Babenky dnes som mala ultrazvuk a doktorka mi povedala ze maly ma 3500 gramov a datum narodenia predpoklada skor o tyzden cize priblizne by som mala rodit o dva tyzdne. Myslite ze priberie natolko ze bude mat cez 4 kila? Kolko pribera posledne tyzdne? Chytila som panicky strach ze priberie natolko ze budem musiet rodit cisarskym co by som nerada.
Je pravda, že v posledných týždňoch bábätko už len priberá. Ale presnosť určenia hmotnosti cez ultrazvuk, je obyčajne plus, mínus 500 g. Takže to nemusí byť až také strašné..No a keď nechceš, aby veľmi malé naberalo na váhe, tak už tieto posledné dni vynechaj veľmi kalorické jedlá a sladkosti. Napr. šľahačku, keksíky, 😉
Cislo, ktore ti povedala lekarka na ultrazvuku je len odhad, takze sa kvoli tomu moc nestresuj. U mna sa pomylila lekarka v nemocnici o cely kilogram...Maly mal namiesto 4,6 kg len 3,6 kg...kapanek trochu vacsi rozdiel. Neviem, ako u vas, ale u nas rezali az pri vahe nad pat kilogramov, takze som mala stastie.
No, na toto Ti asi nikto presne neodpovie, moze pribrat na 4kg ale vobec ani nemusi, ale podla sona je ta vaha len orientacna, on moze teraz mat aj len cca napr. 3200g, takze tych 3500 moze mat pri narodeni, ale zase na druhej strane uz teraz moze mat viac, oni aj pisu ze vaha je cca taka a taka +- tolko a tolko g. A zase aj vacsie dieta sa da porodit aj normalne nemusi to byt cisarsky, zalezi od stavby tela matky a hlavne stavby a poddajnosti panvy, aj ked je jasne ze mensie dietatko sa porodi trochu lahsie 🙂. Neboj, hlavu hore, mysli pozitivne a vsetko bude tak ako ma byt. 😉 😎 😅
na to ako v poslednych tyzdnoch babo pribera strava nema vpliv podla mna. Ja som jedla pri druhom to co pri prvom a rozdiel medzi nimi vyse kila. U mna strasili ze druhy bude vacsi ovela ale ja som neverila doposledku. Az ked ho vybrali a pocula som vyslednu vahu mojho nie najmensieho brucha (4200g) tak v duchu neveriacky si opakovala "si pašak takeho maca si porodila" muz vytazoslavne na mna zmurkal ze sme to zvladli bez cisara a pritom prvy z dovodu KP bol cisar. Takze sa neboj ak nebudu komplikacie cisarsky neurobia. Vela stastia a co najmenej bolesti a obrovskej radosti zo zdraveho babatka
mne 2 hodiny pred porodom odhadovali vahu babatka na 3900g a mal iba 3430g 😀
no pokial to bolo merane na Kramaroch tak by som to brala s velkou rezervou, mne maly vazil jeden den 1600 a za 24 hodin mal o pol kila viac 😀 asi kysol 😀
mne povedali na sone 2 dni pred porodom ze maly ma nieco cez 4 kg a ked sa narodil mal 3250g takze to treba brat z rezervou 🙂 🙂 🙂
@lulu19 baby my sme mali v 30+3 1480g a včera 33tt že ma 2200g neverím že pribrala 700g za 16 dní
@miskachrumka ja som v 30tt mala 1524g a v 33tt 2400takze môže to byť
Ahojte ja som v 30tt a včera mi lekár povedal že mala má 1210g koľko cca bábo priberie za dajme tomu týždeň ? Lebo bojím sa že porodim skôr keďže mi to povedal že musím iba ležať.
@maria12fifo24 Viem že už to bolo dávno ale prosim s akou váhou sa bábo potom narodilo keď malo v 33tt 2400g 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ja som bola dva týždne pred pôrodom už v pôrodnici, ked som tam prišla mi povedali, že má 2500gr, po dvoch týždňoch povedali 3100gr a deň na to sa narodil a mal 3300gr 😀