Klesnutie bruška

mysiacik212
22. okt 2013

Babuľky, neviem, či si to namýšľam, alebo sa až príliš sledujem, v poslednej dobe máme koopec starostí, a akosi mám pocit, že mi padlo bruško dole...v praci mi to povedali už dve kolegynky...snažím sa na to nemyslieť a niečo si privolávať, ale nemáte s tým niektorá skúsenosti? aj krize ma zacali viacej bolieť, aj na záchod každú chvílku..:/

alexandra1104
22. okt 2013

ahoj..mne spadlo brucho 2 mesiace pred porodom a tym prisli hrozne bolesti chrbtice...a zachod to bola cista katastrofa ked som kdesi sla som musela furt kdesi hladat 🙂

mysiacik212
autor
22. okt 2013

@alexandra1104 presne, aj aj to tak mam, chrbtica..kks aj ked lezim ma boli...co predtým nebyvalo..a na zachod..v noci sa bojim otvorit oci, bo som stale na zachode..a rodila si na cas?

alexandra1104
22. okt 2013

@mysiacik212 ahoj no termin som mala 16.aprila a mala sa narodila 11steho

mysiacik212
autor
23. okt 2013

@alexandra1104 ked ja ju ako napr vcera citim az uplne tam dole...:/ neviem, dafam, ze je vsetko v poriadku...

edita18
23. okt 2013

Ja by som sa išla dať pre istotu pozrieť lekárovi. Istota je istota a budeš pokojnejšia.

alexandra1104
23. okt 2013

@mysiacik212 preistotu chod ku doktorke hned s abudes citil lepsie ja som mala cca mesiac pred porodom strasne bolesti brucha ja som vecery revavala od bolesti a ked som prisla ku doktorke tak som bola otvorena na 1 prst a nic mi nebolo

alexandra1104
23. okt 2013

@mysiacik212 vies je sranda ze ja som mala dlho spadnute brucho....ale dieta bolo stale vysoko dokonca aj ked som rodila som dostala bolesti o niakej 10tej vecer a do porodnice som sla o 5tej a mala bola stale moc vysoko a do porodnice som prisla uz na 5 prstom tak cakali potom som bola na 8 a mala stale vysoko

evitka3
23. okt 2013

Brusko pozvolna klesa cim viac sa blizis ku terminu porodu, s tym coraz castejsie bolesti slabin, chrbtice v krizovej oblasti, na prsiach niekedy, nohy opuchaju, dychavicnost pri vacsej namaHe, atd atd je to individualne, ako tu pisu ine, pre pokoj Duse aj tela zajdi k doktorovi🙂🙂

jaroslavalukac
1. nov 2013

Ahojte.Dnes mi zacal 29 tt.Vcera som bola u lekarky a ona mi povedala,ze malicky je velmi nizko.Chcela ma poslat do nemocnice ale sme sa dohodli,ze budem lezat doma a oddychovat a o tyzden mam ist spat ci sa nieco nezmenilo.Niekedy mam pocit,ze kazdu chvilu vypadne.Chcem sa opytat ci ma s tym niekto skusenosti a ako posunut maleho vyssie okrem lezania zadkom hore?

miselik
2. nov 2013

@jaroslavalukac Ahoj ja mam presne toto iste. V 29tt.mi predpisala magne b6 na to,tento t.v 30tt.mi pridala uz aj Guajacuran,v letaciku sa docitam,ze su nevhodne v tehotenstve. Tak neviem,co robit. Ald uzivam ich,lebo bud.t.idem na kontrolu a tiez ma strasi s nemocnicou. Lezim,ake to sa cele dni vkuse neda. A brusko aj tak tvrdne,dufam,ze maly pocka do terminu.

jaroslavalukac
3. nov 2013

@miselik Ahoj.Ja som kvôli tvrdnutiu bruska skoncila na tyzden v nemocnici.Tam mi odporucili presne tie magneziove tablety ako pouzivaju oni a su super MAGNESII LACTICI 500 mg ( 50 tabliet cca 3 eura ) odvtedy som nemala tvrde brusko a to ich beriem uz 8 tyzdnov.Mne sa malicky posuva dole tak dufam,ze vydrzime aspon do toho 35 tt.Citala som,ze niekomu zaviedli pesar a vraj to pomohlo.Nepocula si o niecom takom?Ak ti lekarka predpisala lieky,ktore nie su v tehotenstve vhodne skus sa radsej poradit aj s inym lekarom.

jaroslavalukac
3. nov 2013

@miselik ahoj.este som zabudla v nemocnici mi povedali,ze brusko tvrdne ked si ho hladkas. nesmies si ho hladkat a musis brat magnezium a uz by ti nemalo tvrdnut.ale pre istotu sa potom opytaj lekarky dokedy mas brat magnezium lebo v nemocnici vraveli,ze len do 36 tt a ze sa ma vysadit postupne a nie naraz.

