Koľko vám stačilo nacvičiť cn s aniballom?

17. aug 2022

Ahojte, cvičím s aniball, mám nscvicenych 25cm . Mám 4 dní do terminu. Koľko stačilo nacvičiť vám ? Alebo ak ste nacvičili 35, stačilo to ?😂

diaalex
17. aug 2022

S prvou 35cm
S druhou 34cm
S prvou ako prvodoricka že niekde dnuka 1 steh a teraz s 2 tiež dnuka 1 steh 🙏
Takže za mňa áno 🙂 druhá mala 3600g
Mne gynekológ povedal, že najlepšie je 30 cm a to úplne stačí 🙂

eba7
17. aug 2022

Nacvicene pri oboch porodoch 30-31 cm. Deti 3700g a 3550g. Bez poraneni.

kiki68
17. aug 2022

Lepsie nez nic, mne sa podarilo okolo 31cm, mala som par kozmetickych stehov, ziadny nastrih. Iba mini trhlina, neni tam ani jazva

kaca222
17. aug 2022

Odporúča sa max 30 cm

modro_zelena
18. aug 2022

Nestresuj sa číslom. Mne dula odporúčala neorientovat sa na čísla, len si proste nacvicit dýchanie, tlačenie a byt v pohode🙂 aj 25 je ok🙂

anavixy
18. aug 2022

Presne, nejde o číslo, hoci 34-35 je teda brutal výkon 😃 dôležité je nacvičiť si tlačenie, proste vedieť kam zatlačiť aby to malo efekt 🍀

autor
20. aug 2022

@modro_zelena áno jasné, dýchaním ho viem vytlačiť aj vtiahnuť, s tým som spoko. A posunula som sa na 27. TP zajtra, ale malému je v brušku zdá sa až moc dobre, nepýta sa von 🙂)

modro_zelena
21. aug 2022

27 je pekne číslo🙂 ja by som bola spokojná. Mne aniball prišiel práve včera tak o pár týždňov začnem cvičiť. Ako si myslela že dýchaním ho vieš vytlačiť? Len dýchaním bez nejakeho väčšieho tlačenia?

autor
21. aug 2022

@modro_zelena áno, keď sa na to sústredím tak aj pri väčšom číslo to kde v podstate samé. Prvý krát zatlačim a potom len nádychom sám vychádza von

anavixy
21. aug 2022

@modro_zelena to je spôsob “tlačenia”, vraj sa da dieťa aj vydýchnuť 😃 v uvodzovkach… teda to vytlacenie prebieha pocas vydychu, hlboky nadych a potom s vydychovanim akoby posuvat dieta von (neviem ci autorka sa pomylila alebo jej to funguje naopak 🙂). Klasicky sa tlaci inak, hlboky nadych, zadrzat dych a tlacit. Uvidite sama, co vam bude fungovat pri porode, ale na to vydychnutie by som sa velmi nespoliehala… bez namahy to asi nepojde a predsalen, aniball konci tam kde zacina… 🙂

autor
21. aug 2022

@anavixy ja viem že je to tak ako píšete, skôr som myslela že aniball pri väčších číslach už väčšina žien nevie "vytlačiť balónik len dychom" mne to stále ide, pokial sa úplne uvoľním. Pôrod je úplne iná vec, to mi je jasné :D

modro_zelena
21. aug 2022

@anavixy
@autorka
Áno práveže veľa som počula o tých pôrodoch bez tlačenia, ale to musí byt žena max uvoľnená a musí vedieť čo robí a mat to natrénované. Ale je fajn vedieť, že sa to naozaj dá 🙂 samozrejme za určitých okolnosti, nefandím si že pôrodim bez tlačenia ale to správne dýchanie je určite základ 🙂

anavixy
21. aug 2022

@autorka chapem vás, verim, ze viete ze porod nie je len tak 🙂 len ste pisali, ze pri nadychu ide von, co ma zaujalo, lebo “normalne” ma ist von pri vydychu 😃 tak som si to predstavila tak ze proste je to balonik ktory ma malo miesta tak vystreli sam 😄
@modro_zelena ono by to mozno aj slo, no vo vacsien porodnic vas proste vyzyvaju aby ste tlacili a nevydychovali… co zarucene funguje (ak viete kde tlacit, na co je urcite aniball super), ale je to namahave, mozno by to slo aj jednoduchsie ale ako pisete aj vy, na to tot reba mat nastavene aj v hlave a teda aj v zariadeni kde rodite 🙂 drzim palce 🍀

autor
21. aug 2022

@anavixy nie nie, nádychom sa aniball posúva von. 🙂 Neviem či ste s ním niekedy cvičili, je to aj v návode :D

anavixy
21. aug 2022

Ahaaa, to som nevedela… pri pôrode sa pouziva praveze technika vydychu, hlboky nadych na zaciatku kontrakcie a potom (namiesto zadrzaneho dychu a tlačenia) hlboky vydych uvolnena sanka a tym vydychom posuvat dieta von. Tak som si myslela, ze aj aniball je o tom 🙂 tak takto si to uz predstavit neviem 😄

kaca222
21. aug 2022

@anavixy autorka sa nepomýlila, aniball sa naozaj “vytláča” pri nádychu 🙂
Mne tiež ide sám von, stačilo sa naučiť dýchať a aj 30 cm samo vykĺzne keď sa človek správne nadýchne do bruška 🙂 len ho pridržiavam práveže aby nevykĺzol prirýchlo

anavixy
21. aug 2022

@kaca222 už sme si to ujasnili 👍🏻 Ja som hovorila o pôrodnej technike, myslela som si, že aniball je na tom istom principe. 🙊

anile12
27. aug 2022

34 a bábätko malo hlavičku 34,5. 4000g ani ranka 🙏🙏

autor
28. aug 2022

@anile12 škoda, skončila som na 27, opakovane som dala 25 najviac v poslednej dobe. Už s ním nemôžem cvičiť, zakaždým krvacam aj pri malých obvodoch...a celkom dosť. Žiaľ už je to moc prekrvenie. Som týždeň po termine :/ dúfam že aspoň technika bude stačiť ...

modro_zelena
28. aug 2022

Neskúšala si pred cvičením trosku sa naparit zospodu? Na zmakcenie… ta krv ti ide zvnútra či to sú nejaké drobne ranky?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre