Koľko ma môžu nechať prenášať?

25. okt 2024

Koľko dní ma môžu nechať prenášať ak už v 38tt váži 3800g? Porod sa zatiaľ neblizi ani náznakom podľa lekárov. Viem že normálne sa môže prenášať 14 dni po termíne ale tak isto to platí aj keď je babo väčšie ? Alebo najneskôr na termín bude vyvolávanie pôrodu? Ďakujem

pribinak
25. okt 2024

Prenášala som vyše týždňa. Ale tvoje bábätko nie je väčšie, to je normálna váha

sara07
25. okt 2024

to je normálna priemerná váha, lepšie ked sa to samé rozbehne, však chodiš na pasy , sono mudr ti povedia lepšie

benimnadir
25. okt 2024

Mňa nechali trápiť 11 dní, zatiaľ nemáš bábo nejaké obrovské, to je normal váha 🙂

rurutiax
25. okt 2024

Lenže tvoje bábätko pravdepodobne toľko ani nemá.😉 Mňa tiež vždy strašili na sonách, aká bude veľká, lebo podobnú váhu aj mne hovorili a to som mala ešte pár týždňov do termínu. Bála som sa ako prvorodička. Nakoniec som mala vyvolávaný pôrod kvôli vysokému TK v 41tt a dcéra mala sotva 3500g, keď sa narodila.

blaazi
25. okt 2024

To je odhadovana vaha. Realne moze byt ina, kludne aj mensia.ja som vahu vediet napr. nechcela, pokial to nie je 5kg, takto nie je podstatne.

vevesh
25. okt 2024

"Vacsie babo" je nad 4500g....plus odchylka sona 5-10%, je kludne mozne, ze babo ma od 3400-4200g zaokruhlene. Aj keby malo 5kg, nemyslim, ze by nejako zasahovali do zdraveho tehotenstva, maximalne by naplanovali sekciu...🫣🫣

gabsisi
25. okt 2024

Len tá ukludnik, tiež som mala odha v 38 týždni 3800 g. Rodila som 41+5 a váhu mal pri narodení 3700 g

colsami
25. okt 2024

Ta vaha je normalna, a okrem toho to je len priblizny odhad, ktory je v tomto tyzdni s toleranciou +- 500g.
Takze bud v klude.
A realne nechavaju prenasat max tych 10 dni, niekde do 14, ale to malokedy... Takze bud uplne v klude. Navyse si "len" v 38, takze mozno este do terminu stokrat porodis, neviem preco uz riesis prenasanie 😁
Nech Ti vsetko dobre dopadne.

januska12323
25. okt 2024

Váha je normálna. Pôrod sa vyvoláva keď sú zlé prietoky alebo iný zdravotný dôvod na ukončenie tehotenstva. Troška lepšia váha na to nemá vplyv.

zuzanockamt
25. okt 2024

To máš v pohode váhu. Ja som bola na kontrole 39+0, dieťa malo v ten deň podľa sona 4280g. Narodilo sa ešte v ten deň (na kontrole doobeda nebol ani náznak blížiaceho sa pôrodu) s váhou 4270g. Pôrod bol extrémne rýchly. Na kontrole mi povedali, že ak sa nenarodí v termíne, prenášať nebudem. V tehotenskej knižke som mala červeným poznačené hneď na prvej strane, že pôjde o hypetrofického novorodenca (tí sú nad 4 kg, takže ty si úplne v norme).

tanyan
25. okt 2024

Ja som celý čas vedela, že dieťa bude väčšie a lekári to vedeli tiež. Hospitalizovali ma týždeň po termíne a začali postupne vyvolávať. Dcéra sa narodila teda 9 dní po termíne s mierami 4430g a 60cm - prirodzene s vonkajším nástrihom a zašívalo sa iba to, čo bolo nastrihnuté.

deti95060810
25. okt 2024

susedu nechali prenášať viac ako 2 týždne... plodová voda bola zelená a nepríjemne zapáchala.

jomarch
25. okt 2024

@rurutiax ja to iste, posledne 3 mesiace som pocuvala ake je moje dieta velke, ma velku hlavicku, bude to problem pri porode a pod., dokonca mi kvoli tomu robili aj nejake testy navyse, ze preco je vahovo tak popredu. ked mi po porode povedali miery, tak som si najprv myslela, ze mi vymenili dieta 🤣🤣🤣 vazilo tolko co podla sona vazilo niekedy v 36tt...rodila som 40+2.

bianka33
25. okt 2024

Mne den pred pôrodom namerali váhu cez 4 kg a drobec mal 3,5 kg.

petamich
25. okt 2024

@jomarch no a niektorym z nas sa to aj potvrdilo 🙂 moj lekar mi 6-tyzdnov pred porodom vravel, ze toto by tlacit nechcel a mala som ho pocuvnut 4470g a extra velka hlava, rodila som 9 dni po termine (a to mi v piatok na kontrole nemocnicny gynekolog tvrdil 4000g, do pondelka pribral evidentne, ono tie odchylky zial mozu byt oboma smermi, tym lepsim aj horsim)

luliu
25. okt 2024

Obe deti som prenášala, pri oboch začali vyvolávať pôrod po 7 dňoch.

pininka1
25. okt 2024

No ja som ten opačný prípad, namerali mi 4500g a na druhy deň sa narodil s váhou 4650g

jomarch
25. okt 2024

@petamich tak to ma mrzi a obdivujem ta, ze si to dala!! 🙏🏼🙏🏼

petamich
25. okt 2024

@jomarch uz som veru nemala na vyber 😂 vraj sa nedal naspat zatlacit, my zeny toho vela zvladneme, ked treba a dnes uz je to "historka", moj muz po celej rodine chodi a rozprava, ze si myslel, ze "ona to neda, ona to neda" 😅 takze ja vsetkym zenam zelam, nech to maju opacnym smerom vzdy tu odchylku 🤞🏻

simona_letova_b
25. okt 2024

Myslím, že nechaju prenášať,a toto ich vazenie cez sono netreba brať vážne. Sú prípady ked malo byť bábo 4 kilove a nemalo ani 3 kg. V každom prípade, ak aj bude mať 3800g neboj sa. Zvládneš to ♥️ Držím silno palce. Moje druhé - syn sa narodil mal vyše 4100g a dopadlo to oveľa lepšie ako pri prvej dcérke, ktorá mala 3600g. Syn sa mi narodil 5 dni po termíne. Vypýtal sa sám, len som mu trošku pomohla prechádzkou do kopca daný deň.

adabise683
25. okt 2024

@rurutiax mozem sa prosim ta opytat aky tlak si mavala ze to bol dovod na vyvolanie ? Mala si ho odzaciatku vysoky?

lienka.7
25. okt 2024

@autorka mne napr.hned doktor povedal, že prenášať nebudem a to mala malá "iba" 3260g. Rodila som 40+2. A to mi v pondelok (TP som mala v nedelu) na poradni povedal, že zajtra ráno sa vidíme a porodime. A aj tak bolo.

andrea2323
25. okt 2024

@deti95060810 to už sa z akých dôvodov preboha robí v dnešnej dobe, že dva týždne? Už rozdiel medzi úmrtnosťou prenášaných detí medzi 7. a 10. dňom je +5%, a to chce niekto takto hazardovať so životmi?

rurutiax
25. okt 2024

@adabise683 Celé tehotenstvo som mávala vyšší, okolo 135/85, ale nič som nebrala. Po termíne sa začal ten tlak ešte zhoršovať, cítila som sa zle, nohy som mala spuchnuté a bola som hospitalizovaná TK 160/95 a nasadili mi lieky na tlak. Tým, že som bola aj po termíne, tak radšej vyvolali.

adabise683
25. okt 2024

@rurutiax dakujem za info ... ja mam tiez trocha vyssi ten tlak ... hlavne spodny nad 80 casto (aj ked doma v klude meriam) ... zatim som este len zaciatok 37tt ... lieky zatial nemam tak som zvedava co na dalsej poradni povedia ... nohy a ruky mi viac zacali opuchat a mam aj tehotensku cukrovku (tam si hodnoty strazim dietou) ... ako hospitalizacia by mi az tak "nevadila" ale vyvolavaniu by som sa rada vyhla ... skusim si este cesnak davat ... snad sa mi to aspon zhorsovat nebude

rurutiax
25. okt 2024

@adabise683 No ja som aj bola rada, že vyvolali, lebo tie posledné dni už boli naprd. Malá sa vôbec nechcela pýtať na svet, bola som po termíne po IVF, ani náznaky na pôrod a krčok úplne zatvorený vysoko hore a dlhý. Skúšala som všetky babské rady na vyvolanie pôrodu, ale nič nepomáhalo.🙈 Zabrala až vyvolávačka, ale ten krčok just nechcel povoliť a rodila som 23 hodín.

adabise683
26. okt 2024

@rurutiax fuha tak to si mala narocne ... ale hlavne ze je babatko ok ... ja som tiez po IVF ale krcok sa uz skracuje a uz je aj naznak otvarania ..tak verim ze to pojde dobre ... hlavne aby bola zdrava 🥰 nech sa vam dari !!! 🍀🍀🍀

martul
26. okt 2024

Prenášala som 14 dní.
Tvoje bábätko je úplne v norme na 38 týždeň. To
Vôbec nie je väčšie.

tamta
26. okt 2024

Neviem no, na 38tt je odhadovaná vaha podľa mna dosť vysoká. Moja mala 3830g v 41+2.
U mna to bolo tak, ze ma gyn zobrala na najpresnejšie sono ake v nemocnici mali kvôli presnejšiemu odhadu vahy. Vravela, ze ak by odhad bol 4000g+, navrhla by uz vyvolavanie.
Nakoniec bolo vyvolavanie až v 41+2, nebolo nutné skôr, odhadovaná vaha nebola cez 4kg.

lilke
26. okt 2024

Vyjadrím sa len k hmotnosti bábätka. Nie každý lekár na sone vie dobre odmerať bábo. 1mm na sone je rozdiel tuším 300g.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre