Kričali ste pri pôrode ?

jessica1122
8. dec 2019

Ahojte, chcem sa spýtat či ste kričali pri porode a ako dlho ste tlačili až kým vyšlo babo na svet 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sapetka
8. dec 2019

Presne. U kazdej zeny to je ine.

nickpick
8. dec 2019

@jessica1122 ja ano, som tichsi typ a vobec som si nemyslela, ze sa budem zvukovo prejavovat, ale pomohlo mi to pri tlaceni a sestra, ktora ma sprevadzala porodom ma povzbudzovala, aby som sa do toho oprela a kludne si zakricala, v tej chvilu mi to prislo prirodzene, tesne po porode som sa im ospravedlnovala, len krutili hlavami ze ved to je uplne normalne....😉tlacila som asi polhodku, rodila som prvykrat...

wena
8. dec 2019

U mňa tlačenie trvalo 5 min., na 3 kontrakcie bola malá vonku. A ja som nekričala ani neplakala, ale ja som mala veľmi ľahký a rýchly pôrod. Do nemocnice som prišla na 7 cm otvorená a absolútne bez bolesti. Do dvoch hodín bola malá vonku, nemala som ani epiduralku. A to som bola prvorodicka.

rebeka11
8. dec 2019

Kricala som skor pri otvarani sa, zvladla som za 1,5 hod sa otvorit z 0 na 10.. Tak to som kricala.. Samotne tlacenie baba bolo mozno 10 min. a to nebola najtazsia faza 😊. Vidis, kazda zena to ma ine dokonca aj kazdy porod tej istej zeny je iny.. Mam 3 deti 😅

sense
8. dec 2019

Kricat som nekricala a od vyvolavaniavporodu po dobu kym dieta vyslo von 48 hod... apropo ani dieta nekricalo

arcticcode
8. dec 2019

Moja pani si pred porodom slubila, ze nevyda ani hlaska. Ale kricala. Porod od odtecenia plodovej vody trval 5 hodin (prvorodicka). Samotne "tlacenie babatka" dokopy asi 40 sekund. Chlapcek vysiel na 4 velke zatlacenia

lenka2710
8. dec 2019

@jessica1122 ja som mala ľahký pôrod, bolesti som mala 17 hodín a malá bola vonku na tri zatlačenia, čo ležala vedľa mňa tá rodila 4 hodiny! Takže každá to má úplne inak 😊 Kričať som nemala kedy, ani klystír mi nestihli dať

sara07
8. dec 2019

nerieš či budeš kričat alebo nie , ked budeš rodit bude ti to uplne jedno , hlavne že tam nebudeš nadavat všakovako

tosomja
8. dec 2019

Myslim si, ze kazda zena pri tom tlaku vyda nejaky zvuk. 😉 a niekto dieta "vypluje" , niekto sa natrapi 😉 kazda ale prezije.

permanentka
8. dec 2019

ja som necitila ziadnu bolest tak som ani nevedela ze rodim a ze uz dieta ide von :D takze ani som nemala dovod kricat ci nadavat, zalezi od porodu 🙂

fadama
8. dec 2019

Kricala som ako o zivot. A na cele oddelenie. Kto vie kde ma az bolo pocut. Som strasna citlivka. Prvy a posledny raz som povedala......nikdy viac to nechcem zazit

janulka1802
8. dec 2019

Ja som kričala ale už úplne pred samotným koncom bolesť bola neznesiteľná už pre mna a vôbec sa za to nehanbím Dr so sestričkou zlaté boli absolútne to neriešili

lucia147852
8. dec 2019

Tiez som kričala. Ale keďže úzka panva a veľké dieťa mala som pocit ze mi trhá panvu od tela. Tlačila som skoro hodinu. Dieťa už nekricalo 😐 a neskôr som zistila ze veru v panve sa mi aj veci trhali. Mam poškodenú chrbticu. Ale každá žena to ma iné. Kamoška mala za 5 minút dieťa vonku. Ani nevedela ako. Veľa záleží od rozmeru panvy a veľkosti bábätká.

romi1019
8. dec 2019

Nevydala som ani hlasku, od prvej kontrakcie po porod 27 hodin, ale samotny porod trval 5 minut, na 3 zatlacenia bola vonku. Ked som bola este na cakacke, bola oproti na izbe zena, ktora vsetky kontrakcie prekricala(mala ich presne v intervaloch ako ja). Porod sa jej spustil skor ako mne a to kricala na celu nemocnicu. A to bolo pre mna ako prvorodicku napor na psychiku neskutocny. Tak som sa zaprisahala, ze ani nepipnem pri porode. Tak aj bolo 😁

laska201
8. dec 2019

4 porody.ale najlepsi bol 3ti v poradi.bez bolesti som si od pol noci pospala.o 5 rano ma riadne pootvarali prisli 2 bolesti riadne a maly na 3 tlacenia bol vonku o 5.25.ale 4 bol tiez rychly o pol 9 sme prisli pootvarali a o pol11 bola mala vonku.a najviac som sa bala nie kricania ale nohy k sebe.chcela som aby mi ich tam uviazali.

evalin88
8. dec 2019

Ja som nekricala, doktorka ma upozornila, ze tym "prichadzam o vzduch," ktory mi pomoze pri tlaceni, porod vyvolavany trval 4,5 hodiny a maly bol vonku na 3 zatlacenia ale bol drobec. Vela zalezi aj od prahu bolesti, ja mavam napr celkom silne krce pri MS, cize kontrakcie som zpociatku vobec nevnimala ako bolestive, ani som lekarke nevedela povedať, či sa už niečo začalo diať. Epidural zabral až na šite, keďže mi ho dali cca 20 minut pred, s tym ze porod potrva este cca 2 hodky a ze nam cas. Bola som prvorodička.

xjakubikovak
8. dec 2019

ja som uprimne myslela ze ma roztrhne od bolesti ale nekričala som neviem kde ste ostatne nato ešte popri tlačení zobrali silu 😀

francuzkano
8. dec 2019

presne, mozes kricat, ked chces, ale je lepsie nakricat kvoli tomu vzduchu. proste oberas sa aj o vzduch aj o energiu kricanim. ale az ti to ma pomoct, tak ruc, hehehe.

pribinak
8. dec 2019

Kričala som na celu nemocnicu a bolo mi to uplne jedno. Doktorovi to nevadilo, povedal, ze to patri k tomu.

emasss111
8. dec 2019

@jessica1122 ja som nekricala vyslovene.... pri posledných kontrakciach pred samotným tlačením som ako keby wrcala 🙈 to už ani nebolelo, skôr ma tlačilo všade, som nevedela, či to dieťa pôjde z dola, alebo zhora, fakt som myslela, že keď zatlačím, pozvraciam sa 🤪 inak samotné tlačenie som necítila, trvalo asi 2 minúty a doktor má musel brzdiť, že hlavička je už von, nech počkám a potom len zľahka zatlačím.....pre mňa tlačenie bola najľahšia fáza celého pôrodu, vôbec som nevydávala žiadne zvuky heh....inak celý pôrod bol fajn, šla by som takto rodiť hocikedy...a to som bola prvorodička...5,5 hodiny trvali bolesti ☺️

evalin88
8. dec 2019

@emasss111 mne doktorka povedala, vidime sa o rok, tak ste to lahko zvladli, nech ma kto robit na dochodky 🙂

evkamotka
8. dec 2019

Nie, pretoze pri tlačení som logicky zadrzala dych takze sa kricat neda. Na 4 zatlacenia bol vobku, trvalo to par sekund

zuzi0911
8. dec 2019

Pri prvej nie, tlačila som cca 30 minút. Lebo ako som do tlačila vrátila sa späť 😅. Pri druhej som ziapala, tak pôrod bol horší aj bolestivéjsi. A tlačenie tiež cca 30 minút pre tu istú vec 😅

bobula46
8. dec 2019

Mne sestrička poradila že mám pri kontrakcií zakričať že možno to bude lepšie. Tak kontrakcia prišla, ja som začala kričať a vybuchla som do smiechu 😂 neskutočného, prestala som aj tlačiť. Gynekológ, sestričky a aj manžel sme sa začali smiať, prešla ďalšia kontrakcia kedy som netlačila lebo som sa rehlila a na ďalšej som zatlačila a malý bol von, teda na druhé zatlačenie. Za mňa pôrod super, to kričanie mi nepomohlo, ľahšie sa mi tlačilo keď som sa sústredila na brušné svaly a nie hrdlo 🙂
Držím palce ❤️❤️

evuska135
8. dec 2019

No ja som len zopar zvukov vydala pri porode aj to hned sestrickt ze nemam, ze si uberam zo sil, tak som prestala a sustredila sa na tlacenie na 3 tie zatlacenie bol vonku 🙂

anjelaa
8. dec 2019

Nie, nekricala som vôbec. Deti boli vonku obe na tri zatlacenia, cca pár minút.

maminuska
9. dec 2019

Tak ja som po prvých troch pôrodoch považovala ženy čo kričia za hysterky. Rodila som potichu , aj keď som si myslela že niekedy umrem . Ale štvrtý pôrod m ukázal čo je karma zdarma , a teda som myslela že vydriapem stenu a teda ziapala som o dušu , čo mi hlasivky stačili . Doktor čo ma rodil na druhý deň za mnou prišiel a mi povedal že ešte hodinu mal zaľahnuté v ušiach 🙂

laska201
9. dec 2019

@evalin88 ja som tiez mavala krce pri ms.ze po porode uz ms nebyva taka bolestiva.u mna krce prestali po 2 porode odvtedy ms uplne bez bolesti.

merlin796
9. dec 2019

@jessica1122 kričala pri kontrakciach hlavne keď mi dávali infúziu aby sa to rozbehlo vtedy som dostávala čoraz častejšie bolesti a tlačenie super 2 min a bola malinká na svete;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre