Ahojte. Chystám sa na nákupy kozmetiky pre bábätko a chcela by som sa opýtať na Vaše rady a odporúčania. Preferujem prírodnú kozmetiku... prip. prírodné oleje / Ako Vám bábätko na to reagovalo? Počula som že aj v lekárni vedia namiešať olejčeky ...
Ďakujem za tipy
@mondicka odporúčam kozmetiku Navia. Používam a som maximálne spokojná. Majú aj detskú kolekciu - vyskúšala som detské kremiky aj masážne olejceky. Top kvalita. Tých prírodných značiek kozmetiky je teraz celkom dosť, tak je super, že je z čoho vyberať 😊.
nepoužívali sme a myslím že deti o nič neprišli...
Žiadne mydla, oleje nič .. Po okupkani v čistej vode natrieť s modrou indulonou a dobre. S malym tak fungujeme a super. Čím menej chemie od mala tym lepšie. Čo sa tyka prebalovania, na dupu sudocrem. Toť vsio a maly nema ani zapareninky, ani alergie, nič. 🙂
za mna jednoznacne havlikovu apoteku - stastny anjelik - mast (nikdy sme nemali zapareninky, ked sa jej aj nejaka vyrazticka ukazala, natrela som a na druhy den nebolo po nej ani stopy) a abrakadabra - olej do kupela.
a este dodam, ze nepouzivam ziadne vlhcene utierky, malicku umyvam vzdy v umyvadle.
johnsons sampon, ale len kvapku na vlasky,a potom uz len po kupeli natriet dietatko olivovym olejom. sudocrem na dupku a na pranie prasok Lovela
@mondicka moja kozmetika pre syna bolo bupi mydlo normálne tuhé, kupovala som dve pretože jedno som si brala do pôrodnice, obyčajnú modrú indulonu nám odporučili na zadok a tak isto aj po kúpaní natierať celé telo. Pre istotu som kúpila aj sudokrem no v balíku čo sa dostáva z pôrodnice bola vzorka a tá by úplne stačila.
Syn bude mať osem mesiacov a zatiaľ sa nám kozmetika nejako veľmi nelíši.
Netreba nič. Iba čistú vodu. To na začiatok stačí. Iba na zadoček Bepanthen, Sudocrem.
Mala ma rok, pouzivam len nechtikovy krem na ritku z weledy a sem tam mandlovy olej - pri masazi. Ziadne mydla, sampony, maste a kremy na telo.Vlhcene tie vodove - waterwipes, ak sa prave neda umyt.
Cista voda a bepanthen nic viac netreba. Ja som dostala vseljake prirodne aj neprirodne kozmeticke pripravky a aj som ho chcela ty natierat ked bol mini lebo sa supal. Ale strasne vrestal a furt bol cerveny z toho. Po par razoch som sa na to vytoto a maly ma peknu kozu. Nic mu netreba zbytocne davat
na ritku rybilka z lekarne - na predpis mas zlavu. vlhcene som nepouzivala, ved nam doma tecie voda. mala som z manufaktury neskor kozmetiku ale pocula som chvaly aj na tu weledu
@gayano mozem sa opytat KDE kupujes waterwipes? S akujem
mne sa najviac na začiatok osvedčila čistá voda a 1-2 kvapky gélu/krému (vtedy som používala E45). až cca po pol roku, roku som pridávala aj čosi iné ale vždy len v maličkom množstve. teraz je ozaj k dispozícii veľa zdravších možností, kde nieje toľko parfémov a prídaných konzervantov. v prípade záujmu, kuk na môj bazár- nemecká prírodná certifikovaná kozmetika, ktorá má svoj rad aj pre detičky a je to vhodné aj na suchú a ekzematickú pokožku (neobsahuje parfémy a syntetické konzervanty). aj teraz pri treťom dieťatku bude na začiatok určite len čistá vodička a 1-2 kvapky detského sprcháča, ktorý je na báze olivového oleja.
@mondicka ahoj zbytocne telicko zvykat na kadejake oleje maste a pod. Zo zaciatku sme kupali v cistej vode, neskor bupi mydlo. Krem odporucila dr a to excipliar a to sme nedavali casto. Sudokrem, modra indulona a nivea olej. Netreba prehanat. Kupovat postupne. Mam znacky co nam nesadli a kazde dietatko je ine.
@kulumulu123 v DM ich maju
@kulumulu123 v dm, tie trojbalenia (alebo stvorbalenia su to?🙂) inde som ich nevidela.
Baby vitality ste niekto zlozenie toho slavneho sudocremu? Ten ma teda or nechemickej kozmetiky sialene daleko... Na zapareniny obycajny sypany repik lekarsky. Staci uvarit silny can cca 4-5l naliat do kupela a okupat dieta bez akejkolvek inej kozmetiky. My sme dostali hrozny ekzem z pampersiek zadok ako dozreta rajcina cerveny sup repikovy kupel ina znacka plienky a o 2-3hod po ekzeme ani naznak 😀
Neviem ako vy ale ja chapem pojem prirodna kozmetika = ziadna Chemia. A okrem toho parafin je produkt vyrobeny z ropy = mnamka na detsku pokozku!!!!!!!! To iste parfemy v kremoch mydlach co samponoch cisty humus, tak ale dolezite ze mame vyvonane babatko 😜
Mňa oslovila detská kozmetika od Oriflame - 0+ vhodné pre novorodencov, žiadne zbytočné ingrediencie navyše, 95% ingrediencie prírodného pôvodu, neparfumované, vhodné na citlivú pokožku, pediatricky schválené, alergologicky a dermatologicky testované. Poskytnem aj viacej info, ak máte niekto záujem 🙂
caute, ja som prve tyzdne umyvala cistou vodou, teraz pouzivam len organicke mydlo a po kupeli prirodny olejcek, najlepsie vlastnosti pre pokozku babatka su organicky kokosovy olej. Preto teraz pouzivam 100% prirodnu znacku Bodhi www.bodhispa.sk/telova-kozmetika/baby-spa
výbornú skúsenosť mám s detskou kozmetikou od firmy Nobilis Tilia, je 100 % prírodná , certifikovaná a aromaterapeutická...za mňa zatiaľ top , čo som vyskúšala
moje deti reagujú na prírodnú kozmetiku veľmi dobre, zbavili sme sa suchých a podráždených miest 🙏
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ja som nepouzivala ziadne mydla,gely,peny do cca 6 mes, len v cistej vode, niekedy som pridala kamilky ked mal drobec ritku zapalenu....sem tam som pouzila klasicky aviril olejcek na masaz telicka... pozri manna mydla, to su prirodne mydla bez chemikalii a bordelu a maju aj zopar produktov pre deticky...ja som si od nich zvykla kupovat mydla a bola som spokojna, detske som este neskusala, ale rozmyslam nad tym....este sme pouzivali kyselinu mliecnu na predpis od dr a v lekarni ju namiesali ☺