februári a nepozná ešte tak rozdiel 😁 urobíte si, keď sa vrátiš domov, hlavne nech ste s bábom zdraví.
Dievčatá vďaka, ste zlaté. 🙂 Ja viem, že muž to so synom zvládnu, oni sú zohratá dvojka, toho sa nebojím. Vie sa postarať plnohodnotne. Možno len ten pocit odlúčenia sa Vianocami znásobí. Plus diéta po sekcii na štedrý večer :D Tak držte palce, nech sme do Silvestra doma 🙂
@vladi4444 hlavu hore, das si potom babo rovno pod stromček 🎁🎄😉
Kamoška inak rodila presne 24.a povedala, že mala pocit, ze to bolo úplne iné, ako inokedy. Proste vianočné 😁
teraz máme mobily, môžete watshapovat aj cely deň, prídu vás pozrieť... 😁 držím palce, mas to o chvilku za sebou 🥰🥰🥰
Ja som mala termin 23-25.12, dufala som, ze budem 24 vecer este doma, pri 2 detoch, no a potom dej sa co dej. Len som mala vysoky tlak a maly musel von 16.12., teda dali mi termin na vyvolavanie, mohlo to byt 16, ale aj neskor. A tiez mal zltacku, bol covid, strasne emocionalne obdobie, doma 2 deti. No vyvolavanie dopadlo tak, ze z 3 cm zrazu bolo 6, ked mi pustili vodu a do 45 minut sa drobec narodil a vdaka Bohu sme 22.12. isli domov. Ale bojovali sme so silnou zltackou. Takze to bolo ltt. Ale dnes, s odstupom casu viem, ze by sme to v pohode dali. Chybali by mi, aj ja im, ale zdravie je prvorade. Krasne Vianoce prajem 🥰
Ja som rodila 21.12 čiže štedrý deň som strávila v pôrodnici. Bolo nás tam asi 7cca pekne nám prichystali jeden stôl mali sme diétnu kapustnicu,rybu a šalát tiež diétne 🤣🤣🤣 pustili má domov 25.12, čiže sme si Vianoce urobili vtedy. Nič sa nedeje, nesmúť. Len nech pôrod prebehne v poriadku a bábätko je zdravé aj s tebou 😊 všetko ostatné sa dorieši potom.
Ako ste to zvládli? Už ste doma aj s bábätkom?
Ahojte dievčatá, zvládli sme to. Čakala ma však ešte väčšia rana ako len hlúposť v podobe Vianoc v porodnici - bábätko sa narodilo s rázštepom podnebia. Držte palce, aby sme to všetko zvládli.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@vladi4444 nebud smutna. Urobite si vianoce, ked pridete domov. 2.5 rocny to nevnima. Je mu jedno ci su vianoce 24.12 alebo 28.12.
Prajem krasny porod 😍