Ahoj,som v 36 tt a uz ma pár týždeň trápia poslickovia,som druhorodicka. Dnes som mala styk s mužom a chvílu po ňom mi začali bolesti v krížoch a v podbrušku. Také vcelku pravidelne, ale krátke no dosť bolestivé. Dala som aj sprchu aj magnezium a zabralo to asi na 10 minút a opäť. Boli sme aj vonku a celý čas som to mala, tak cca 5- 10 minútové intervaly, no tie sťahy ttvali pár sekúnd. Potom to ustupilo a cítim iba aloby ma niekto dobre zmlátil, všetko také ubolené, kríže a spodok. každých cca 15minut sa objaví stah, ležím a som v kľude, magnézium opäť nezabralo.no tie sťahy mam stále i keď sa dajú vydržať, predýchavam ich sem tam , najmä ked idem cikať je to nepríjemný tlak odspodu. Je to tým sexom alebo sa takto môže rozbiehať porod? Určite su to poslickovia ale bojím sa lebo trvajú w trvajú... Máte skúsenosti?
sla by som na pohotovost
Mne sa takto rozbiehal porod
Ale na začiatku 36tt? Nechcem byt za histerku ak pôjdem na pohotovost zbytočne. Ale ak to v noci zosilnie, pôjdeme
Veď 36 je na pôrod fajn ale 38 by bol lepší. Išla by som na pohotovosť. Ak by ťa vedeli ešte 2 týždne podrzat....pohyby ok?
@hipuska pohyby cítim stále ,mam odspodu aj dosť vlhko, no nemám skúsenosti s plodovou vodou a prirodzeným pôrodom,keďže prvý pôrod som prenášala a bol vyvolávany. Tak som na vážky
No v 36 týždni už to môže byť aj začínajúci pôrod.Určite by som šla už teraz večer,radšej 2x zbytočne ako raz neskoro.
Ja som tak mala 36+5, tiež poobede sex a o 1 v noci už dieťa na svete. Kontrakcie začali do polhodiny od styku. Do nemocnice som prišla už otvorená na 4 prsty. Podľa mňa choď. Mne plodová voda neodtiekla vôbec, museli mi ju pichnúť, prepichli mi ju, keď som bola na 8 prstov a do pol hodiny už bol krpec vonku. Takže nečakaj, kým ti odtecie voda, lebo nemusí a keď už praskne, tak nestihnes dôjsť
Presne takto som ja mala pôrod, čím skôr pôjdete tým skôr to môžu ešte zadržať ale mňa chceli nechať rodiť už v 35, že to už môžem rodiť.
Choď na pohotovosť radšej. Si na začiatku 36 týždňa. Ak sa rozhodnú to zastaviť môže sa im to podariť. Lepšie skôr ako potom banovat ak by drobček nebol s pľúcami ešte ok.
Ďakujem vám, dala som si este raz teplu sprchu lebo som mala aj dost vlhko dole tak som sa bála a po sprche uz nič. Uz sa citim lepšie, uvidím co bude v noci ak by to zájtra znova začalo,pojdem sa dat skrontolovat
Ja som v 36 týždni porodila. Bolo mi divne a bolesti ako pri menštruácii. Nie veľké, iba občas . Išla som na pohotovosť a do pár minút som odrodila. Ja na Tvojom mieste by som šla na pohotovosť
@saraxyz dnes to je lepšie,iba take naťahovanie v slabinách a tak, no styku sa radšej vyhnem este na chvíľu , možno nakoniec mi neskôr dopomôže k spontannemu pôrodu 🙂
Uvidím tento týždeň co bude mám mať poradňu ,ci som viac otvorená alebo je vsetko ok
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ísť Na pohotovost sme uvažovali,ale nešli sme,ze počkáme co bude... Môže to byť žeby som sa otvárala alebo co? Raz to dole aj velmi silno pichlo,ze som musela zastať a predýchať