Ahojte, mám otázku začala som cvičiť s aniballom a zaujíma ma, ze koľko najviac nacvicit? Na oficiálnej stránke aniballu a aj v prirucke píšu 25cm. Ale citala som teraz taky článok, kde píšu 30cm. Teraz mám zmätok, že ako to vlastne je?Čím sa mam riadiť? Nemôžu ostat nejaké trvale následky, pri nacviceni nad 30cm? Niektoré ženy ,že až 35cm dali. Písala som aj do skupiny aniball - epino, ale tam nik neodpovedal, preto sa pýtam tu.
@alexandramb no mne aj porodnik povedal ze aspon tych 30 by bolo dobre nacvicit. Natrenovala som 36 cm a rodila som nakoniec akutnou sekciou 🙈
@andrejka1212 36cm....ty kks😃 ja som dala 27 a som bola hotova😄 za ako dlho sa ti podarilo tolko nacvicit?
@alexandramb ja som cvičila denne 1hod, kazdý deň som prešla po 2cm vsetko čo som už mala nacvičene, az tak som začala pridávať 1cm navyše.
Nacvičila som 36cm, maly mal 37cm, a 4430g, porodila som ho bez poranenia bez nastrihu.Po pôrode som ani nevedela že som rodila, zo spodu ma vobec nič nebolelo, po pôrode bol taky pocit ako cvičenie s anibalom o 1cm navyše..
Minulý rok som znova rodila , a musela som znova začať cvičiť od začiatku😅a uz som len 30cm dala, malý mal 4kg, tiez bez nastrihu a bez poranenia som ho porodila.Za mňa super vec, bez toho by som určite nešla rodiť, ale už ani nechcem..prvý pôrod som mala bez anibal pred 21r, a je velky rozdiel
@alexandramb nacvicila som 30. Porod bez poraneni a jedineho stehu…
Ja som dala ledva 23cm, potom som už stále krvácala, tak som sa na to vyprdla. Nakoniec bol synček aj tak veľmi veľký a pôrodník vravel, že by som musela nacvičiť aspoň 35cm, aby som skončila bez šitia..
@alexandramb podľa mňa nie je dôležité koľko CM nacvičiš, ale skôr o to aby si si vyskúšala sposob akým to máš tlačiť... Ja som pri oboch tehotenstvach nacvicila Max 20cm, čo je teda žalostne málo... Prvý pôrod dcéra 2950g - rutinný nastrih... Druhý pôrod synček 3760g bez poranenia.. v mojom prípade mi pri druhom pôrode masirovali hradzu, prikladali horúce obklady aby som sa nepotrhala... Pri prvom pôrode proste bol nastrih, aj keď možno vôbec nemusel byť.. veľa závisí od doktora,ktorý bude pri pôrode.. držím ti prsty nech máš šťastie na takého, ktorý sa bude snažiť spraviť všetko preto, aby poranenie nebolo žiadne alebo teda čo najmenšie 🙂🙂 to zvládnes
@greta2017 ani neviem ono kazdy den som pridala 1-2 cm tak to slo. Od ukoneceneho 36. tyzdna som cvicila kazdy den, s tym ze som mala par dni pauzu, ked sa mi urobila mala ranka co krvacala.
ja som necvicila a porodila som bez sitia a nastrihu
Pri prvom pôrode som nacvičila 31cm, mala som jeden steh, že na pamiatku. Pri druhom som stihla nacvičiť len 26cm, ale aj tak stačilo, i keď bábätko bolo väčšie ako pri prvom. Mala som nejakú malú trhlinku, ktorú vraj nebolo treba ani šiť, ale radšej mi tam dali jeden steh, vraj sa to krajšie hojí zošité 😊
Ahoj pisu 25-30 cm je dobry progres ako priprava na porod, naucit sa zvladnut pocit tlaku, palenia,.. a vsetko si zena tak nejak na necisto bez stresu odskúša a trenuje. Gynekolog vravel ze tych 30 je taky ciel ked som zacala cvicit prvy krat tak 23 cm uz bol max level teda riadne odrtpeny tréning po 2 hodinach 😄 a vravim si ze neni mozne viac,,, cvicila som kazdy den skor ako strecing, nafukala som 8 stlaceni ,vytlacit, 10,12,14... postupne takto vytvarat tlak zakazdym navysenim pockat az predycham a dokazem sa uvolnit z toho neprijemneho pocitu a potom vytlacit... Vzdy som isla odzaciatku takuto postupku pri tom, vyhradila som si cas na cvicenie nie len nahananie sa za cm, potom ked som uz cvicila 29 cm tak som cvicila obden, teraz cvicim 33 cm a vpohode bez toho aby som vobec citila neprijemny pocit ci hradzu, a cvicenie zaberie par minut, svaly panvového dna sa skladaju aj z tkaniva ktore sa neda ovladat volou čiže naozaj je pre ne platne to mechanické strecovanie, akonáhle sa s nimi nestrecuje stiahnu sa spat do povodneho stavu, preto je dolezite pred porodom posledne dni aj keby 10 min za den len ponatahovat a udrziavat tu maximalnu hodnotu ktoru vie zena dosiahnut, odporucam pit malinik a alchemilku velmi pomahaju na uvolenie svaloviny v panvovom dne a ulahci vam to natrenovanie kedze tie cesty sa kazdym dnom pomalicky budu uvolnovat, ja pijem minimalne 3 sialky denne malinik (aj tinkturu z malinika) a alchemilku 1 krat, dufam ze ten cas a vsetko nepríde nazmar a podari sa mi vyhnut cisarskemu
@hankaa19 ďakujem za tip, čaje pijem obidva 2x denne, ale malinnik teda pridam ešte navyše 🙂 pre mňa by bola sekcia vykúpenie, veľmi po nej túžim, ale bohužiaľ nie je mi umožnena. Preto robím všetko teraz preto, aby som sa aspoň pokúsila vyhnúť sa poraneniam pri pôrode 😏
Caute doplnam info, dnes mam za sebou porod malinka vonku na 2 kontrakcie - jedna hlavka druha pliecka, doktora nakolko vedela ze cvicim s anibalom vravela ze nech zatlacim tak ako pri cviceni s nim, takze som presne vedela ktore "svaly" ako pouzit a kontrakciu riadenym silnym vydychom vyuzit po celu dobu asi na 3 nadychy, bol to uzasny pocit pocut od nej tu motivaciu ako to funguje a mala isla von, potom teda pockat na druhu kontrakciu a presne to iste a mala vonku 🤗, ked skusali ci mala zostupi pri 10 cm do porodnych ciest ze je to ready na sal tak som mala zatlacit ako na wc a vobec mi to neslo tak som to prvy krat urobila zle skor z takym krcom krikom cez zuby v kontrakcii bez dychu cize druh krat uz som sa riadila tym co ma opravili a ked zostupila islo sa na sal a tam uz ako balonik 😂 fakt mi ten nacvik. Pomohol ai natrenovat ktore svalstvo ako vyuzit s vydychom a teda aj natrenovane cm. Spravili svoje pri vahe 3810 g a takom rychlom prechode cestami 😊 pri takych sialenych kontrakciach z vyvolania by som nevedela ani prd co robit a teda zistovat to uz na ostro by asi nebolo prijemne ani pre mna ani pre personal. Ktory mi pomahal s pôrodom, nelutujem cas straveny s predporodnou pripravou 👌 odporucam
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nuž nacvičila som 23 CM a môj drobec mal hlavu 37🤦🤦