Ahojte chcela by som sa spýtat kedy vybavit vyhlasenie a otcovstve niesme este spolu zobraty tak či pred porodom alebo po porode ? 🙂 dakujem
@jessica1122 ak sa ma male volat po otcovi tak urcite pred porodom
@jessica1122 da sa to vybavit pred, aj po. Bratranec si vybavoval pred, moj brat zase az po. Mala bola v porodnici podla mamy a na matriku isli spolu a dali zapisat do rodneho listu uz bratove meno.
@jessica1122 bud zbehnete este pred porodom na matriku a spisete suhlasne vyhlasenie o otcovstve - na zaklade toho malemu napisu v porodnici hned priezvisko otca a na matriku uz po rodny list moze ist len otec, ty sa tam nemusis trmadzgat. ak to nestihnete, tak v porodnici meno otca nenapisu, babatko bude mat par dni tvoje priezvisko. po prepusteni z porodnice pojdete spolu na matriku po rodny list a tam otca zapisu do rodneho listu a babtko uz bude mat v RL otcove priezvisko (ak teda chcete dat jeho. ale nemusite - moze byt v RL a dohodnete sa na priezvisku matky.)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj ja som si to vybavila ešte pred pôrodom. Daj si spraviť aj dohodu o mene ak chceš aby malo dieťa priezvisko po otcovi. Potom s tým papierom pôjde tvon priateľ na matriku pre rodný list. A taktiež to budú potrebovať aj v nemocnici (resp. Tam kde idem ja rodiť to vyžadujú zobrať už so sebou)