Dobrý den mamicky,chcem sa spýtat kolko krat za den je optimalne kopanie dieta som v 35tyzdni a niekedy sa mi stane,ze kopne cez den aby par krat?mam sa obávat?Dakujem za radu
tak to ano bola som vcera malinka ma uz 2118g a je vsetko ok ale citala som ze moze babatko aj zomriet som prvorodicka tak sa bojijm ale dakujem za radu
prezivala som presne to iste 🙂 boli dni ked som normalne vyckavala na to kedy kopne a az potom som sa ukludnila. a ze naozaj boli chvile ked som bola vyplasena, ze nekope 🙂 . drzte sa a nech vsetko dobre dopadne 🙂
@lelesa ak sa ti zdá že "nekope" tak si poškrab po brušku a uvidíš ako zareaguje malinká. keď nekope tak spinká, oddychuje. ale aby si bola v kľude, tak poškrabkaj si bruško. môj malý tak reagoval, poškrabala som si bruško, a on sa pohol. bude to ok a nestresuje, malinká to cíti!!! 🙂
@lelesa mna tiez mala kopala menej. na kontrole v 39. tyzdni sa ma lekar opytal, ci citim pohyby dostatocne. povedala som ze menej.... hned ma poslal na hospitalizaciu a do vecera bola mala na svete. museli mi urobit akutnu sekciu, pretoze som mala uz aj patologicke ctg. takze urcite to netreba podcenovat 😒 tolko moja rada. ale ked si bola na kontrole vcera, tak si myslim ze je to OK.
(inak lekar mi povedal, ze tvrdenie, ze babatko ma uz menej miesta a preto sa hybe menej je hlupost 😕 dovtedy som si to myslela tiez)
dakujem za rady 🙂
Ahoj,aj moj maly v tom obdobi kopal menej,ale ked mas kontroly a citis aspon par pohybov ked sa koncentrujes a napr si pokyvas bruskom, poskriabkas alebo pohladkas alebo si das cokoladku ci nieco sladke,je to ok,vraj 10 akychkolvek pohybov je dostatocne a najlepsie je to monitorovat v rovnakom case. Ja prave cakam na porod maly teda kope riadne 🙂 uz sa iste pripravuje kedze termin sme mali v pondelok 🙂 Tak sa neboj,skus sa pri kontrolovani ukludnit,skus tie triky a mozesu spievat alebo sa mu prihovarat...u mna toto funguje 🙂
Ahojte, to s tým sladkým, mate teda pravdu, ja som si dala sladké a malá chce tuším vybehnúť 😀 😀 😀
noo, tak mna teda kope riadne 😀 až mám vlny pri kopaní na brušku.., zacinam 36tt a kopance su fakt bolestive a kope viac, ako ked mala viac priestoru 😝
Aj u nas sa kope o dusu a neni nad to, ked sa zacne prevalovat au 😀
@lelesa tak môj chlapček kope ako o život, hlavne rád kope do môjho žalúdka a pečene, ja to volám, že je na tanečnom krúžku, ja som čítala v knihe o matke a dieťati , že ak cítiš menej ako desať pohybov za hodinu, keď si ľahneš na pravý bok, tak to by mohol byť problém a treba kontaktovať lekára. držím palce nech je všetko ok 😉
ahojte, som prvorodicka - moje bejby sa hybe cez den v bruchu tak, ze ako keby sa tam prevalovala - t.j. obcas zacitim na bruchu taku tvrdu vydutinu - ako keby niektorou castou tela - asi nozickou - sa odtlacala od maternice. ta vydutina za chvilu zasa zmizne - je to normalne? mate take aj vy?
dakujem
suuzi
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@lelesa vobec nie. v tom case je uz babatku trosku tesnejsie, tak kope menej. aj mna maly kopal v tom obdobi len vecer ked som uz bola v klude. myslim, ze sa nemusis bat. navyse chodis na kontroly tak by urcite nieco zistil lekar keby babo nebolo ok