Kopanie bábätka v 35 týždni

lelesa
7. nov 2012

Dobrý den mamicky,chcem sa spýtat kolko krat za den je optimalne kopanie dieta som v 35tyzdni a niekedy sa mi stane,ze kopne cez den aby par krat?mam sa obávat?Dakujem za radu

demonique
7. nov 2012

@lelesa vobec nie. v tom case je uz babatku trosku tesnejsie, tak kope menej. aj mna maly kopal v tom obdobi len vecer ked som uz bola v klude. myslim, ze sa nemusis bat. navyse chodis na kontroly tak by urcite nieco zistil lekar keby babo nebolo ok

lelesa
autor
7. nov 2012

tak to ano bola som vcera malinka ma uz 2118g a je vsetko ok ale citala som ze moze babatko aj zomriet som prvorodicka tak sa bojijm ale dakujem za radu

demonique
7. nov 2012

prezivala som presne to iste 🙂 boli dni ked som normalne vyckavala na to kedy kopne a az potom som sa ukludnila. a ze naozaj boli chvile ked som bola vyplasena, ze nekope 🙂 . drzte sa a nech vsetko dobre dopadne 🙂

lalinko2010
7. nov 2012

@lelesa ak sa ti zdá že "nekope" tak si poškrab po brušku a uvidíš ako zareaguje malinká. keď nekope tak spinká, oddychuje. ale aby si bola v kľude, tak poškrabkaj si bruško. môj malý tak reagoval, poškrabala som si bruško, a on sa pohol. bude to ok a nestresuje, malinká to cíti!!! 🙂

veji
7. nov 2012

@lelesa mna tiez mala kopala menej. na kontrole v 39. tyzdni sa ma lekar opytal, ci citim pohyby dostatocne. povedala som ze menej.... hned ma poslal na hospitalizaciu a do vecera bola mala na svete. museli mi urobit akutnu sekciu, pretoze som mala uz aj patologicke ctg. takze urcite to netreba podcenovat 😒 tolko moja rada. ale ked si bola na kontrole vcera, tak si myslim ze je to OK.
(inak lekar mi povedal, ze tvrdenie, ze babatko ma uz menej miesta a preto sa hybe menej je hlupost 😕 dovtedy som si to myslela tiez)

lelesa
autor
7. nov 2012

dakujem za rady 🙂

tatianka79
7. nov 2012

Ahoj,aj moj maly v tom obdobi kopal menej,ale ked mas kontroly a citis aspon par pohybov ked sa koncentrujes a napr si pokyvas bruskom, poskriabkas alebo pohladkas alebo si das cokoladku ci nieco sladke,je to ok,vraj 10 akychkolvek pohybov je dostatocne a najlepsie je to monitorovat v rovnakom case. Ja prave cakam na porod maly teda kope riadne 🙂 uz sa iste pripravuje kedze termin sme mali v pondelok 🙂 Tak sa neboj,skus sa pri kontrolovani ukludnit,skus tie triky a mozesu spievat alebo sa mu prihovarat...u mna toto funguje 🙂

alena0305
7. nov 2012

@lelesa bábo kopká menej cez deň, keď sa hýbeš, chodíš- uspáva ho kolísavý pohyb, viac sa hýbe, keď chce mamina spať, leží - už v brušku sa mu strieda čas keď bdie a keď spí - obávať by si sa mohla keď by bola výrazná zmena v pohyboch - oveľa menej alebo oveľa viac.

alyze
7. nov 2012

Ahojte, to s tým sladkým, mate teda pravdu, ja som si dala sladké a malá chce tuším vybehnúť 😀 😀 😀

sonickav
9. nov 2012

noo, tak mna teda kope riadne 😀 až mám vlny pri kopaní na brušku.., zacinam 36tt a kopance su fakt bolestive a kope viac, ako ked mala viac priestoru 😝

alyze
9. nov 2012

Aj u nas sa kope o dusu a neni nad to, ked sa zacne prevalovat au 😀

biancarv
9. nov 2012

@lelesa tak môj chlapček kope ako o život, hlavne rád kope do môjho žalúdka a pečene, ja to volám, že je na tanečnom krúžku, ja som čítala v knihe o matke a dieťati , že ak cítiš menej ako desať pohybov za hodinu, keď si ľahneš na pravý bok, tak to by mohol byť problém a treba kontaktovať lekára. držím palce nech je všetko ok 😉

suuzi
19. dec 2012
Používateľ suuzi je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od suuzi.

ahojte, som prvorodicka - moje bejby sa hybe cez den v bruchu tak, ze ako keby sa tam prevalovala - t.j. obcas zacitim na bruchu taku tvrdu vydutinu - ako keby niektorou castou tela - asi nozickou - sa odtlacala od maternice. ta vydutina za chvilu zasa zmizne - je to normalne? mate take aj vy?
dakujem
suuzi

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre