Koľko ste nacvičili s Aniballom?

miskamichalka
7. sep 2020

Ahojte. Zaujima ma kolko staci na nacvicenie aby som sa nedotrhala? Som teraz na konci 38tt. a nacvicenych 28,6cm, no stale na konci zakrvacam :( som z tej krvi zufala... Viem, ze kazda zena je ina, kazdy porod je iny ale taka norma na uspesnost nenatrhnutia? Dakujem

mima1
7. sep 2020

Tazko povedat ja som pri prvom cvicila skoro do konca mala som tusim 32cm a aj tak som mala dva kriziky. Pri druhom som necvicila a tiez sitie 3ks. Ale obe deti skoro 4kg mali

18momo18
7. sep 2020

Ja som nacvicila 29.5, len raz sa mi podarilo 30, mala hmotnost 3.4kg a bez sitia 😉

mama_veronika
7. sep 2020

29 cm deň pred pôrodom. Dokopy som cvičila 4x 🤭 lenivec.

miskamichalka
autor
7. sep 2020

Takze tych 30cm by bol ideal co? ... Ach jaj ta krv ma velmi odradza od cvicenia

sisaka
7. sep 2020

Nic som necvicila, tiež 3,4 kg bez potrhania a to som už mala predtým epiziotomiu a bola veľká šanca, že sa to tam natrhne

lucynecka
7. sep 2020

Ja len 26 cm, ale bola som druhorodicka. Malá mala 3,5 kg a bola som bez zraneni 🙂

silver84
7. sep 2020

@miskamichalka
prvorodeny: 3300g, obvod hlavy mal 35cm, nacvicenych som mala len 26 (narodil sa 38tt+2), len jeden maly kozmeticky steh, pre istotu ako povedala doktorka.
pri druhom porode som ani necvicila s aniballom a to uplne bez poraneni.

bbebe
7. sep 2020

25cm a 2stehy

sara07
7. sep 2020

to máš dost náhodou, hlava hore, ja som nestihla cvičit nikdy a tretie aj druhe 2 minikozmetické štichy aby som to nemala rozstrapkané 😂😂citujem ,pri prvom nastrih masaker, a potom do pohody
to máš lepšie ako nič nacvičené, dá sa aj bez anibalu byt bez šitia, je to aj o gyn nielen tebe
držím palce dobre bude

kiki68
7. sep 2020

Ja s epinom som 32cm dala den pred porodom. Poranenie na par stehov ,trhol ma malinko rukou, isiel na supermana. Inak by som nemala nic. Ako ani jazvu z toho nemam. Vnutri uplne bez poranenia.

flowerbomb
7. sep 2020

25 cm a dva vnutorne stehy.

vilma7
7. sep 2020

28 cm

miskamichalka
autor
7. sep 2020

@vilma7
@flowerbomb
@kiki68
@sara07
@bbebe
@silver84
@lucynecka
@sisaka
@mama_veronika
@18momo18
@mima1
zlateee ste ! dakujem za odpoved a aj ste ma povzbudili... budem sa snazit cvicit dalej alebo minimalne udrzat ten obvod co mam ♥ o chvilu by som mala mat po... tak sa ozvem, ako to odpadlo mne 🙂

sofinka1301
7. sep 2020

Pri prvom som nacvicila okolo 26cm žiaľ nestihla som viac keďže som rodila v 37tt a museli ma nastrihnut keďže sa malý zasekol v pôrodných cestách. Mal 4000g a 52cm

lucinka1988
7. sep 2020

@miskamichalka ja 29cm a synček mal obvod hlavičky 35cm. Žiadny nastrih ani poranenie som nemala..Maly mal 3300g

angelovka
7. sep 2020

Ja 28 a 2 male povrchove stehy,take len prasklinky mi zosil.

blumie
7. sep 2020

Ja len 27,5cm a mala som 2 vnutorne stehy, zvonku bez zranenia a bez nastrihu. Babo malo 3,9 kg cize dost 😄. Ja som inak krvacala skoro vzdy nad 26cm zvnutra. V strese som z toho cvicenia bola velmi (urcite viac ako pri porode) a teda to co mi krvacalo pri cviceni, zakrvacalo aj pri porode ani som to necitila v tom vsetkom zhone.

kataka10
7. sep 2020

@miskamichalka mas nacviceny dost celky obvod. Nestresuj sa. Ja som mala 26cm a porodila som bez nastrihu, iba 2 vnutorne stehy. Takze v klude uz iba udrzuj co mas 🙂

mama_veronika
7. sep 2020

@miskamichalka Veď to máš krásne číslo🎈 to zvládneš. Moja malá sa dokonca narodila v plovodom obale, takže ja som raz taký obvod tlačila 😉

miskamichalka
autor
7. sep 2020

@mama_veronika :O tak toto je siiila.... vynimocna vec pri porode 🙂

evinka3007
7. sep 2020

Nacvicenych 30 cm, maly mal 3,8 kg a pozasivana krizom krazom 😂

ckatka
7. sep 2020

Dakto mi hovoril.ze telo sa par dni pred porodom tak nejak viacej "podda" a ten nacviceny obvod ti môže zo dňa na deň riadne stúpnuť. Tak nevesaj hlavu cvic a hlavne si nechaj dobre zahojit tie ranky co tam máš teraz. Odporúčam Ialuna čipky s kyselinou hyaluronovou.
Keď budeš mať ranku, budeš to tam mat "nacate" a skôr to.povoli ako zahojene tkanivo

mama_veronika
8. sep 2020

@miskamichalka v ČR už celkom bežná 😊 možno keby na Slovensku rutinne neprepichávali vodu, tiež by sa takto rodilo viac detí 😊

beronsche
8. sep 2020

@miskamichalka neupinaj sa na cm a necvic, ak krvacas... pri porode sa telo vplyvom hormonov uvolni, to nie je vobec take iste, ako pri cviceni..
Riziko porodneho poranenia sa zvysuje pri vyvolavanom a pri riadenom porode.. Riad sa vlastnym telom, vyber si porodnu polohu a porodne poranenie eliminujes.. 😉 Drzim palce!

extempore
8. sep 2020

Zaujimalo by ma ako rodili ženy tisícky rokov pred nami bez tych balónikov, ktore su akurat na vyťahovanie penazi z mamičiek, ktore sa boja pôrodu... 🤣🤣🤣🤣 celým Anibalom si uzeniete akurat tak nejaku infekciu...

mama_veronika
8. sep 2020

@extempore Ti povedal kto? 🤦‍♀️Ty infekcia 🤭Keď neviem, tak sa radšej nevyjadrujem. Už tisícky rokov pred nami učili ženy že mlčať je zlato😉 Pred tisíckami rokov nebola ani EPI dnes je. Pred tisíckami rokov ženy nerodili v pôrodniciach, dnes rodia🤦‍♀️

kataka10
8. sep 2020

@extempore a ty vies odkial, ako rodili zeny TISICKY rokovo pred nami?! O tom totiz netusia ani historici. 😆😆😆

extempore
8. sep 2020

@kataka10 jasné, určite trénovali po večeroch pred telkou s anibalom :D aspoň nebud smiešna.

extempore
8. sep 2020

@mama_veronika moja milá, ukľudni sa. Pár rokov dozadu nikto ani v päte nemal nejaký anibal a deti sa rodili. A kým budeš vyskakovať, skús sa informovať u niekoho, kto aspoň chodil okolo medicíny o tom, ako ľahko sa dá zaniesť infekcia do rodidiel, zvlášt keď autorka príspevku písala, že krváca, z čoho usudzujem, že má na sliznici trhlinky. Aj ja som bola v pôrodnici s jednou takou chytrou - čo kričala na doktorku po pôrode, už na izbe, že ako si dovolila ju nastrihnúť, že ved ona natrenovala s tým balonikom 32 či koľko cm. A doktorka ju uzemnila s tým, že ju nestrihala ale že sa potrhala až po konečník. No ale keď vás tu poniektoré baví vyhadzovať peniaze... vaša vec 😀

mama_veronika
8. sep 2020

@extempore Predstav si, že mi Aniball odporučila PA a aj samotný gynekológ. Dokonca v pôrodnici čo lekár, to priklonený k Aniballu. Takže mi tu nepíš tieto drísty. Na balónik sj nasadzuješ kondóm. Pred každým použitím sa balónik sterilizuje. Vidiš, mne napr. Aniball pomohol 😉 Milujem ľudí čo sa neustále ohrádzaju čo bolo pred XY rokmi 🙄 to je také jednoduché, vieš 😉🤷🏼‍♀️
Btw.:moje peniaze, kúpim si čo chcem a také ako ty je po tom akurát dve veci 🤦‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre