Mali ste ten isti pripad ako ja mam ? Som 31tt a mala važi 1,200g No po pravde som veľmi chudunka moja váha bola len vždy 37kg možno na smiech ale tak to je bola som aj chudokrvna aj štitnu žlazu mám zníženú ale lieky už neberiem že vraj netreba 🙄 neviem prebrať nijak aj na injekcie som chodila každý druhý deň B12 a nepomohlo ani to ani tabletky peritol moja váha bola len vždy 37 max 38kg a výšku mám cc 152cm no a vážila som pred tehu 37kg a teraz 47 kg nevidno ani brušku moc nevidno tak sa obávam 😑
@kamca495 vaha miminka pri UTZ je odhadova. To ze ti povedali 1200g nemozes brat ako smerodajny udaj. Ak mas obavy tak navstiv prenatalnu poradnu alebo nemocnicu, aby ti lekar skontroloval miminko - ci je vsetko v poriadku. Ale pocas tretieho trimestra miminka naberaju najviac na vahe. Po 37tt dokazu ist aj o 100g hore za 1 tyzden. Ako si stihla a mala, asi moc nemozes cakat standardne miminko o 3700g 🙂
@kittykat22 nasa mala v den porodu odhad 1400 a realne mala 1370 v 29+0
@kittykat22 malé chudé žieňa malé dieťatko, neboj ešte naberie a čo ti na to lekári, nečakaj ale že bude mať pri pôrode 3kg,tp asi áno ty si nemala ci?
@kamca495 lebo ja som teraz riešila niečo pod. V 32 týždni mala vazila 1366g. Ležala som stým v nemocnici kde mi dali kortikoidy na vývin pľúc a infúzie. A lekári v nemocnici má strašia že dieťa môže byť postihnuté že nemusí mať dobre okysličenie mozog. Pritom mám všetky výsledky dobre ako prietoky, monitor krvný obraz tlak. S mužovej strany sú geneticky malé detičky tak ja dúfam že to je tak a bude geneticky menšia . A pri tvojej váhe by som sa neznepokojovala váhou bábätka je jasné že nemôžeš očakávať trojkilove dieťa
Mne pri príchode do pôrodnice namerali na sone 4010g a narodila sa s 3490g ... tie merania vedia byt dosť nepresne 🤷♀️
@vandica nevieš si prestaviť ako som sa stesovala, že má len 2400g, že aby bola v poradku lebo podľa toho by za posledný mesiac pribrala len 200g. Potom mi urobili akútny cisarak v celkovej narkoze a keď som sa zobudila a manžel mi na chodbe povedal, že má 3120g totálne som nechápala že či dobre počujem 😂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kamca495 a čo ti NATO povedali lekári ?
Na tu váhu babatka