miselik
5. nov 2013

@jaroslavalukac Ahoj,no pekne,ďakujem. Zajtra idem na kontrolu,snažím sa ležať čo najviac,ale bolia ma z toho lehu kríže ako šlak,aj sa cítim ako úplná lenivka,keď takto polihujem,uf,beriem magnezium,som 31tt.tak mám čas a aj ten Guajacuran,nakoniec som sa dozvedela,vraj je to fajn liek,že ho mám určite užívať,že pomáha a malému neškodí a dobre pomáha proti tvrdnutiu,tak pevne verím,že mi liek zaberá a že ma nepošle do nemocky ;( zrovna sa sťahujeme,musím trošku baliť,ale skôr ako toto všetko sa mi nechce veľmi vylyhovať týždeňv nemocnici. Doma je doma ;;) ale ak by to malo pomocť udržať maličkého ešte v brušku,tak čokoľvek. Len nech je v poriadku,máme ešte chvíľu čas ;) a nehladkať si bruško? To fakt? Uf,tak sa budem snažíť to obmedzovať,ak to má pomôcť. A ty si v koľkatom týždni? Už to máte asi za menej,než my,či? ;)

miselik
5. nov 2013

@jaroslavalukac Aha veď tt.si tak ako ja,nepozorne som čitala ;)

jaroslavalukac
6. nov 2013

@miselik ahoj.ja uz sama neviem.podla mojej lekarky som cca 29tt a podla 3D ultrazvuku,na ktorom som bola dnes som cca 30 tt takze neviem 🙂 malicky je stale otoceny dole hlavickou a ma 1,788 kg takze v case terminu by mal mat cca 4 kila aspon tak vravel lekar.pravdepodobne asi tym,ze ma tolko kil brusko spadlo nizsie a malicky tlaci hlavickou.musim nadalej lezat zadkom hore ale mas pravdu strasne z toho bolia krize :( ale musime vydrzat lebo tiez nechcem ist do nemocnice.lepsie je doma.no hladkanie ma na brusko velky vplyv.hladkanim tvrdne brusko a ked brusko tvrdne - makne ( opakovane sa to strieda ) spustaju sa kontrakcie a nastava predcasny porod.to vravela lekarka v nemocnici.mozme si dat ruku na brusko ale mali by sme sa vyhnut hladkaniu. aj vy cakate chlapceka 🙂 meno uz mate vybrane? verim,ze aj u nas aj u vas vsetko dobre dopadne a o par tyzdnov sa budeme z nasich dediciek tesit 🙂

miselik
6. nov 2013

@jaroslavalukac A kedy mas termin? Ja ti skusim to vyratat podla toho,ako si to ja ratam,ako ma to doktorka naucila 🙂 dnes mi kontrola dopadla nastastie dobre,lieky aj lezanie zaberaju,tak do nemocnice ma neposlala,nastastie,tak som pokojnejsia :-P ja ídem na sono bud.t.,dufam,ze moja doktorka uz na tom novom ultrazvuku,co ma,mi povie vahu aj velkost maleho. Mam celkom velke brusisko uz,takze asi bude celkom velky uz,nas maly Misko 🙂 moznoze pojde aj skor von,uvidime :-P uz teraz sa gulame 😀 tak ale hlavne,ze zatial sme v poriadku 😉 no,tak si musim davat pozor,na to hladjanie bruska,to je taka podvedoma reakcia :-\ verim,ze uz to dotiahneme nejak do konca a budeme sa tesit z nasich drobcov :-*

jaroslavalukac
7. nov 2013

prvy termin mi dali 23.1.2014 a druhy posunuli skor na 17.1.2014 takze neviem.som rada,ze kontrola dopadla dobre a drzim palce nech je to tak az do terminu.ja mam pocit,ze uz teraz som taka nemotorna a to nemam az take velke brusko,takze ani nechcem vediet ako nemotorne sa budem citit ked este brusko narastie 😝 uz sa na naseho drobca velmi tesime 🙂 uz nech je januar 🙂 ako pozeram aj vy mate termin v januari 🙂 to bude ten najkrajsi oneskoreny darcek pod stromcek 😀

ladybirdddka
13. nov 2013

ženy čaute, aj ja ležím hore riťou od 18tt, teraz sme v 31.tt a musim sa priznat, ze posledne 2 tyzdne som trosku za rebelku a uz aj vybehnem von a čo to zháňam 😀 ..tiez mam brusko dole, vela cikám, 3 magnézka za deň,..keď sa viac pohýbem pichá ma v bruchu ako u bláznivých a len sa modlí, nech vydrzime aspon do Vianoc..tak Vám všetkým držím palce !!! 🙂

koldun1
13. nov 2013

aj mne padlo bruško 2 mesiace pred porodom....každy ma začal strašiť....ja som ich ale mala na háku a rodila som 2 tyždne po termine...to že ti padlo bruško ešte nemusí znamenať že čo chvíla porodíš...to su podla mna take babske talafatky...hlavne nepočuvaj kade koho čo ti len stres ženie do hlavy... 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre